Ambulansta dijital dönem

Sağlık Bakanlığı tarafından, 2019’da kademeli olarak akıllı ambulans ve tablet uygulamasına geçilecek

23 Aralık 2018 11:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Sağlık Bakanlığı tarafından, 2019’da kademeli olarak akıllı ambulans ve tablet uygulamasına geçilecek. Sistem, pilot illerin ardından yıl içinde tüm yurtta yaygınlaştırılacak. Bu şekilde ambulansta yapılan tüm işlemler dijital ortamda kayıt altına alınacak. İlk olarak pilot illerde başlayacak ve yıl içinde tüm yurtta yaygınlaştırılacak sistemle, ambulansta yapılan tüm işlemler tablet uygulamasıyla dijital ortamda kayıt altına alınacak, hastaya ilişkin tüm bilgiler anlık olarak ilgili merkezle paylaşılacak ve gereklilik halinde hekim ambulansta yapılan müdahaleyi yönlendirebilecek. Uygulamayla, hasta ve hekim açısından daha hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet standardı sağlanacak.

Milli uygulamalar tek adreste

Turkcell’in milli ve yerli uygulamalarına artık tek bir adresten erişilebilecek. Türk mühendisler tarafından geliştirilen BiP, fizy, lifebox, Dergilik, TV+, Yaani, Upcall ve Paycell gibi 19 uygulama www.turkiyeninuygulamalari.com’da. Bu sayede kullanıcılar bilgi servislerinden müzik uygulamasına, bulut depolamadan bilgi ve eğlence platformlarına kadar günlük hayatta ihtiyaç duydukları tüm uygulamaları bir arada bulacak. Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve dünyaya da ihraç edilen toplam 19 uygulama bundan böyle www.turkiyeninuygulamalari.com adresinden indirilebilecek.

Tek kişilik drone sefere başlıyor

Uçan kişisel hava aracı geliştiren LIFT Aircraft şirketi, drone helikopteri Hexa’yı halka açacağını duyurdu. LIFT Aircraft’ın CEO’su MattChasen verdiği röportajda Austin yakınlarındaki bir gölün üzerinde yapılacak 15 dakikalık bir uçuşun 249 dolardan satışa sunulduğunu açıkladı. 18 adet pervane yardımıyla havada 15 dakika kalabilen kişisel hava aracı Hexa, dikey olarak iniş ve kalkış yapabiliyor, 250 kiloya kadar taşıma kapasitesi bulunuyor. Otonom dev drone yerden sensörler yardımıyla ve kokpit içinden bir joistick yardımıyla kontrol edebiliyor.

WhatsApp Web'e yeni özellik

WhatsApp Web kullanıcıları bundan böyle Resim içinde Resim özelliğini kullanabilecek. Son aylarda WhatsApp, Web sürümü için yeni ve önemli bir güncelleme üzerinde çalışıyordu. Yayınlanan güncelleme ile daha önceden Android ve iOS kullanıcılarına sunulan Picture-in-Picture (Resim içinde Resim) moduWhatsAppWeb’e de geldi. Video gönderildiğinde Resim içinde Resim (PiP) modunda oynatmayı seçip, sohbette mesajlaşmaya devam edebilirsiniz, PiP kaybolmuyor.

Facebook'ta yeni skandal!

Sosyal platform devi Facebook’un, 150’den fazla şirkete, yıllardır kullanıcı bilgilerine erişim izni verdiği ortaya çıktı. Bu şirketler arasında Microsoft, Netflix, Spotify ve Amazon’un banka bilgileri bile yer alıyor. Yayınlanan rapora göre, Facebook, Microsoft’un arama motoru Bing’in neredeyse tüm kullanıcılarının arkadaşlarının isimlerini rızası olmadan görmesine izin vermiş.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi