Ankara bizi duysun!

Kasım ayının hemen başında BAL liginde mücadele eden Eskişehir Demirspor kulübü başkanı Mehmet Ali Hünerliel ES TV’de canlı olarak yayınlanan 90+3 programında Eskişehir kamuoyunun ilk kez öğrendiği bir konuyu dile getiriyordu...

18 Ocak 2024 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Kasım ayının hemen başında BAL liginde mücadele eden Eskişehir Demirspor kulübü başkanı Mehmet Ali Hünerliel ES TV’de canlı olarak yayınlanan 90+3 programında Eskişehir kamuoyunun ilk kez öğrendiği bir konuyu dile getiriyordu:
-Eskişehir tren garının arka tarafındaki otoparkın gelirleri Ankara Demirspor’a gidiyor.
Eskişehirliler şaşırmıştı! Nasıl oluyordu…
Hünerliel, sonrasını şöyle açıklamıştı:
-İtiraz edilince onlar profesyonel deniliyor. Bunu Eskişehir milletvekillerine, siyasi kişilere söyledik. Gittim bürokratlara söyledim. Otopark 250 bin lira ihale edilmiş, 250 bin lira Ankara Demirspor’un kasasına gitmişti. Ben devlet memuru olduğum için bu kadar pürüzlü olduğunu değil de insanların bu kadar sorunlu olduğunu bilseydim farklı girerdim bu işe…
Aradan epey bir zaman geçti…
Ne yazık ki otopark, gelirlerinin Eskişehir Demirspor’a kazandırılmasına yönelik, hiçbir adım atılmadı. İYİ Parti Tepebaşı ilçe başkanı Gürol Yer’de otoparkın hemen önünde dün bu konuyla ilgili basın açıklaması yaptı ve iktidar milletvekillerini göreve çağırdı…
Oysa Eskişehir Demirspor 1939-1940 sezonunda Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup ederek Türkiye şampiyonu olmuş bir takımdı…
Sadece Eskişehir’in gururu değil, tüm Anadolu’nun gururu bir takımdı…
Yıllardır aynı konuları dile getiriyoruz. Eskişehir’in belli konularda Ankara’nın müdahalelerine “dur” demesi gerekiyor. Ne yazık ki şimdiye kadar bunu pek başaramadık. Demirspor’un otopark gelirleri bunun en önemli örneklerinden birisi…
Dayatmaya karşı durmanın sembolik adımı buradan atılabilir.




 

SOĞUK HAVADA KALBİNİZE DİKKAT!

Soğuk havalarda grip ve zatürre hastalığına yakalanıyoruz. Ancak kış aylarında çok daha önemli bir konu var.
Kalp Krizi…
Özel Ümit Hastanesi  Kardiyoloji Uzm. Dr. Celal Kırdar,  Kış aylarında ve kışın en soğuk olduğu dönemlerde kalp krizi oranında artışlar görüldüğüne dikkat çekiyor:
- Soğuk havanın etkisi ile kan damarlarında büzüşme ve daralma olur. Bu daralma kalp ve damar sisteminde bazı sorunlara neden olur. Kalp vücuda oksijen bakımından zengin kanı pompalamak için daha fazla çalışmak zorunda kalır.
Dr. Kırdar, soğuk havalarda kalp sağlığını korumak için şu önerilerde bulunuyor:
1.Yürüyüş için öğlen saatlerini tercih edin.
2.Göğsün ön bölgesine soğuk havanın direkt gelmesini engelleyin, montunuzun önünü kapalı tutun
3.Dışarı çıkarken boyun bölgesini içine alacak kaşkol gibi aksesuarlar kullanın.
4.Kalın ve sıcak tutacak kıyafetler giyin.
5.Bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek gıdalar tüketin.
6.Düzenli beslenmeye ve sıvı alımına özen gösterin.
 

HEYBEN DOLUYOR!

Tepebaşı Belediyesi, Oyuncular Sendikası ve Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu iş birliği ile düzenlenen Tiyatro Günleri kapsamında usta sanatçı Erkan Can, Eskişehirli sevenleri ile bir araya geldi.
Erkan Can şu tespiti yapıyor:
-Bütün değerlerimiz yıkıldı. Artık eski öğretmenler de yok. Cahilleştirildik. İstedikleri gibi yönetiyorlar. Bunun çok nedenleri var, herkes biliyor. Bakalım nereye gidecek. Benim gençlere tek tavsiyem okumak olacak. Okumak her şeyi çözüyor. Yeni gençlere bakıyorum, zehir gibiler. Ama okuma alışkanlığı yok. İnternet var ama buna ne kadar güvenilir. Kitap okumak, tabletle telefonla okumak gibi değil.
Söyleşiye katılan gençler, erkan Can’a genç tiyatroculara önerilerini  de soruyor…
Can, önerilerini kendi üslubuyla anlatıyor:
Radarın hep açık olacak. Her şeyi görmek ve dikkatli olmak durumundasın. Hayatı sevmek durumundasın. O zaman gözünden bir şey kaçmıyor ve heyben doluyor. Yaşamak da hayatı, sanatı, insanları sevmekle oluyor. İlk 30 sene zor. Bu işi seviyorsan tabi bir sürü zor yanları var. Ama gene başa geliyorum, kitaplar bize doğru yolu gösteriyor. Çalışacağız. Plan, program ve disiplin önemli!


 

İYİ PSİKOLOJİ DİYOR Kİ!

Yaşam enerjimiz değerli ve sınırlı. Onu tasarruflu kullanmalı, hiç hak etmeyen insanlar için tüketmemeli. Herkesi memnun etmeye çalışan, her söyleneni ciddiye alan, her yanlış anlayanı düzelten, her anlamak istemeyene cevap yetiştirenin anlamlı bir uğraş için enerjisi kalmaz.
 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan, öldükten sonra ne kadar çabuk unutulduğunu görse kimseye kendini beğendirmek için çabalamazdı. Sadi Şiraz

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Seçmen 20 Ocak 2024 00:22

Napsanız boşa geliyor gelmekte olan cumhur ittifakı gümbür gümbür geliyor biiznillah.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi