AK Partili muhalifler komik oluyor

AK Partili milletvekillerinin yanı sıra, İl Başkanı Zihni Çalışkan da İstanbul'u mesken tuttu

18 Haziran 2019 09:14
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Partili milletvekillerinin yanı sıra, İl Başkanı Zihni Çalışkan da İstanbul'u mesken tuttu. Bazıları İstanbul'u 16 milyonluk büyük bir şehir olarak düşünüyor. Bana kalırsa yanılıyorlar. İstanbul 16 milyon kişinin yaşadığı 81 ayrı vilayetten oturuyor. Yani Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'a gitmesi veya Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon'a gitmesi garip bir durum değil. Her ne kadar İstanbul'da hatırı sayılır bir Eskişehirli nüfusu olmasa da, partiler az sayıdaki Eskişehirli seçmeni yanına çekmeye çalışıyor.  Kimileri bunu bir fırsat olarak görüp, "Bu AK Partili yöneticiler, İstanbul seçimleri için gösterdikleri birlik ve beraberliği, Eskişehir'de de gösterseydi, seçimleri kazanırdık" diyor. Seçimlerden önce AK Parti'yi birlik ve beraberlik içinde olmadığı gerekçesiyle eleştirenlerden biri de bendim. Ancak bizim bu eleştirilerimiz yapıcı eleştirilerdi. AK Partili olup da seçim çalışmalarına katılmayanların, rakip parti adaylarını el altından destekleyenlerin eleştirileri ise komik oluyor. Siz önce aynada kendinize bakın. Daha sonra milletvekillerinizi ve il yöneticilerinizi eleştirin...

Biz de teyemmüm yaparız 

ESGROUP Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş, Ilıca Barajında tutulan suların Eskişehir'e aktarılmasını temin edecek sulama kanalları hakkında çarpıcı bir makale yayınladı. Öğrendik ki soru hatları zamanında yapılsaymış, Belediyemizin cebinden sadece 28 milyon lira çıkacakmış. Ancak AK Partili üyeler projeyi engelledikleri için ve aradan geçen süre içerisinde Türk Lirası değer kaybettiği için cebimizden 48 milyon lira çıkacak. Aradaki bu 20 milyon liralık farkı AK Partililerin kendi aralarında toplayacaklarını zannetmiyorum. AK Partili Meclis üyelerinin uzlaşmaz tutumunun faturası, yine gariban vatandaşa çıkacak. Sayın Büyükerşen bu kenti 20 yıldır yönetiyor. Bu süre zarfında eksik ve hattâ hatalı bir karar almış olması olasıdır. Belediye Meclis üyelerinin vazifesi, eğer ki ortada bir hata görüyorlar, projenin engellenmesini temin etmeliler. Ancak bunu sırf kapris olsun diye değil, Eskişehir'in yararına olduğu için yapmaları lazım. Büyükerşen yaklaşan su sıkıntılarına dikkat çekip, "Abdest alacak su bulamazsınız" dediği zaman, "Olsun biz de teyemmüm alırız" gibi laçka bir mantıkla engellenirse, çıkan 20 milyon liralık farkı da Eskişehir halkı öder...

Kahya ipi göğüsledi 

Emirdağlılar Vakfı nihayet başkanını seçti. Delegelerin 318'inin desteğini alan Murat Kahya, 302 oyda kalan Orhan Özkır'ın önünde yarışı tamamlayarak, yeniden başkan oldu. Kendisini ve bütün Vakıf üyelerini tebrik ederiz. Emirdağlılar her ne kadar Afyonkarahisar'ın bir ilçesi olsalar da, ekonomik ve kültürel açıdan Eskişehir'in parçası durumundalar. Daha önce vakıf seçimlerinde türlü ayak oyunları olmuş, yaşanan çirkinlikler gazete köşelerine de yansımıştı. Emirdağlı kardeşlerimiz kentin geleceği hakkında daha çok söz sahibi olmak isterlerse, evvela kendi aralarında birlik olmayı başarmalılar. Şimdi tazelenen bir yönetim var ortada. Emirdağlıların eski hesapları bir köşeye bırakıp, temiz bir sayfa açmaları gerekiyor.
 

Film gibi operasyon 

Narkotik polisleri, Eskişehir genelinde bir dizi operasyon düzenleyerek pek çok suçluyu gözaltına almayı başardı. Emniyet güçlerinin paylaştığı fotoğraflara göre operasyonlar film karelerini aratmayacak kadar kapsamlı geçmiş. İnsansız Hava araçlarının da yer aldığı operasyonlarda özel eğitimli polisler köşe başlarını tutarak oda, oda ilerleyerek zanlıları etkisiz hâle getirmiş. Zanlıların üzerinden 3 tabanca, bir hançer ve bir de av tüfeği yakalandığını göz önünde bulunduracak olursak, polisimiz aldığı önlemlerin hiç de abartılı olmadığını anlarız. Allah polislerimizi kör kurşunlardan saklasın. Toplumun huzuru için hemen hemen her gün canlarını tehlikeye atıyorlar. Bütün narkotik polislerimizi tebrik ederiz.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ender kızılcık 18 Haziran 2019 12:07

Esnafffffff sen ne alır ne satarsın bize bir anlatsana . Şüphelerimiz varda . Şimdi hakaret edersin değilmi ? Başka ne sermayen varki .

5 5 Cevap Yaz
esnaf 18 Haziran 2019 10:58

Eskisehirlilerin kesesinden fazladan cikan 20 milyon lira , akp li meclis uyelerinden tahsil edilmelidir.Kanunen de etik olarak da bunun geregi boyledir….Bu kafada olduklari icinde Eskisehirde bir milim ileri gidemediler…….

3 10 Cevap Yaz
Nurullah

günde 8000 bardak çay parası kimden çıkacak.

1 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi