AK Partilileri takip etsinler

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, önemli gördüğümüz bir ziyarette bulunmuşlar.

24 Şubat 2021 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, önemli gördüğümüz bir ziyarette bulunmuşlar. Anadolu Üniversitesi Rektörü Profesör Fuat Erdal'ı ziyaret eden AK Partililer 'Hibrit' adı da verilen karma eğitimin başlaması için görüşlerini iletme fırsatı yakalamışlar. Ne demek Hibrit eğitim? Bilindiği gibi salgın nedeniyle eğitime uzaktan devam ediliyor. Bu durum üniversite öğrencilerinin kentimize gelmeden eğitimlerini sürdürmelerine yol açıyor ki, Eskişehir ekonomisi de olumsuz etkileniyor. Hibrit eğitim, yüz yüze eğitimle, uzaktan eğitimi orta yolda buluşturan bir ara formül. Öğrencilerin bir an evvel kentimize gelmesi hepimizin ortak isteği. Bu konuda öncülük eden AK Partilileri tebrik ederiz. Diğer partilerimizin yöneticilerinin de AK Partilileri takip ederek benzer temaslarda bulunmalarını isteriz. Milletvekili çıkartan 4 partimiz var. Sayın Çalışkan ve Çizmelioğlu'nun tutumunu, CHP, İYİ Parti ve MHP'li il yöneticilerimizden de bekliyoruz.

Şimdi anlaşıldı
Hamamyolu'ndaki korkunç katliam hakkında çok konuştuk. Ancak mesleğe yıllarını vermiş ağabeylerimizin bile dönüp dolaşıp kendi kendine sorduğu bir soru vardı; "Nasıl bir insan 4 yaşındaki çocuğu defalarca ve çığlıkları arasında bıçaklayabilir?" Hepimizin cinayetler hakkında kendisine göre teorileri bulunuyordu. Hepimizin teorilerinde mantıklı bir yön bulunuyordu. Ancak hiçbirimiz nasıl bir insanın 4 yaşındaki çocuğu bıçakladığını açıklayamıyorduk. Daha sonra katil zanlısı M.Ş.B'nin paylaştığı bir fotoğrafın ortaya çıkmasıyla her şey kendiliğinden anlaşıldı. Meğer katil zaten bir insan değilmiş, PKK'lıymış...

Amorium turizme kazandırılacak
Kökü 2 bin 700 sene evveline kadar dayanan Amorium Antik Kenti kazıları devam ediyor. Kazıda imzası bulunan Anadolu Üniversitesi'nin bilimadamları her türlü övgüyü hak ediyor. 1080'lerin sonunda Oxford Üniversitesi tarafından başlatılan bu kazılar, nicedir Profesör Zeliha Demirel Gökalp tarafından yürütülüyor. Amorium antik kenti her ne kadar Afyonkarahisar İl hudutları içinde bulunsa da, Emirdağ'a yalnızca 13 kilometre ötede bulunan kazı bölgesine Eskişehir'den ulaşmak daha kolay. Eğer ki bölge turizme kazandırılırsa, Eskişehir ekonomisi üzerinde de olumlu etkilerinin olması kaçınılmaz. Bizler tarihi eserleri "Bir kaç kırık çanak çömlek parçası" olarak değerlendirip küçümsüyoruz. Mesela ben "Salı günü müjdemi vereceğim" diyen ve bol keseden savurmasını seven bir politikacının, yeni keşfedilen bir kazı alanından bahsettiğine hiç şahit olmadım. Arkeolojinin milli bir politika olması, rahmetli Atatürk'ün ölmesiyle birlikte toprağa gömülmüş. Bizler hayali petrol kaynaklarını 18 senedir yılda 5 defa bulup heyecanlanıyoruz. Ancak Amorium gibi bir antik kentin bize petrol kuyularından daha çok para kazandıracağına kafamız basmıyor. Mamafih belki de 'Yetkililerimiz'in bu konularla ilgilenmemesi daha da iyi. Sonra bir bakarsınız gitmiş kazı alanına rezidanslar dikmeye kalkıyorlar. Her neyse... Tam bir Atatürk kızı olan Profesör Zeliha Demirel Gökalp ve kazı arkadaşlarını tebrik ederiz. Duyduk ki Sayın Gökalp'in de aralarında bulunduğu bilimadamlarımız bölgenin turizm potansiyelini de artıracak bir dizi planlama çalışmasının içerisindelermiş. Biz basın mensuplarına bu konuda düşen görevleri de sonuna kadar yerine getirmeye hazırız.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
millet 24 Şubat 2021 13:14

Asıl konu Eskişehirimizin tüm ekonomisini öğrenciye bağladığı için bugün sıkıntısını çekiyor. Şehrimizde hiç bir şey üretimediği için bu duruma düşüyoruz. Düşünün ekmeğimiz bile Kütahya dan geliyor.Her şehirde üniversiteler var ama hiç bir şehir bizim kadar ekonomisini öğrenciye bağlamamıştır.

1 3 Cevap Yaz
Sese 24 Şubat 2021 10:21

AKP istemez ise hiç bir şey olmaz

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi