Ahmet Ataç 15 02 2024

Apple Watch'larda EKG dönemi

Serkan Açıkgöz yazdı

24 Aralık 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Hayatımızın hemen her alanına giren teknolojik çözümlere bir yenisi daha ekleniyor. Gelecekteki Apple Watch modelleri, ciddi kalp rahatsızlıklarını daha iyi algılamak için sürekli elektrokardiyografi (EKG) izlemeyi sağlayan bir sensör içerebilir. Apple’ın elektrokardiyogram veya EKG olarak bilinen ve cihazın iki tarafından iki parmağı kullanarak kalbin elektriksel aktivitesini kaydeden bir sensörü gelecekteki bir Apple Watch sürümünü test ettiği söyleniyor. EKG sensörleri kalp ritminizin neden olduğu elektriksel değişiklikleri net bir şekilde tespit edilebilecek.
 
 
Türkiye'den uçan otomobil atağı
 
Nişantaşı Üniversitesi, Japonya'nın Nagasaki Üniversitesi ve Nagasaki Institute of Applied Science ile elektirikli uçan otomobil projesi geliştirmek için anlaşma imzaladı. 2020'de hizmete girecek olan araçların önce 1 kişilik, sonra 2 kişilik olmak üzere farklı prototipleri hazırlanacak.
 
 
Youtube'dan yeni özellik
 
YouTube uygulaması artık, dinamik oynatıcısı ile dik çekilmiş videoları daha geniş ekranda gösteriyor. Canlı yayınlar ve akıllı telefonlara aykırı da olsa dik şekilde çekilmiş videolar önemli oranda arttı. Bu formatta canlı yayın ve videoların artmasının ardından YouTube da duyarsız kalmadı. YouTube, yeni özellik ile artık dik çekilmiş videolar için yeni bir görüntüleme formatı sundu. Dik çekilen videolar, 16:9 oranına sıkıştırılmak yerine kendi orijinal formatına yakın bir oranda kullanıcılara sunuluyor.
 
 
iPhone kullanıcıları dikkat!
 
Apple'ın iPhone'ların performansını düşürdüğünü kabul etmesi üzerine iki ABD vatandaşı şirkete tazminat davası açtı. Apple'ın eski iPhone modellerini yavaşlatıldığını itiraf etmesinden sonra teknoloji devi Apple, Kaliforniya'da yaşayan kullanıcılar Stefan Bogdanovich ve Dakota Speas tarafından mahkemeye verildi. Apple, çarşamba günü yaptığı açıklamada bataryaları eskiyen iPhone'ları optimal performansta çalıştırmak için özel bir algoritmayla yavaşlattıklarını itiraf etmişti. Açıklamada uygulamanın amacının beklenmedik kapanmaları engellemek olduğu belirtilmişti.
 
 
Android mi, iOS mu?
 
Forrester Research tarafından yayınlanan araştırmada, 2016 verilerine göre, Android platformu 1.8 milyar kullanıcı ile piyasanın % 74’ünün tercihi olmuş durumda. Apple’ın iOS işletim sistemi ise % 21 ile piyasanın ikincisi durumunda. Bu iki işletim sisteminin güvenliği herkesin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. iOS platformunu kullanan akıllı telefonlar için geliştirilen uygulamaların sadece Apple Store üzerinden dağıtılması ve Apple’ın bu ortamdaki uygulamaları ciddi şekilde kontrol etmesi, bu platformdaki güvenlik açıklarını da azaltmış durumda. Android platformları için geliştirilen uygulamaların ise genel olarak Google Play üzerinden dağıtılması, güvenlik açısından avantaj sağlasa da, açık kaynak kullanıldığından farklı ortamlardan uygulama yüklemeye izin verilmesi güvenlik açıklarına sebep olabilmekte.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi