Aleyhime yazı yazdırıyorlar!

AK Parti kongre süreci başladı. Herkesin gönlünde bir koltuk yatıyor. AK Parti il başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti’de değerli bir koltukta oturuyor. Kendisi söylemese bile bu görevine devam etmek istediği belli oluyor…

20 Ağustos 2019 08:57
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti kongre süreci başladı. Herkesin gönlünde bir koltuk yatıyor. AK Parti il başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti’de değerli bir koltukta oturuyor. Kendisi söylemese bile bu görevine devam etmek istediği belli oluyor…
Ama, koltuğun heveslileri de az değil!
Çalışkan’a aday olmak isteyenleri soruyoruz, net bir açıklama yapıyor:
-İl başkanı olmak istiyorum bu nedenle çalışıyorum demeleri gerekir! Böyle yaparlarsa başım üstüne! Ancak aleyhime yazılar yazdırılması pek hoş değil!
-Aday mısın, sorusuna bildiğimiz yanıtı veriyor:
-Kalk derlerse kalkarım. Devam derlerse devam ederim!
Çalışkan, AK Parti il başkanlığı koltuğunun 3-4 tane güçlü koltuğu olduğunu ve il başkanlığı koltuğunun bunlardan biri olduğunu hatırlatarak:
 -Milletvekili değişikliğine gidilemeyeceği için “il başkanı değişsin” demek istiyorlar!
Çalışkan, kendisi ile ilgili “bel altı çalışanlara” karşı net tavır takındı. Üstelik, AK Parti’nin geleneğinde böyle bir olay olmadığını, yapanlara da yakışmadığının altını çizdi…

 

GÜNDEM!

 
Zihni Çalışkan gazetecilere soruyor:
-Gündem, tatil mi?
Gazeteciler hep bir ağızdan yanıt veriyor:
-Seçimden sonra gündem yok! Yaprak kıpırdamıyor…
Çalışkan, kendinden emin:
-Bizde var, diyor ve konuşmaya başlıyor. Siyasetimiz sonbaharda hızlanacak gibi gözüküyor!

 

ÇALIŞKAN’IN HAYALİ!

Millet Bahçesi tartışmaları sürüyor. AK Parti il başkanı Zihni Çalışkan, belediyelerin “meydan istediğini” kendilerininse eski Atatürk Stadyumu’nun olduğu alanı yeşil alan yaptıklarını belirtiyor ve şöyle diyor:
-Belediyeler yıkın bize verin demeyecekler.  Kendileri arsa üretsinler meydan yapsınlar!
Ardından da Millet bahçesi ile ilgili kendi hayalini açıklıyor:
-5-6 yıl önce kafamda şöyle bir şey tasarlamıştım: Yukardan bakınca ay ve yıldız olsun!
 

BAŞKA BİR MUHALEFET!

Zihni Çalışkan’a Milet Bahçesi’nin ne zaman biteceğini soruyoruz.
İki şıklı bir yanıt veriyor:
a)        Hava müsait olursa yakın zamanda bitebilir!
b)        Hava müsaade etmezse Nisan ayını bulabilir…
AK Parti, şu sıralar sadece hava muhalefetini kendine rakip görüyor!

 

ÇAĞDAŞ’A BRAVO!

 
Bilmiyordum, AK Parti il başkanı Zihni Çalışkan’ın toplantısında öğrendim. Çağdaş Marketleri Şerefiye köyünde hatırı sayılır bir domates üretiyormuş.  İlk başlarda marketlerin ihtiyacı için üretmişler domatesleri. Daha sonra da ihracata başlamışlar.
Biraz reklam olacak ama Çağdaş’a bravo!
Ve Çalışkan, Eskişehir’de termal-tarım alanlarının olması gerektiğinin altını çiziyor. Türkmentokat köyünde  jeotermal enerji ile tarım yapılabileceğini belirterek, “ister girişimciler, ister kooperatifler vasıtasıyla hayata geçirilmeli” diyor!
 

CÜBBE MESELESİ!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak adli yıl törenine Baroların katılıp katılmayacağı yönündeki tartışmalar devam ediyor.
AK Parti il başkanı Zihni Çalışkan da bir avukat. Bu durumu kendisine de sorduk. Baroların kararına saygı duyduğunu belirttikten sonra şu tespiti yaptı:
-Sadece Eskişehir barosu için söylemiyorum. Diğer barolar için de söylüyorum. Siyaset yapmayı çok seviyoruz ama o cübbeleri de çıkaralım istemiyoruz. Siyasallaştırmamak lazım. Külliye, şahsın evi değil, milletin evidir!
 

MÜTEAHHİTLERE DİKKAT!

 
AK Parti’nin il ve ilçe başkanları bir ara Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinin yarım kalan inşaat çalışmalarını eleştirdi.
-Ne zaman bitecek, falan diye sordu!
Belediyelerden bu konuda pek ses çıkmadı!
İyi ama AK Parti’nin de yarım kalan yürümeyen işleri yok mu? Yenikent’te bulunan Kapalı yüzme havuzu bir türlü bitmiyor!
Haliyle Çalışkan’a sorduk “ne zaman bitecek?”
-Biteceği tarihi vermek kolay gözükmüyor! Müteahhitin stratejik hataları oldu.
Sözün özü…
Müteahhitlere dikkat!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hava müsait olrsa mı demiş ? 20 Ağustos 2019 23:25

Eee. Zihni Çalışkan ve mensubu olduğu takımı, bu güne kadar sadece Y.Büyükerşen'e muhalif olmuşlardı. Dipsiz bir kuyuya düştüklerini anlamış olacaklar ki, işin yapılmasına bile hava şartlarının kendilerine muhalefet edeceğini düşünüyor ve yine havanda su döğmeye devam ediyor. Allah aşkına ; Bu zevatın muhalefet etmediği, yarım ağız değil tam ağızla öz eleştiri yaptığı bir söyleşi yapında bende güzel şeyler yazayım. Bu zatlar, yapılmakta olan işlerin , yatırımların teknik ayrıntılarını bilmezler. sağdan soldan öğrendiklerini söylerler.Çoğu zamanda, uzmanlık gerektirdiği için doğruları yanlış konuşurlar. İnanın siz onlardan daha iyi bilirsiniz. Son söz: Kendini saklayarak topluma ürkek ve yarım konuşan siyasiler, şüpheyi de beraberinde getirir ve halk nezdinde hiç bir karşılık bulamazlar.

0 1 Cevap Yaz
Eses 20 Ağustos 2019 13:24

Zihni çalışkanın bu kadar parlatilmasini anlamıyorum Ali bey Ak parti içinde gönülden sevdalı insanlar yok herkes göbekten bağlı işi olana kadar rant sevdalısı çok Reisin arkasında bu il yönetimleriyle 2023 hayali zor bence

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi