Ara dönem geliyor, para ne alemde?

Eskişehirspor zor koşullara rağmen şu an için iyi gidiyor

9 Aralık 2019 08:22
A
a
Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor zor koşullara rağmen şu an için iyi gidiyor. Eksi puanlardan kurtulduk, Ümraniye galibiyetiyle beraber 5 puanımız oldu. Böylelikle şuna bir kez daha inandık: Bu takım, bu ligde kalır! Kalır kalmasına da, bunun bazı koşulları var. Bir kere mevcut futbolcuların memnun edilmesi lazım. En azından primlerin günü gününe teslim edilmesi gerekiyor. Allah var, Mustafa Akgören ve yönetimi bunu yapıyor. Ancak yetmez. İç-dış saha giderleri, fatura ödemeleri ve yemek harcamaları konusunda da sorun yaşamamamız lazım. Akgören ve yönetimi, bunu da sağlıyor. Pekiii… Ya alacaklarını ödeyemediğimiz ve ara dönemde gitme tehlikesi bulunan futbolcuları ne yapacağız? Jesse, Issah, Sissoko ve Feyzi Yıldırım alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle TFF’ye başvurdu. İlerleyen günlerde diğer futbolcuların da TFF’ye gideceği konuşuluyor. İşte, futbolcularımız ara dönemde giderse, ligde kalma ümidimiz de tamamen biter. Ha, biraz para bulunur, hiç olmazsa tatmin edecek bir ödeme yapılırsa, ümidimiz sürer.

 

 Bizim İŞKUR örnek alınmalı

 
Geçtiğimiz hafta engelliler haftası olması dolayısıyla, engelli vatandaşlarımız hususunda bir takım açıklamalar yapıldı. Söz konusu açıklamalardan ikisi dikkatimi çekti. Bir tanesi, Türk Sağlık Sen’in Engelli Komisyonu Başkanı Osman Güngör’ün açıklamasıydı. Şöyle bir bilgi verdi Güngör: “Engelli kontenjanı kapsamında bugün kamuda 52 bin 617 engelli arkadaşımız görev yapmaktadır. Fakat kontenjanda hala 7 bin 119 açık vardır. Bu açıklama şu nedenle önemli. Engelli kontenjanında 7 bin 119 kişilik açık varsa, niçin bu kontenjan engelli vatandaşlarımızın istihdamıyla doldurulmuyor? Bu noktada İŞKUR Eskişehir İl Müdürlüğü, şehrimizde istihdam edilen engelli sayısının 2 bin 293 kişiye ulaştığını açıkladı. Ancak Eskişehir’in engelli çalışan kontenjanı 2 bin 264. Buradan da görülüyor ki Eskişehir İŞKUR, kontenjanın da üzerine çıkarak ciddi bir başarı elde etmiş. O halde ne demek lazım? İŞKUR Genel Müdürlüğü, Eskişehir İŞKUR şubesini örnek almalı, dahası bizim İŞKUR’dan eğitim almalı!  

 
 

Yollar ne zaman yapılacak?

 
2019’u geride bırakırken şunu net ifadelerle söyleyebilirim ki: CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, genel kurul çalışmaları anlamında, şehrimizin en önde gelen milletvekili. Bu noktada Çakırözer, yine Eskişehir’in sorunlarını gündemine aldı ve Ulaştırma Bakanlığı 2020 bütçe görüşmeleri sırasında konuşarak, Bakan Mehmet Cahit Turan’a sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu. İşte, Çakırözer’in gündeme getirdiği o sorunlar: Yüksek Hızlı Tren biletleri konusunda Eskişehir’e uygulanan ambargo, Kırka-Seyitgazi-Afyon karayolu yapım işi, Sarıcakaya yolu yapım işi, Alpu-Beylikova-Mihalıççık yolu yapım işi, Yüksek Hızlı Tren setlerinin TÜLOMSAŞ’ta üretilmesi işi, tarifeli uçak seferlerinin başlatılması işi. Evet, bu sorunların tümü, hükümetin çözmesi gereken sorunlar. Özellikle bahsedilen yolların yapımı, yerel seçimler öncesi vaat olarak kamuoyuna sunulmuştu. Ancak şu ana kadar hareket yok. Bu noktada Çakırözer net bir ifade kullanıyor ve diyor ki: “Yollar seçim vaadi olarak kalmasın!”
 
 

eskisehirdensatinal.com

 
Eskişehir Sanayi Odası (ESO), dikkat çeken bir projeye imza attı. Nedir o proje? Şöyle anlatayım. Bir dijital platform düşünün. O platformda Eskişehirli firmalar yer alıyor; mal alıyor ve mal satıyor. Gitti Gidiyor, Sahibinden gibi dijital platformları gözünüzün önüne getirin; işte bizim platformumuz da, bu platformlarla benzerlik taşıyor. Peki, bizimkinin adı ne? Şu: eskisehirdensatinal.com! Bu siteye giriyorsunuz, ihtiyacınız olanı Eskişehirli firmalardan alıyorsunuz. Güzel bir uygulama; üzerinde samimiyetle durulursa, ileride çok ilgi göreceğini düşünüyorum. Projeyle ilgili ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın açıklaması da önemli. Şöyle ki: “ESO üyesi olsun ya da olmasın tüm mal veya hizmeti sağlayan kişiler, kuruluşlar ve bunlara ihtiyacı olanlar www.eskisehirdensatinal.com’da hem para, hem zaman kazanacak. Online satın alma ile maliyetleri düşürecek ve rekabet gücünü arttıracak. Eskişehirli firmalar yerel markalarını tanıtma ve tüketicilere ulaştırma kolaylığı sağlayacak.” İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda iyi düşünülmüş bir proje. Tebrik ediyorum.
 
 

Atatürk’ün çocukları

 
Beş yıl önce başlayan bir proje… Türkiye’nin geleceğine Eskişehir’den katkı sunan bir proje… Başkan Ahmet Ataç öncülüğünde Tepebaşı Belediyesi’nin kurduğu ‘İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’ndan bahsediyorum. Belediye, belki de ciddi müzik okullarının yapamadığını yaptı ve Eskişehir’deki yetenekli çocukları buldu, ortaya çıkardı. Eğitti, öğretti, donattı; geleceğin ustaları haline getirdi. Bu çocuklar, sadece Eskişehir’de değil, Türkiye’de ve hatta dünyada kalburüstü konserler vererek takdir topladı. Dahası, Eskişehir’i tanıttı. Aynı çocuklar yeni yıl konseri verdi. İşte, bu konsere, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü ve Orkestra Şefi Rengim Gökmen ile Devlet Sanatçısı Gülsin Onay da katıldı. Hatta, konserin bir bölümünde sanatlarını icra ettiler. Konser sonunda her iki ismin de ortak görüşü şu oldu: Muazzam bir orkestra; işte bu çocuklar, Atatürk’ün çocukları!
 
 

Belediyeye öneri

 
Odunpazarı Belediyesi’nin engellilere dönük yaptığı çalışmaları biliyoruz. İlçe içerisinde uygun olan zeminlere yerleştirdiği işaretçiler. Dağıtılan tekerlekli sandalyeler. Braille Alfabesi ile engelsiz belediye binası yaratma çabası. İşitme engellilere ve belediye personeline dönük işaret dili kursları, vesaire… Belediye, engelliler günü dolayısıyla, meclis toplantısında önemli bir farkındalık yarattı. Nasıl? Başkan Kazım Kurt, görme engellilere dönük Braille Alfabesiyle yazılan kartları okumaya çalıştı. Belediyenin işaret dili eğitmeni Kadir Demir de, partilerin grup başkan vekillerinin konuşmalarını işaret diliyle anlattı. Bunlar, güzel hareketler. Bu noktada şöyle bir önerim var. Biraz zor ve belki istihdam gerektiriyor, ancak yapılamaz değil. Belediye, meclis toplantılarını canlı yayınlıyor. Bir uzman, her belediye toplantısını işaret diliyle anlatabilir. Bu sayede duyamayan vatandaşlarımız, meclis yayınlarını takip edebilir. Ve örnek bir proje olur.
 
 

OSB’nin örnek davranışı

 
Şehrin muhtelif yerlerinde ‘Küpeliler’ logolu küçük kulübelerle karşılaşıyoruz. Bildiğiniz üzere bu kulübeler, sokak hayvanları için Nadir-Hasan Küpeli tarafından yaptırıldı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, bu işi kapsamlı hale getirerek OSB’de uygulamaya karar vermiş. Bununla beraber OSB yönetim kurulu harekete geçerek, OSB’de faaliyet gösteren şirketler içerisinde çalışan işverenlerden oluşan gönüllüler ile birlikte ‘Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Komisyonu’ kurdu. 40 kişinin yer aldığı komisyonda, OSB Başkan Vekili Metin Saraç ile yönetim kurulu üyesi Yavuz Ayva da yer alıyor. Amaç şu: OSB’deki başıboş hayvanları tespit etmek, beslemek, barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve tedavi etmek. Şu ana kadar 800 başıboş hayvan tespit edilmiş ve çalışmalar hızlandırılmış. Bu noktada Odunpazarı Belediyesi ile de işbirliği yapılmış; belediye, hayvanların sağlık bakımlarını ve kısırlaştırmalarını yapacak. Sokak hayvanlarına gösterilen duyarlılık sıkı bir tebriki hak ediyor, belediye ile işbirliği ise diğer kurumlara örnek oluyor.

 

 

Üniversitelerimiz onurlandırdı

 
Kısa süre önce, Fransız dili alanında çalışmalara imza atan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülnihal Gülmez’in, Fransa'da ‘Palmes Academiques Nişanı Şövalye Ödülü’ne layık görüldüğünü duymuştuk. Yine, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Suvacı'nın başkanlığını yaptığı ISO Ayna Komitesine, TSE tarafından ‘Genç Ayna Komite Ödülü’ verildiğinden haberimiz oldu. Dahası, ESTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşad Melih Güleren'in buluşçusu olduğu iki patentin ise, ‘bronz madalya’ ile ödüllendirildiğini öğrendik. Bu sefer güzel haber, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden geldi. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, hazırlanmasında görev aldığı ‘Avrupa Kardiyoloji Derneği Kardiyovasküler Tıp’ adlı kaynak kitaba katkılarından dolayı İngiliz Tıp Birliği tarafından ödüllendirildi. Ne diyelim? Bizleri onurlandıran üniversitelerimiz ile akademisyenlerimizi gönülden tebrik ediyoruz.
 



FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

Fotoğrafın Dili Olsa - 09.12.2019
AK Parti Eski İl Başkanı Dündar Ünlü: Arkadaşlar, bugün hasbihal etmek için toplandık, kongreyle alakası yok. 
AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan: Hasbihal etmek için toplandık da, keşke Dündar Bey il başkanı olsa. 
AK Parti eski yöneticisi Serhan Arıman: Dündar Bey tekrar başkan olursa, ben de Tanıtım ve Medya Başkanı olurum; parti sözcülüğü de bonusu olur...
 

BİR TWEET

ZİHNİ ÇALIŞKAN
CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine sesleniyoruz ve diyoruz ki; Bu zamdan bir an önce vazgeçin, vatandaşlarımızı mağdur etmeyin. Sizler bu yanlıştan dönünceye kadar mücadelemizi her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. #EskişehirdeSuyaZa
 

KARİKATÜR

Arif Anbar - Karikatür - 09.12.2019
AKBAR PİRJANİ / İRAN
 

DÜNYA İNSANLARI

Dünya İnsanları - 09.12.2019
Fotoğraf: Jean Marc Bouju

1994 yılında çekilen bu fotoğraf, Ruandalı isyancılarla devlet güçleri arasındaki çatışma sonucu açlık ve hastalıkla mücadele eden halkın dramını ortaya koyuyo
 

AFİŞ

Truman Show - Afiş
The Truman Show
1998’da vizyona giren ABD yapımı filmde, dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan kişiler, imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar, her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır. Başkarakterimiz Truman da, bu şanslı insanlardan biridir. Güzel bir eşe ve mutlu bir hayata sahip olan Truman, öldüğünü zannettiği babasını bir caddede gördüğü ana kadar hayatı olduğu gibi yaşar. Babasını gördüğüne emindir, ancak adam bir anda ortalıktan kaybolmuştur. İlerleyen günlerde çeşitli gizemli anlar yaşayan Truman bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edecek, sahip olduğu hayatın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışacaktır. Bu fimde, Jim Carrey’nin olağanüstü performansına da şahit olacaksınız. 


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nurullah 9 Aralık 2019 10:34

Arif bey 2002 yılında Engelli istihdamı kamuda ne kadarmış simdi ne kadar bir inceleyiniz.

3 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi