Ankara'ya boyun eğersen kaybedersin

​ Ankara’ya boyun eğersen, İstanbul sermayesini kollarsan kaybedersin!

25 Mart 2019 08:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de AK Parti’nin şimdiye kadar başarısız olmasının en büyük nedenlerinden birisi bana göre “Ankara bürokrasisine boyun eğmesi” Ankara ne derse onu yapması, hiç itiraz etmemesi!
En canlı örneklerden birisi Hatboyu’nda yapılan beton yığını!
Kelimenin tam anlamıyla “ucube” sayılabilecek bir proje.
Eskişehirliler itiraz etti!
-Bulvarı genişletelim dedi!
Bu proje çok kötü revize edilsin, dedi!
Ama Ankara bürokrasisi dinlemedi, bildiğini okudu!
Şimdi benzer bir uygulama Millet Bahçesi’nde yaşanıyor. İhaleye girmek için bekleyen Eskişehirli müteahhitler hayal kırıklığına uğradı!
İhale için önce ertelendi dediler, daha sonra da İstanbullu bir firmaya davetiye usulü işi verdiler. Sürekli olarak Eskişehirspor’a kaynak aranıyor. Eğer Millet bahçesi ihalesini Eskişehirli bir firma alsaydı, belki Eskişehirspor’a ciddi bir kaynak da yaratılabilirdi!
AK Parti’nin Eskişehir’de başarılı olmasının birinci şartı, “yerlinin yerlisi” olmak zorunda!
Hep Kayseri, Konya örneği veriliyor. Gidin bakalım Kayseri’ye böyle bir ihaleyi İstanbul firmasına davetiye usulü verildiği görülmüş, duyulmuş mu?
Ankara’ya boyun eğersen, İstanbul sermayesini kollarsan kaybedersin!

İSTANBULLU FİRMAYI TERCİH ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ!

Millet Bahçesi ihalesi İstanbullu bir firmaya davetiye usulü verilince, Eskişehir’in köklü inşaat firmalarından Güma inşaatın yönetim kurulu başkanı Türker Şahin, sosyal medya hesabından son derece manidar bir paylaşımda bulundu…
Şahin, Nabi Avcı’yı da etiketlediği paylaşımında şu cümleye yer verdi:
-Eskişehir millet bahçesi işi için İstanbullu firmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz!

DERSİMİZ EKONOMİ!

Seçimler yaklaştı…
Muhalefet şöyle diyor: “iktidarı götürürse ekonomi götürür” Gerçekten, iktidar ekonomiyle gider mi?
Geçmiş yıllarda böyleydi. Ancak AK Parti döneminde pek öyle olmuyor!
Ekonominin böyle olacağı az çok tahmin ediliyordu. 2018 yılının son ayında ETO Başkanı Metin Güler, “ekonomi ile ilgili” bence çok önemli olan şu tespitleri yapmıştı:
  • 2018 yılının ikinci yarısından itibaren bir daralmayla karşı karşıyayız. Tabi bunu aşmak, böyle bir çırpıda olacak gibi de değil. Bu sürecin ben biraz daha uzun süreceğini düşünüyorum açıkçası. Sonuç itibariyle çok yüksek finans maliyetleri var. İşletmelerin ekonomik yapısı maalesef bir önceki dönemlere göre çok farklı noktada.
  • İyileştirmeler yapılması gerekiyor. Baktığınız zaman 170 milyar dolar civarında ihracatımız söz konusu. Bunu ülke olarak kesinlikle arttırmamız lazım. Yeni piyasalar açarak döviz girdimizi arttırmamız lazım. Yerli malına inanılmaz derecede bir geri dönüş yapma zorunluluğumuz var.
  • Yine kamudan özel sektöre kadar tasarruf zorunluluğu oluştu. Bizim yeni dönemde hem devlet olarak hem şirketlerimiz olarak yapımızı gözden geçirmemiz gerekiyor.
  • Açıkçası kolay bir dönem bizi beklemiyor. Yani her şey de dövizdeki planlamaya göre değil. Burada farklı dengeler var. Bir kere piyasa faiz oranlarının çok uçuk olduğunu biliyoruz. Bunu hiçbir işletmenin taşıması mümkün değil. Bu yüzden bizi uzun soluklu zor bir dönem bekliyor. Yine 2019 bütçelerimizi yaparken, farklı bir takım zorluklarla karşılaşacağımızı hissediyoruz.

…/…

Sözün özü, ekonominin böyle olacağı biliniyordu!

BÜYÜKERŞEN NE YAPACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir mitinginin ardından, bir çok kişi şu cümleyi kuruyor:
-Partisinin adaylarının isimlerini söylemedi…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanında kimin ismini söyledi?
-Büyükerşen’in!
Cumhurbaşkanı şöyle dedi:
-Yılmaz Büyükerşen Eskişehirspor'a zerre kadar destek vermiyor. Eskişehirspor'a destek vermek gibi bir derdi yok ki! Yasa gereği Büyükşehir Belediyeleri, profesyonel futbol kulüplerine parasal yardım yapamıyor. Ancak amatör spor kulüplerine destek olabiliyor!
Cumhurbaşkanı, teşvik ediyorsa, bundan sonra yapmasında sakınca yok!
En azından ben böyle bir anlam çıkarıyorum!

karikatür günün ali baş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aliş 25 Mart 2019 19:51

Esnaf kardeş tabi senin ve senin gibilerin kaynak bulmak , yeni yatırımcılar bulmak iş ve aş üretmek gibi hiç bir derdiniz olmadığı için katar la yatar katar la kalkarsınız . Bugün dünyada ülkeler yatırımcı ve sermaye çekmek için neler yaptıklarını hiç merak etmediğiniz, sermaye geldiği için bunu ülkeyi satmak olarak görürsünüz . Bir araştırıver avrupa ülkeleri sermayeyi ürkütmemek için neler yapıyorlar. Tabi senin tuzun kuru iki park seni kesebilir. Hemde 20 yılda..

2 2 Cevap Yaz
Zafer

Sermaye gelmesi için hangi avrupa ülkesi silah fabrikasını yabancı devlete satmış?

1 1
Gazanfer 25 Mart 2019 11:16

Allah Alpulu kardeşlermizi Bay Rafet'ten kurtarsın. Başka adam bulamadınız mı ilçenizden. İnsan 5 bin nüfuslu yerden nasıl her gün haber olmayı başarabilir? Allah Odun Pazarını Ve Büyük Şehri bunlardan korusun.

4 10 Cevap Yaz
Allı turnam 25 Mart 2019 11:05

Ali bey eskişehirde firmamı var, eskişehirdeki yapılan binalara bakıverin anlarsınız . Tabi önce başka illeri görmek lazım . Heleki peyzaj konularında hangi tecrübeleri birikimleri var ? 5 metre cepheli uydruk binaları beton yığını yapan eskişehirli rantçıları savunmayın. 20 yıldır şehir onların insafına bırakılmadı mı ?

19 8 Cevap Yaz
Esnaf 25 Mart 2019 10:49

Allah dan istanbullu firmaya vermişler.Ya katarlılara verselerdi ne yapardık!(Aynası iştir adamın,lafa bakılmaz ,diye boşuna söylenmemiş,bunların yaptığıda bu....)

5 11 Cevap Yaz
Eses 25 Mart 2019 10:27

Yardim yapıyordu adam zaten elinden geleni imkanlar dogrultusun da geçmişte örnekleri var zaten petrol yeri otopark gibi ama her gelen başkan özde destek vermeyip sözde destek veren akp yöneticileri ne yaran mak adina hocaya atiyolar tutuyorlar zor durumda kendi adına para yardimi yapti alt yapinin kahvalti ihtiyaclarini karsiladi vb bunlari soylemeye gerek yok bilen bilinçli taraftar bilir zaten aradaki farkı kapatmak için taraftarı zehirlemeye gerek yok zaten eses taraftarı cebine sigara almaz yemek yemez esesine yardımda yapar yalnızda bırakmaz hocayı yine söylüyorum karalamayın

5 9 Cevap Yaz
Arif 25 Mart 2019 10:21

Alpu Belediyesi Kanal 8 de yayınlana dövüş sporlarına sponsor oldu. Rafet Bey, sen önce işçinin maaşını öde. Acun Ilıcalı'dan zengin misin? Ayranın yok içmeye....

1 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi