AK Parti toparlanmaya çalışıyor!

Türkiye genelinde, AK Parti teşkilatları içerisinde bir sorun olduğunu kabul etmeyen yoktur herhalde.

15 Ekim 2019 08:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye genelinde, AK Parti teşkilatları içerisinde bir sorun olduğunu kabul etmeyen yoktur herhalde.
Zira ciddi boyutta gerçekleşen üye istifaları ve buna bağlı olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurttaşlarımızı sık sık AK Parti’ye üye olmaya davet etmesi, bu durumun net göstergeleri arasında.
 
*
 
Tabii teşkilatlar içerisinde sorun yaşanmasının en büyük nedeni olarak gösterilen şu: Dava zayıfladı, insanlar çıkar için yönetim kademelerine girmeye başladı.
Bu görüş, yalnızca kamuoyu araştırmacılarının görüşü değil, aynı zamanda AK Parti içerisinde aktif politika yapan birçok kişinin görüşü.
 
*
 
Önceki gün, AK Parti Genişletilmiş Tepebaşı İlçe Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti.
Bir ilçe danışma kurulu toplantısı olmasına rağmen, partililer tarafından yoğun ilgi gösterilen bir toplantı olduğunu söyleyebilirim.
Söz konusu toplantıda, İl Başkanı Zihni Çalışkan ile Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu’nun yaptığı konuşmalarda oldukça dikkatimi çeken bir bölüm vardı.
 
*
 
İki başkanın konuşmasının satır aralarında geçen bu ifadelerin, yazımın başında vurguladığım teşkilat içerisinde yaşanan sorunun partililere aktarılması ve soruna dikkat çekilmesi amacıyla kullanıldığı kanaatini taşıyorum.
 
*
 
Şöyle ki…
 
*
 
İl Başkanı Zihni Çalışkan, konuşmasının bir bölümünde dedi ki: “Önümüzde, başta belediye seçimleri olmak üzere teşkilatımızın yenilenmesi, canlanması, ilerleyen dönemlerde Cumhurbaşkanımıza layık teşkilat oluşması anlamında büyük kongre seçimi var. Başta AK Parti ailesine kongre sürecinin hayırlı olmasını diliyorum.”
 
*
 
Yani, Başkan Çalışkan burada ne diyor?
Bence şunu diyor: Ülke genelinde teşkilatlar dinamik değil, yani hantallaştı, Recep Tayyip Erdoğan’a layık bir teşkilat yapısı da yok; kongre sürecinde, bu hantal yapının yerine dinamik, güvenilir isimlerin yer aldığı ve ‘dava’nın tekrar öne çıktığı bir teşkilat yapısı hedefleniyor.
 
*
 
Peki, İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu’nun öne çıkan ifadesi neydi?
Şu: “Biz tesadüfen bir araya gelmiş, öylesine toplanmış bir topluluk değiliz. Biz ortak idealleri, ortak hedefleri olan, ülke ve millet için aynı ortak sızıyı yüreğinde hisseden kadroyuz.”
 
*
 
Çizmelioğlu’nun okuduğunuz ifadesi de, Çalışkan’ın vurgu yaptığı meselelerden farklı görünmüyor.
Yani, bana göre diyor ki Çizmelioğlu: Unuttuğumuz ‘dava’yı hatırlayalım, savrulmayalım, savrulanlar ile kafası karışanları toparlayalım ve neden AK Parti içerisinde olduklarını bir kez daha anlatalım; herkesi kazanalım.
 
*
 
Görüldüğü üzere AK Parti Eskişehir teşkilatı, parti içi dağılma probleminin farkında.
Zira farkında oldukları için, genişletilmiş bir ilçe danışma kurulu toplantısı yapılmış ve partililere ‘toparlanalım, tekrar dava için birleşelim’ mesajı verilmiş.
Peki, bu mümkün mü?
AK Parti’nin, bugüne kadar birçok zorluğun üstesinden geldiğini ve teşkilat yapısını koruduğunu biliyoruz.
O nedenle tabii ki umut var.
Ancak bu kez, çok daha önemli bir sınav verildiğini düşünenlerdenim.
Çünkü ülkenin vaziyeti ve yerel seçim sonuçları ortada.
Çok yakın gelecekte, AK Parti’nin toparlanma sürecinin başarılı olup olmayacağını hep birlikte yaşayıp göreceğiz…
 
*
 
NOT: AK Parti Genişletilmiş Tepebaşı İlçe Danışma Kurulu toplantısı, 11 Ekim Cuma Günü kısa mesaj yoluyla parti üyelerine duyurulmuş, 13 Ekim Pazar günü ise hatırlatma yapılmış. Her iki mesajda da, Bölge Koordinatörüyle milletvekillerinin toplantıya katılacağı ifade edilmiş. Ancak ne Bölge Koordinatörü ne de milletvekilleri toplantıya katılmayınca, partililerden homurtular yükselmiş. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es es li 15 Ekim 2019 20:57

Bu kafa ve teskilatla Akparti buyuk sehir ve merkez ilceleri alamazlar. Hep kendileri calip kendileri oynuyor

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi