AK Partili vekiller örnek olsun

Hafta sonu yaşanan Süleyman Soylu – Ümit Özdağ kavgası, toplum olarak iyice gerilmemize neden oldu

9 Mayıs 2022 08:37
A
a
Sütiş Eskişehir

Hafta sonu yaşanan Süleyman Soylu – Ümit Özdağ kavgası, toplum olarak iyice gerilmemize neden oldu. Tarafların üslubu o kadar çirkindi ki, "Kim haklı?" meselesine girmek bile istemiyorum. Ancak politikacıların topluma karşı sorumluluğu olduğunu unutmamaları lazım. Ağızlarından çıkan sözleri tartmalılar ve toplumun huzurunu kaçırmamalılar.

Bu arada Eskişehir'de iki AK Partili milletvekilinin çektirdiği bir fotoğrafı da dikkatinize sunuyorum. Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, Afrin şehidi Serdar Ege'nin evine ziyaret gerçekleştirmişler. Bu arada evin kedileri Lucas ve Mika, aralarında milletvekillerimizi paylaşarak kendilerini bir güzel sevdirmişler. Muhtemelen kediler her iki milletvekilinin de stresini almışlardır. Ancak o fotoğraf toplum olarak bizim de stresimizi alıyor.

Birbirine şunun bunun çocuğu diyen, "Tabancam yok! Çık dışarı!" diyen politikacılar ise sinirlerimizi geriyor. AK Partili Eskişehir milletvekilleri, diğer politikacılara örnek olsun.

 

Yine zam geldi

Eskişehir'de 4 şişe kolonyayı üst üste içen 61 yaşındaki bir vatandaşımız, hayatını kaybetmiş. Allah rahmet eylesin. Tabii akıllara hemen alkol ve sigaraya yapılan zamlar geldi. Hemen belirtelim; alkol bağımlılığı da sigara bağımlılığı da çok tehlikelidir. Ancak ortada bir gerçek var; O da sigaranın da alkolün de toplumda tüketiliyor olması. Gelen zamların, "Efendimiz hazretleri, biz reayasının sağlığını düşünüyor"la açıklanması imkansız. Peki süte niye zam geliyor o zaman? Efendimiz laktoz oranımızı düşürmek istediği için mi?

Herkes farkında ki bu gelen zamlar kevgire dönen bütçeyi denkleştirmek için yapılıyor. Ancak kaçak alkol ve sigara kullanımı da yaygınlaşıyor. Üstelik devletimizin toplayacağı vergi de azalıyor. Sigara ve içkiye yapılan zamlar geri alınsın, ben inanıyorum ki devletimiz daha çok vergi toplamaya başlar.

 

Asayiş berkemal

Hafta sonu Eskişehir polisi bir dizi başarılı operasyon gerçekleştirdi. İlk olarak 13 ayrı ekip ile günü birlik ev kiralayan kişilerin evlerinde incelemelerde bulunuldu ve çeşitli para cezaları verildi. Şimdi bu günü birlik ev kiralama meselesinin cılkı çıktı. Her türlü suça altyapı hazırlayan bu uygulamanın yasaklanması lazım. Ama günü birlik ev kiralamak yasal olduğu için polisimizin de eli kolu bağlı kalıyor.

Bir diğer operasyon ise fuhuşa karşı yapıldı. İki ayrı mahallede tespit edilen adreslerde gizli fuhuş yapan 4 zanlıya idari para cezası verildi. Ki burada yine kanunların yetersiz kaldığını görüyoruz. Eskişehir Polisini tebrik ederiz. "Kanunlar yetersiz" diyerek bir köşeye çekilmiyorlar. Tek bir kırık cama müsade etmiyorlar.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Asayiş Kemal 9 Mayıs 2022 13:14

Kanunlar yetersiz diyorsunuz ama yine bu kanunları yeniden yapacak olan TBMM de bulunan 600 vekil değil mi ? Bir gece toplantısına bakar bu işler.. Sabahına değişir tüm kanun ve yasalar. İnanın hiçte zor değil kanunları tekrar düzenlemek. Meclis koca bir söğüt ağacı, altında milletvekilleri mışıl mışıl uyuyorlar. Ya da kimisinin işine gelmiyor oy bile kullanmıyor. Ayyynı bizim millet hiç farkları yok.. Herkes pahalılıktan şundan bundan şikayet ediyor, seçim zamanı bi bakıyorsun seçime katılım yüzde 70 yetmiş sınırında falan. Sonrada niye kanunlar o bu yetersiz. Hep söğüt ağacı altında uyumaktan kaynaklı oluyor. Milleti ne ki vekili ne olsun ? Kanun sadece bir çalgıdan ibaret değildir..

0 2 Cevap Yaz
Özer 9 Mayıs 2022 12:01

Sarma tütün Eskişehirde alan satan çok insan var. Sigaraya zam gelse ne yazar ? Sarmaya devammmm...

0 2 Cevap Yaz
bülent 9 Mayıs 2022 09:12

incem ben!

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi