Allah şifa versin

Cihan Yıldırım yazdı

12 Nisan 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’e şehir hastanesi yapılıyor.
O hastaneye ulaşmak için yol lazım, tramvay hattı lazım...
AK Partili yöneticiler ilk andan itibaren Büyükşehir Belediyesi’ne ‘yüklenmeye’ başladı. Büyükşehir’i yolları yapmaya davet edildi.
Biraz da ‘alaycı’ bir şekilde yapıldı bu davet...
Kimi zaman ‘Biz koskoca hastane yapıyoruz, Büyükşehir’de bi zahmet yolları yapsın’ tarzı göndermeler yapıldı.
Mesele ara sıra gündeme getirilip Büyükşehir’e ‘görevini yap’ dendi.
Hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir, tramvayı hastaneye götürmek istedi. Bunun için ihale yapması gerekiyordu. Bu süreçte Bakanlık ‘sıkıntı’ çıkardı.
Bakanlık, hadi engelleme demeyelim ama işi yavaşlatmak için bazı hamleler yaptı. Önce ihaleye izin verdi, tamam yapabilirsiniz dedi. Ertesi gün yolladığı yazıyla ‘durun, inceleyeceğiz’ dedi.
Bu sırada Eskişehir’deki iktidar temsilcileri “Hastane bitti henüz yollar yapılmadı. Koskoca hastaneyi yaptık, bitiriyoruz Büyükşehir bi hattı yapamadı. Yaşanacak bir sıkıntıdan Büyükşehir sorumludur” türünden açıklamalarla Büyükşehir’e yükleniyordu.
Bakanlığın ‘ihaleyi geciktirme girişimi’ basına yansıyınca apar topar izin verildi. Büyükşehir, gerekli işlemleri başlattı.
Eskişehir’de şehir hastanesine gidecek tramvay hattının yapım sürecinde yaşananlar kabaca böyle...
Kayseri’de de şehir hastanesi yapılıyor.
Orada neler yaşandı?
Kayseri’de işler yolunda... Sıkıntı yok, tartışma yok, gerilim yok... Kim yapacak, engelleme var mı, ihale yetişir mi diye bir gündem yok.
Çünkü Kayseri’de hastaneye gidecek hattı Bakanlık yapacak.
Evet, tramvay hattının yapımını Bakanlık üstlendi. AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı, hükümete ve bakanlığa teşekkür etti.
Artık kanıksamaya başladığımız bu durum son derece sıkıntılı, son derece sağlıksız.
Kötü siyasetin hasta ettiği politikacılara acil şifa diliyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
eskişehirli 13 Nisan 2018 01:06

kayseri belediyesi köprüler yollar alt geçitler üst geçitler yaya geçitleri yapıyor eskişehirde birtane bile yaya geçidi neden yapılamadı denilmedi tranvalar şehir trafini neden durdurma noktasına getirdi araçlar dakikalarca tranvay geçişlerini beklerken egzoslarından çıkan gazla dumanla şehirin havasını neden kirletiyor denilmedi

1 0 Cevap Yaz
ahmet lala 13 Nisan 2018 00:30

Ce-ha-pe nin halkı bitlendirdiğini eskiler hep anlatırdı.Şimdi bir bakın her yer bitlenmedimi.kültür sanat festival lay lay lom.70-80 yaşındaki nuh gününden kalmış kadro.Adamları yok adamları.

0 1 Cevap Yaz
bulent 12 Nisan 2018 17:35

AKP döneminde Eskişehir tarihinin en karanlık dönemini yaşamıştır. Bu tarz yandascilik siyaseti en ilkel siyasettir. Yazıklar olsun.....

5 7 Cevap Yaz
FATMA

sen AKP ye yetki verdinmiki eskişehir en karanlık dönemini yaşadı diyorsun yetki verdinde yapmadıysa o zaman söyle . stadyum / hızlı tren / hastane / okullar / çevre yoluna köprülü kavşaklar kıymet bilene anlatmaya gerek yok

7 15
elif 12 Nisan 2018 17:29

Allah cümlemize şifa versin

0 4 Cevap Yaz
Esnaf 12 Nisan 2018 12:59

Dana gecen hafta zati sahanenin biri cikipda hizmet gelmesi icin illada yerel ile merkezi yonetim ayni olmalidir demisdi.Guclerinin yetmedigi yerde kendi orman kanunlarini uyguluyorlar.Olanda vatandasa oluyor.Ucuz siyasetcilik beceriksizlik.......

37 9 Cevap Yaz
OKAN YAVUZ 12 Nisan 2018 12:32

ŞEHİR HASTANESİNİ STADYUMU ÖVENLER GEÇMEDİĞİMİZ AVRASYANIN TÜP GEÇİTİN HISIZLARIN ÇALDIĞI ELEKTİRİĞİ MASUM VATANDAŞLARA KANUN ÇIKARIP ÖDETENLERİ BU HASTANENİN DE HASTA SAYISI YETERSİZ KALDIĞINDA YİNE BİZİM CEBİMİZDEN ÇIKACAĞINI UNUTMAYIN VEDE AYRIMCILIĞI GÖRMEZDEN GELECEK KADAR ZALİM OLMAYIN KAYSERİYE YOL VAR ESKİŞEHİRE YOK SİZ HALA ALKIŞLAYIN.

34 8 Cevap Yaz
orhan 12 Nisan 2018 12:29

nazar etme ne olur çalış seninde olur.

5 34 Cevap Yaz
FAHRETTİN İLKSELVİ 12 Nisan 2018 12:24

ALIN SİZE AYRIMCILIK BÖLÜCÜLÜK KAYSERİYE VAR ESKİŞEHİRE YOK AMA İŞ İNTİKAMA GELİNCE TERMİK SANTİRALLE VERİN GAZI HAVAMIZ KİRLENSİN ALKIŞLAYIN HALA YOLUMUZA SET KOYANLARI.

28 7 Cevap Yaz
turgut

eskişehirdede ilçeler ve mahaller arasında ayrımcılık var.

7 4
Ali 12 Nisan 2018 12:12

Sayin iktidar biz eskisehir koca hastane istemiyoruz bize heykel yapın basit işler yapın biz onlara ses çıkartmayı. Sen koskoca hastane stad yap daha birçok işler yap tabiki bazılarının işine gelmeyecek böyle köşelerinde yazacaklar belediyenin yaptığını ve ya yapmadığını yazıyorsun yok onlara iyi görünmek için bence buraya fazla yatırıma gere yok bunlar sosyal şehir buraya müze ourolmadik işler yapın çok iyi

14 41 Cevap Yaz
Zeynep aktaş 12 Nisan 2018 11:51

Ali beyin yazdıklarına katılıyorum.volkan doğan çözer bunu yeterki istesin Çalışkan azimli bizi tramvaysız bırakmaz

5 4 Cevap Yaz
Medine Hicaz 12 Nisan 2018 11:38

Hastaneyi yap işlet devret usulü ile yaptırdılar. Devletin bu hastanede 1 kuruşu bile yok 50 yıllığına yap işlet devretle yapıldı. Esas bundan sonraki süreç önemli bu hastaneye gidenlerden ne kadar ücret alınacak, taahhüt edilen hasta sayısı yeterli gemmez ise aynı kaçak elektrik modeliyle bu hastaneye gelenlerden alınacak. Hani yapıyorlar ya Urfadaki vatandaşdan alamadıkları elektrik ücretini Eskişehirdekinden kaçak elektrik bedeli olarak alıyorlar ya onun için boşuna heveslenmeyin bu hastane işi de koskoca bir fısssssssssssssssssss.tıssssssssssssssss.tossssssssssssssssssssss

27 9 Cevap Yaz
talat

madem öyle büyükşehirde tramvayı yap işlet devret şeklinde yaptırsın. hizmet gelsinde nasıl gelirse gelsin bu kadar nankör olmayın be.

8 20
Ali taş 12 Nisan 2018 10:00

Bu sorunu Volkan doğan başkanım halleder.onun dışında kimse halledemez hastaneyi de yaptıran kendisidir emek sakinleri olarak gurur duyuyoruz başkanımla

7 8 Cevap Yaz
uysal

inşallah . değişim ayak sesler geliyor. 19 kaplumbağa hızıyla gidiyoruz. tavşan yamacı aştı biz hala uyanamadık.

3 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi