Apple özür diledi fiyat düştü

Serkan Açıkgöz yazdı

31 Aralık 2017 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Apple, geçtiğimiz günlerde önceki iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını kabul etmişti. Dev marka yaptığı açıklamayla bundan dolayı özür diledi. Ardı ardına gelen davaların sonucunda firma geri adım atarak özür diledi ve yavaşlatılan bataryaların değişimi için bir kampanya başlatacağını duyurdu. Apple'ın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre bataryalarda 50$'lık bir indirime gidildi.
Apple’ın iPhone’ları kasıtlı yavaşlattığı ilk olarak lise öğrencisi 17 yaşındaki Tyler Barney tarafından fark edilmişti. Barney, bazı araştırmalar yaptı ve Apple'ın eski lityum iyon pillerin ömrünü korumak için kasıtlı olarak performansını yavaşlattığını keşfetmişti.
 
Japonlar bunu da yaptı
Tokyo Üniversitesi'nde bilim insanları, kırıkları ve çatlakları kendiliğinden tamir edebilme yeteneğine sahip bir cam geliştirdi. Kendini tamir edebilen cam, "polieter-tioüre" adını taşıyan çok hafif bir polimerden üretildi. Söz konusu materyal, elle bastırıldığında yüksek sıcaklığa ihtiyaç duymadan çatlaklıkları onarıyor. Bu yeni teknolojinin telefon ekranlarında ve diğer hassas cihazlarda kullanılabileceğini belirten araştırmacılar, bunun sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma konusunda ciddi bir katkı sağlayabileceğini ifade etti.
 
Yok artık 'Note 8'
Samsung'un Galaxy Note 8 telefonu kullanan bazı müşteriler şarj olma sorunu yaşadıklarını açıkladılar. Kullanıcıları, telefon pilinin tamamen boşalmasından sonra telefonlarının açılmadığını veya şarj edilmediğini rapor etmeye başladılar. Samsung, sorunun farkında olduğunu ve etkilenen telefonları yenisiyle değiştireceğini söyledi. Kaç cihazın sorundan etkilendiği konusunda henüz henüz bir açıklama yapılmadı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi