Akıl dolu bir gerilim: Se7en

Polisiye filmlerden hoşlanmıyor olabilirsiniz. Ancak önyargılarınızı bir kenara bırakın ve bu filme göz atın. Filmin en beğendiğim yanı sonu oldu. Tahmin edilmeyen son izleyiciyi fazlasıyla şaşırtıyor.

12 Mayıs 2019 10:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere Se7en yani Yedi filminden bahsedeceğim. Polisiye, gerilim türündeki bu filmin yönetmen koltuğunda David Fincher oturuyor. Hepimizin yakından tanıdığı usta oyuncular Morgan Freeman, Brad Pitt ve Kevin Spacey’in başrollerini paylaştığı Se7en, 1995 Amerikan yapımı. Bir çok listede unutulmaz filmlerden biri olarak gösterilen Se7en, IMDb’de 8.6 puana sahip. Gelin daha yakından inceleyelim.

7 GÜNAH

Polisiye türündeki filmlerden hoşlanmıyor olabilirsiniz. Ancak önyargılarınızı bir kenara bırakın ve bu filme göz atın. Akıl dolu bir senaryosu olan Se7en’ın konusu şöyle: Dedektifler Mills (Pitt) ve Somerman (Freeman) bir seri katili bulmak üzere aynı yola çıkarlar. Seri katilin amacı dünyadaki 7 ölümcül günahı işleyerek kişileri öldürmektir. Dolayısıyla her sahnede bir başka ölüm, her ölümde farklı bir fantezi dünyası yatar. Dedektifler ölümler üzerinde bir yandan düşünürken bir yandan da parçaları birleştirmeye, sona daha da yaklaşmaya başlar. Evet, bir sona gelirler fakat bu kimin sonudur?

GİZEMLİ KATİL

Filmi fazla detaylarına girmeden sizlere aktarmaya çalıştım. Oldukça gizemli, düşündürücü olan Se7en’ı tüm açıklığıyla izleyicilere sunmak istemedim çünkü izlerken onun tadına varmak bu filmde çok daha iyi olacaktır. Yukarıda da söylediğim gibi seri katilin 7 günahı işleme amacı sebebiyle filmin adı da 7 olarak kalmış. Ayrıca filmde bir çok noktada yine 7 rakamıyla karşılaşıyoruz. Filmin en beğendiğim yanı sonu oldu. Tahmin edilmeyen son izleyiciyi fazlasıyla şaşırtıyor. Okuduğum bir bilgi de şu; filmdeki seri katil John Doe yani Spacey’nin adı adeta bir sır gibi saklanmış. Ne fragmanlarda, ne jenerikte kim olduğu bilinmeyen seri katil ancak izlenildiğinde görülmüş. Bu tercih filmin gizemine gizem katmış. Eğer benim gibi cinayet sahnelerinden çok hoşlanmıyor, ancak gerilim filmlerini de seviyorsanız bu film tam size göre. Çünkü cinayetler izleyicinin karşısına işlenmiş şekilde çıkıyor. Yani cinayet anı verilmiyor. Bu kadar beğenilmesi elbette tesadüf değil, izlemeyenlere mutlaka tavsiye ediyorum!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi