AK Partili başkandan AK Partili belediyelere suç duyurusu!

Cihan Yıldırım yazdı

10 Nisan 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, basın toplantısı düzenledi. Kaynarca, CHP’li Tepebaşı Belediyesi’nin borçlarına dikkat çekip suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
İlçe Başkanı ‘borçlanma yetkisinin yasal sınırları aştığını’ iddia ederek suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
Belediyelerin ‘borç’ konusu her zaman bazı tartışmalara neden olmuştur. Seçmen nezdinde pek itibar edilmese de ‘muhalefet’ yapanlar zaman zaman bu durumu gündeme getirir.
Şu bir geçek ki borçsuz olmuyor.
Kişisel hayatta da böyle, kurumsal olarak da böyle...
Bana göre paranın nereye harcandığı meselesi daha önemli.
Tepebaşı’nda muhalefet yapmakta zorlanan Kaynarca ve arkadaşları, işin kolay yolunu tercih etmişe benziyorlar.
Belediyenin borcu çok...
Belediye borç batağında...
Bu tür iddialar daha önce defalarca öne sürüldü ama sonuç alınamadı. Politik olarak bir karşılığı yok.
Öte yandan AK Partili başkana kötü bir haberim olacak. Bir iki ay önce açıklanan rakamlara göre en borçlu belediyeler AK Partili belediyeler...
Haber “İller Bankası en borçlu belediyeleri açıkladı... AKP’li belediyeler borç batağında” başlığıyla verilmişti.
Haber şöyleydi:
“İller Bankası, borcu olan belediyelerin listesini açıkladı. Listenin ilk beşinde AKP'li belediyeler yer aldı. En çok kredi borcu 1 milyar 73 milyon lira ile AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi. Bursa'nın ardından AKP'li Fatma Şahin'in başkanı olduğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 821 milyon lira ile en çok borcu olan belediyeler arasında geliyor.
AKP'li Zeki Toçoğlu'nun başkanı olduğu Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 805 milyon, Tahir Akyürek'in başkanı olduğu Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 699 milyon, Menderes Türel'in başkanı olduğu Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ise 614 milyon lira kredi borcu olduğu belirlendi.”
Bursa, Gaziantep, Sakarya, Konya ve Antalya...
Kaynarca umarım suç duyurusunda bulunmaz. Bulunursa da inşallah harekete geçen yetkili olmaz. Emsal teşkil ederse kötü sonuçlar doğurabilir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kemal 10 Nisan 2018 16:23

S.A. BENZİN 6 DOLAR 4 EURO 5 TL. SATILMADIK BİR TANE SEVMEDİKLERİ CUMHURİYET KAZANIMI KALMADI,YAKINDA VATANDAŞIDA SATIŞA KOYACAKLAR HERALDE, DAHA DA OSMANLI OLCAZ TEKRAR İNŞALLAH! KALEMİNİZE VE YÜREĞİNİZE SAĞLIK!

1 1 Cevap Yaz
Esnaf 10 Nisan 2018 10:47

Hicbir sekilde sansi olmayanlarin sirf camur atda izi kalsin yontemlerinden biri.Ama ilerisini dusunmektende aciz ve zekadan da yoksunlar.Tencere dibin kara seninki benden kara misali.

0 1 Cevap Yaz
Şakir Benli 10 Nisan 2018 10:19

artık tarafsız haber okumak istiyoruz. sadece kredi borcuna değil yapılanlarada bakmak lazım örnek vermek gerekirse bankalara şu kadar borçluyuz deniliyor konut ve araç akıp bunu ödeyende var. ipin ucunu kaçırıp krediyi krediyle ödeyende var. işte bu yüzden sadece borca bakılmamalı alınan borç nerede harcanmış

2 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi