AKAMİNKO=SORUMSUZLUK

Yeni Rize şehir stadyumunda, futbol literatürüne geçen ve en anlamlı cümlelerin başında gelen’ ’Atanınız ve de Tutanınınzın çok iyi olması lazım’’ dey

24 Mart 2014 18:52
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yeni Rize şehir stadyumunda, futbol literatürüne geçen ve en anlamlı cümlelerin başında gelen’ ’Atanınız ve de Tutanınınzın çok iyi olması lazım’’ deyimi, Çaykur Rizespor-Eskişehirspor maçında bir kez daha gerçekleşmiş oldu.
Maçın 90+3. dakikasında, gelişen Çaykur Rizespor atağında Deniz Kadah’ın, her şeyi yapmasına rağmen, birçok karşılaşmada olduğu gibi, bu maçtaki kurtarışıyla Eskişehirspor’a puanı kazandıran kaleci Rud Boffen oldu.
Kırmızı Şimşekler, 2013-2014 sezonunda, özellikle gol yollarında çok ciddi sıkıntılar çekmesine rağmen, savunmada ise başta kaleci Boffen olmak üzere, geri dörtlüde görev alan oyuncuların genelde başarılı maçlar çıkardıklarını söyleyebilirim.
Kazananın olmadığı bu önemli müsabakada, paylaşılan puanların ise, hedefleri olan her iki takım açısından da kazanç gibi görülse de, aslında son derece mühim kayıp olduğu kanısındayım.
İlk 5 içinde kalıcı olmak isteyen Eskişehirspor’un, en güçlü rakipleri Trabzonspor ve Kasımpaşa’nın puan kaybettikleri haftada,3 puanın önemi çok büyüktü.
Ancak, Müsabaka içinde çok önemli gol pozisyonlarından yararlanamıyan Kırmızı şimşekler, son dakikada kalesinde yaşadığı pozisyondan sonra, alınmış 1 puanı kar saymak lazım. Anlayacağınız ‘’Dimyata pirince giderken, evdeki Bulgurdan olunacaktı’’.
Son maçlarda, iyi bir grafik çizen Sağ kenar oyuncusu Kamil Ahmet Çörekçi ile sol kenar oyuncusu Tarık Çamdal’ın yokluğunda görev alan, Sezgin Coşkun ve Serol Demirhan üzerlerine düşeni yaptıkları düşüncesindeyim.
Akaminko =Sorumsuzluk, Eskişehirspor Tarihi için son derece önemli olan, MP. Antalyaspor Ziraat Türkiye kupası finale çıkış maçı öncesinde, ciddiyetsizce yapmış olduğu bu hareketin affedilir bir yanı olmadığını, birilerinin bu futbolcuya anlatması gerekir. Özellikle savunmada sakatlıklardan muzdarip olan Eskişehirspor’un, bu tür davranışlardan çok canının yanacağını en çok futbolcular bilmelidir.
Çaykur Rizespor tribünlerindeki boşlukları gördükten sonra, Eskişehir’in, iyi günde de, kötü günde de gerçek bir futbol kenti olduğunu gururla yazabilirim. Düşünün bir kere takımınız küme düşmemek için mücadele verecek ve taraftar tribünde olmayacak varın gerisini siz düşünün. Helal olsun Es Es taraftarına.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi