Akşener ziyaretinin perde arkası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Eskişehir ziyareti, durgun göle atılan taş misali, uyku moduna girmiş Eskişehir siyasetini hareketlendirdi.

6 Mart 2021 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Eskişehir ziyareti, durgun göle atılan taş misali, uyku moduna girmiş Eskişehir siyasetini hareketlendirdi. Ziyaretle ilgili çok yazılar yazıldı ve yorumlar yapıldı. Ancak aynı ziyaretin bir de perde arkası vardı. İşte o bilinmeyen yönlerini sizler için derledik. 2020'nin mart ayında esnaf ziyaretlerine başlayan İYİ Parti Genel Başkanı, çeşitli illeri dolaşarak esnafla dertleşme imkanı buluyordu. Aslında Akşener bu ziyaretlerin siyasi propoganda amacı taşımadığını, yalnızca esnafın dertlerini dinlemek amacıyla yapıldığını söylüyor. Ancak bize kalırsa bu ziyaretler bal gibi siyasi çalışma kapsamında değerlendirilmeli. Akşener bu ziyaretlerinin karşılığını da alıyor. Pandemi döneminde siyasetçiler parti merkezlerinden çıkmazken Akşenir çift maskesini ve numarasız gözlüğünü takarak dükkan dükkan dolaştı. Bunun karşılığını almaya başladığını ise görüyoruz.

1) Ziyaret fikri ne zaman ortaya çıktı?
Akşener'in Eskişehir ziyareti de yaklaşık 2 hafta önce bir fikir olarak ortaya atılıyor. İl Başkanı Mehmet Ektaş, ziyaretin gerçekleşmesi için çok çaba sarf ediyor ve 1 hafta kadar önce ziyaret Meral Akşener'in resmi programına giriyor.

2) Ziyaretin programı nasıl değişti?
Aslında başlangıçta Akşener'in yalnızca kent merkezine gelmesi düşünülüyor. Fakat daha sonra özellikle teşkilatın yerel yöneticileri termik santral ve URAYSİM meselelerinin yoğun olarak yaşandığı Alpu'yu da ziyaret kapsamına alıyorlar. En sonunda ise, yol üzeri olan Sivrihisar da programa dâhil ediliyor.

3) Büyükerşen ziyaret edilecek miydi?
Başlangıçta böyle bir ziyaret planlanmıyor. Ancak ittifak ortakları CHP'nin Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etmemenin dedikodulara yol açacağı düşünülüyor. Özellikle "Millet İttifakı dağılıyor, tel tel dökülüyor" denildiği bir ortamda ziyaretin yapılmamasının havuz medyası tarafından çarpıtılacağından endişe ediliyor. Eskişehir CHP örgütünün ve belediye yönetimlerinin de mutabakatıyla ziyarete Büyükşehir Belediyesi de alınıyor.

4) Büyükşehir'de kimler vardı kimler yoktu?
Ziyarete Meral Akşener'in "Büyükerşen Türkiye'nin örnek aldığı bir isim" sözleri damgasını vuruyor. İYİ Parti tarafında İl Başkanı Mehmet Ektaş, Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu doğal olarak bulunuyordu. Ayrıca bir Eskişehirli olan Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da yer aldı. CHP tarafında ise Büyükerşen'in yanı sıra Ahmet Ataç ve CHP İl Başkanı Recep Taşel de ev sahibi olarak yer aldı. 31 Mart'ta İYİ Parti'den destek almayan Kazım Kurt ise aynı saatte Odunpazarı Belediye Meclis toplantısında olmak zorunda olduğu için fotoğraf karesinde yerini alamadı.

5) O soruya Akşener nasıl cevap verdi?
Eskişehir ziyareti sırasında meydana gelen bir gelişme çok önemliydi. Daha önce partisinde bir dönem birlikte çalıştığı isimleri fetöcü olmakla itham eden Ümit Özdağ, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Özdağ istifa açıklamasında eski partisine verip veriştirdi. Doğal olarak Akşener'i Sivrihisar'da yakalayan Eskişehirli gazeteciler de bu gelişmeyi sordu. Akşener aralarından ayrılan bir kişi hakkında kötü konuşmayacaklarını, gidenlerin yolunun açık olduğunu belirterek, halkın nihai hakemliğinin önemine işaret etti.

6) Neden İstanbul'a gitmedi?
Aslında Akşener'in programında Eskişehir ziyaretinden sonra karayoluyla İstanbul'a geçmek vardı. Ancak Bitlis'in Tatvan ilçesinden gelen helikopter kazası haberi işleri değiştirdi. Aralarında bir kongeneralimizin de bulunduğu şehit haberlerinin gelmesi üzerine Akşener İstanbul ziyaretini erteledi ve apar topar Ankara'ya döndü.

7) ESTV canlı yayındaydı Akşener ziyaretinin ES TV baştan sona canlı yayınladı.
Es Group Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş ve ES TV Genel Yayın Yönetmeni Soner Yüksel'in yanı sıra Meltem Karakaş Kaya ve bendeniz Kerem Akyıl gündemi değerlendirme imkanı bulduk. İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna, Tepebaşı İlçe Başkanı İsmail Türk gelişmeleri değerlendirdi. Ayrıca Meral Akşener meslektaşımız Meltem Karakay Kaya'nın sorularını da cevaplandırdı.

8) O gecikme neden kaynaklandı? Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Akşener'in normal koşullar altında saat 15:30 civarında kent merkezindeki esnafı ziyaret etmesi bekleniyordu. Ancak 1 saatlik bir gecikme oldu. Bunun sebebi ise Akşener'in ikindi namazını kılmak için bir otele geçmesiydi.

9) Ziyaretin etkileri nasıl oldu?
Her ne kadar Akşener sınırlı sayıda esnafı ziyaret etse de, temaslarının etkisi İYİ Parti adına çok olumlu geçti. Partinin yeni yeni şekillenen teşkilatının Genel Başkanlarının ziyaretinden dolayı olumlu etkilendiklerini söyleyebilirim. Eskişehir teşkilatında Ümit Özdağ'ın istifasının da olumsuz bir etki veya bir karamsarlık yarattığını görmedim. Teşkilat Eskişehir'de 2 milletvekili çıkartacağına inanmış durumda. Hatta 3 milletvekili çıkartmanın hayalleri kuruluyor. Bu hedeflerin ne kadarına ulaşırlar? Bunu zaman gösterecek. Ancak son derece moralli oldukları ve Genel Başkan ziyaretinin bu morali bir kat daha artırdığı bir gerçek...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 6 Mart 2021 09:42

Sayın vekil açıkça söylemiş parti nin bu ülkeye ihanet edenlere hizmet ettiğini ümit Özdağ teşekkürler

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi