AK Parti ve CHP'den ortak görüş

İzmir’de yaşanan deprem felaketi tüm Türkiye’yi etkiledi. Ortaya çıkan acı tablo deprem gerçeğini yine gözler önüne serdi.

4 Kasım 2020 08:51
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İzmir’de yaşanan deprem felaketi tüm Türkiye’yi etkiledi. Ortaya çıkan acı tablo deprem gerçeğini yine gözler önüne serdi.
Her depremin yaşanmasının ardından gündemde tek bir konu var!
“Deprem değil, bina öldürür!”
Bu cümleyi herkes sürekli dile getiriyor. Ancak şehirlerimizin deprem planları veya bina envanterlerinin belirlenmesi konusunda hiçbir çalışma yapılmıyor veya eksik yapılıyor… 
Önceki gün Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında İzmir depremi tartışıldı. Eskişehir için yapılması gerekenler ve önlemlerin acilen alınması yönünde AK Parti ve CHP meclis üyeleri ortak görüş bildirdi. İki taraf da yapıcı konuştu. AK Parti grubu önlemlerin alınması için ellerinden geleni yapacaklarını açık yüreklilikle dile getirdi.
Hem hükümet kanadı hem de belediyeler birlikte ortak çalışma yürüttüğü takdirde olası bir depremde can kaybının önüne geçilmesi için çalışmalar yapılması herkesin ortak isteği…
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt toplantıda çok önemli bir konuya değindi o da müteahhitler!
Kurt: “Mühendislerimizin, müteahhitlerin, yapı denetim şirketlerimizin, belediyelerin en çok da yasayı yapanların duyarlı olması gerekiyor. 39 kere imar yasası değişmiş 7 kere imar affı çıkmış son yıllarda. Bu kötü inşaatı teşvik ediyor”    
Kurt bu uyarıyı yaptıktan sonra gelen şikayetlere bir yenisini daha ekliyor: “Herkes bir metre fazla yapmak istiyor. Artık bundan vazgeçin.” 
Bir belediye başkanının mecliste söylediği bu sözler süratle dikkate alınmalı!
Başkan Kurt ayrıca inşaat sorumlularına da şu çağrıyı yapıyor:  “Ben özellikle inşaatla ilgilenenleri, inşaat mühendislerimizi, mimarlarımızı ciddi göreve davet ediyorum. Bize bu tür konularda taviz isteyerek gelmesinler. Tersine onların bu yasaları koruması gerekiyor. Aksi takdirde daha çok İzmir,  Düzce yaşarız. Ben bir daha yaşamak istemiyorum”
Kurt’un sözlerine katılmayan yoktur sanırım…
Herkes her olayın, her yaşananın farkında…
Ancak birlikte hareket ederek Eskişehir’in yapı envanterinin ortaya çıkartarak olası bir depreme karşı hazır olmalıyız…
İzmir’de, Van Erciş’te, Marmara’da, Kütahya Simav’da, Elazığ’da yaşanan acıları Eskişehir’de yaşamayalım… 
Depremi daha fazla beklemeyelim…
Biz hazır olalım…
 

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE

Ayda Bebek - Ayda Gezgin 04 11 2020
Ayda bebek… İzmir’de yaşanan depremde enkaz altından tam 91 saat sonra kurtarıldı. O yaşama tutundu… Sapasağlam… Türkiye’nin yüzünü güldürdü…  

 

Karantinadan kaçmak moda oldu

Polis ekiplerinin yaptığı uygulama sırasında Korona virüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması sonucu karantinada olması gereken şahıs yakalandı ve hakkında işlem yapıldı.” Bu haber Muttalip Mahallesi’nden… Mahallede artan vakalar nedeniyle ekipler önlem aldı giriş çıkışlarda kontrole başladı… Ancak vatandaşlar evinde durmuyor… Eskişehir’de de karantinadan kaçmak moda oldu.  Kimisi sokakta geziyor, kimisi alışverişe gidiyor…  Biraz vicdanlı olun! Sizi etkilemeyen virüs bir başkasını öldürebilir…

SORUYORUM

MHP tarafından başlatılan “askıda ekmek” kampanyası tartışmaları beraberinde getirdi. Ben de merak ettim. Eskişehir’de askıda ekmeğe ihtiyaç var mı yok mu?
 
 

GALİP GELEMEME LÜKSÜNÜZ YOK!

 
Eskişehirspor galibiyet hasretini tam olarak 21 maça çıkardı… Şaka değil! Es Es 21 maçtır kazanamıyor…
Genç bir takımız… Akhisarspor karşısında özellikle ikinci yarı iyi bir mücadele vermemize rağmen golü bir türlü bulamadık!
Gol sorununu bir türlü çözemedik…
Herkes galibiyet istiyor
Bir türlü olmuyor…  Kötü senaryolara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor.
Galip gelemeyince maalesef iyi mücadele ileriye taşınamıyor.
Sorunu çözmek için teknik kadronun daha da çok çalışması şart!
Eldeki kısıtlı kadronun herkes farkında ancak;
“bu takıma inanıyorum” diyen bir hocanın galip gelememe gibi bir lüksü yok!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi