Apple fiyatları indirdi

Türkiye’nin pazar payında düşüş yaşayan Apple, iPhone teknik servis ücretlerini düşürdü

3 Mart 2019 10:49
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye’nin pazar payında düşüş yaşayan Apple, iPhone teknik servis ücretlerini düşürdü ayrıcafirma iPhone 7 ve üstü modelleri için 100 TL ile 700 TL arasında indirim uygulayacak. Son modellerin yüksek fiyatlarla kullanıcıyla buluşması, rakipleri karşısında pazar payını kaybetmeye başlamasına neden oldu. İlk adım olarak servis ücretlerinde indirime giden firma, iPhone 7 ve üzeri modeller için en az 100 TL en fazla 700 TL arasında indirime gitti.

Facebook'a yepyeni özellik

Bundan böyle henüz gerçekleşmemiş bir etkinliği hikayenizde paylaşabilecek, paylaştığınız etkinliğe arkadaşlarınızın verdiği cevaplara göre planınızı yapabileceksiniz. İnsanların hem çevrimiçi hem de çevrimdışı ortamda kendileri için önemli olan etkinlikler etrafında bir araya gelmek ve bağlantı kurmak istediğini dile getiren sosyal paylaşım platformu devi Facebook, sunduğu bu yeni özellikle kullanıcılara etkinlikleri Hikayeler üzerinden paylaşarak arkadaşlarıyla plan yapabilme olanağı sunuyor.

Dünyada bir ilk!

ABD’li uçak firması Boeing, dünyanın yapay zekalı ilk robot savaş uçağını tanıttı. LoyalWingman (Sadık Kanat Adamı) olarak adlandırılan 11.7 metre uzunluğundaki robot savaş uçağı 3 bin metre menzile sahip olacak. Şirket, yapay zeka ile çalışacak robot savaş uçağının animasyon ve çizimlerini yayınladı. Boeing AutonomousSystems Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı KristinRobertson, robot uçağı, “Hızlı bir şekilde yeniden yapılandırma ve diğer uçaklarla farklı görev türleri gerçekleştirme yeteneğiyle, Boeing'in sunduğu en yeni çözüm” diyerek tanıttı. Füze ve bombaların yanı sıra elektronik harp teçhizatıyla donatılan robot jetlerin en tehlikeli ve riskli görevlerde kullanılması planlanıyor.

Huzurlarınızda GalaxyFold

Samsung son amiral gemisi olan GalaxyFold ile kulaklık girişine veda etti. Bunun haricinde microSD kart girişine de ev sahipliği yapmayan katlanabilen telefon bu detaylarıyla ön plana çıkmayı başarmıştı. 

İşte GalaxyFold'un özellikleri
  • İşlemci: Snapdragon 855
  • Bellek: 12 GB RAM LPDDR4x
  • Depolama alanı: 512 GB
  • Ana kamera: Ultra geniş açı 16 MP, f/2.2 // Geniş açı 12 MP (2PD), f/1.5 – f/2.4, OIS // Telefoto 12 MP f/2.4, OIS
  • Kapak kamerası: 10 MP (2PD), f/2.2
  • Ön kamera: Geniş Açı 10 MP (2PD) f/2.2 // RGB Derinlik 8 MP f/1.9
  • Batarya: 4.380 mAh
  • İşletim sistemi: Android 9.0 Pie

Hacker'lar binaları hedef alıyor

Siber suçluların yeni hedefi bina otomasyon sistemleri. Kuşatma yazılımı (Siegeware) adı verilen yöntemle Hacker’lar, "Binanızın tüm kontrol sistemlerini ele geçirdik ve 24 saat içinde Bitcoin karşılığı olarak 50 bin dolar ödemezseniz binayı üç gün boyunca kapalı tutacağız” tehdidinde bulunuyorlar... Yeni bina ve plazaların neredeyse hepsinde Bina Otomasyon Sistemi (BAS - BuildingAutomationSystem) adı verilen sistemler kullanılarak ısıtma, iklimlendirme, havalandırma, yangın alarmları, ışıklandırma ve güvenlik gibi pek çok özellik uzaktan kontrol edilebiliyor. Siber suçlular şimdi bu uzaktan kontrolü istismar etmeye odaklanıyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi