AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı?

Arif Anbar yazdı

14 Nisan 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Adalet ve Kalkınma Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, önceki gün ES TV ekranlarında yayınlanan “Vaziyet”e katıldı ve önemli konulara ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.
Neydi o konular?
Tepebaşı Belediyesi’nin yasal borçlanma miktarını aştığı iddiası, EOSB, ESO ve ETO seçimlerine siyasetin bulaşması ve bununla birlikte AK Parti’nin ikiye bölünmesi tartışmaları, Şehir Hastanesi’nin yol ve tramvay meselesi, hükümetin Tepebaşı bölgesine yaptığı yatırımlar, AK Parti’nin Tepebaşı adayı, teşkilat çalışmaları ile sandık örgütlenmeleri vesaire…
 

                                                                     *
 
Kaynarca’nın görüşlerini aktardığı konulardan dikkatimi çeken bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.


*
 
Kaynarca, programın bir bölümünde, AK Parti’nin 2019’da Tepebaşı Belediye Başkan adayının kim olacağı yönünde soru üzerine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Biraz önce okuyacağınız açıklamalardan anladık ki, Kaynarca Tepebaşı’na aday olmak istiyor.
İşte Kaynarca’nın o açıklaması:
 
            ADAYLIK KAPISINI AÇIK BIRAKTI
  • Tabi ben adayım ya da değilim demiyorum. Benim şu anki görevim, Tepebaşı İlçe Başkanı olarak, AK Parti Tepebaşı İlçe Teşkilatını 2019 seçimlerine hazırlamak. Bundan başka hiçbir hedefim ve gayretim yok. Hem bizde, biliyorsunuz… Aday konusunda kuvvetli bir istişare yapılır. Temayüller yapılır, STK’lara sorulur ve böylelikle bir sonuca varılır. O yüzden adaylık konusunu çok net söylemiyorum. Ama çok adayımızın olacağını, çok kıymetli arkadaşlarımızın olacağını düşünüyorum.”
 
*
 
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanının bir açıklaması daha vardı ki, o açıklamanın fazlasıyla değerli olduğu kanısındayım. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç arasındaki uyuşmazlık konusunda vatandaşların mağdur olduğunu ve bu çatışmadan AK Parti’yi temsilen kendisinin de rahatsızlık duyduğunu net bir biçimde aktardı. Yani Kaynarca burada siyasi rant beklentisini bir kenara bırakarak, “Keşke iki belediye başkanı uzlaşsa da, vatandaş mağdur olmasa. AK Parti bu uzlaşmazlıktan puan kazanmış kazanmamış, önemli olan bu değil” şeklide bir tavır koyduğunu hissettirdi.
İşte Kaynarca’nın, siyaset üstü tavrını hissettiren açıklaması şöyle belirdi:
 
            KAVGADAN RAHATSIZIM
  • “Tepebaşı Belediyesi’nin, CHP’li Büyükşehir Belediyesiyle kavgası büyük sorun oluyor. Yani bizim, AK Parti’nin, CHP ile Eskişehir’de böyle bir çekişmesi bir tarafa… Ben kendi gezdiği bölgelerde, “Ne derdiniz var” diye sorduğumda, gerçekten CHP’li iki belediyenin kavgasından kaynaklanan problemleri yaşıyoruz biz mesela. Biz bu kavgadan çok çekiyoruz. Biz de muzdaripiz, hizmet alamadığımız için muzdaripiz. Ve sonuç olarak Tepebaşı halkı bu durumdan zarar görüyor. Benim savunduğum, haklarını da korumakla yükümlü olduğum Tepebaşı halkı. Dolayısıyla benim buradan bir rahatsızlığım var.
 
*
 
Çok tartıştık. Çok konuştuk. Yazılmadık tek bir satır dahi bırakmadık. EOSB, ESO ve ETO seçimlerinden bahsediyorum. Söz konusu seçimlere siyasi müdahaleler olduğu, bu müdahaleler neticesinde özellikle AK Parti cephesinde ciddi çatlamalar ve bölünmeler gerçekleştiği iddiası ayyuka çıktı. Bu iddiaları Kaynarca’ya yönlendirdiğimiz zaman özetle, “Seçim ve seçim yarışı orada kaldı, sıkıntı yok” şeklinde bir cevap verdi.
Ama Kaynarca’nın detaylı açıklaması ciddi anlamda incelendiği zaman AK Parti’de bir sıkıntı olduğu hissedildi.
İşte o detaylı açıklama:
 
            DÜŞMANLAŞMA, BIÇAKLARI ÇEKME…
  • “Şimdi benim yönetim kurulu üyelerimde de her üç adaya oy veren, meclis üyelerimde de her üç adayın yanında bulunan arkadaşlar var. Ama biz dün nasılsak bugün aynen çalışmalarımıza devam ediyoruz. Oda seçimleri, tabi şehri etkiliyor. Herkes hür iradesiyle, etki alanıyla ilgili çalışmalarını yaptı. Netice de belli oldu. O yüzden… Bunun AK Parti’nin… O günkü seçimler kapandıktan sonra aynı grupta, aynı mecliste, aynı yönetim kurulunda oturup devam eden arkadaşlar arasında ben iki defa daha toplantı yaptım mesela, hiçbir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Hangi tarafa gönül verirlerse versinler sonuçta Eskişehir’e hizmet etmeye devam ediyorlar. Ben onun o kadar kalacağını düşünüyorum. Bir zarar, işte istedikleri hayal ettikleri gibi AK Parti’nin ikiye bölünmesi, düşmanlaşma, bıçakları çekme… Öyle bir şey olmadı. Ben görmedim, gözlemlemedim.
 
 
*
 
Evet…
Kaynarca’nın aktardıklarının bir bölümünü okudunuz.
Özetle…
Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı konusunda açık bir kapı bıraktı.
Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’ın arasındaki soğuk savaşın bir an önce bitmesinin, kent ve kent halkı için hayati önemi olduğunu vurguladı.
AK Parti içerisinde herhangi bir bölünmenin yaşanmadığını ifade etmeye çalıştı.
 
*
 
Takdir kamuoyunun…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Beyefendi 13 Kasım 2018 23:51

Herkesin sevdiği saydığı istediği isim OSMAN YÜKSEL hem akp tarafı için hemde eskişehirimiz için kesinlikle olması gereken

1 3 Cevap Yaz
Hakan yaşamak partideki en iyi aday 15 Nisan 2018 10:35

Hitabetini konuşmasını bir çok bakandan bile daha iyi buluyorum keşke olsa. Daha iyi bir aday olamaz

1 3 Cevap Yaz
Ziyafettin cep 14 Nisan 2018 21:47

İbrahim başkanıma yakışır eskişehir kazanır tepebaşı kazanır

2 4 Cevap Yaz
Rıza atak 14 Nisan 2018 12:00

Bence kesin ibrahim Başkan aday olsun.hakediyor çocuk.çalışkan terbiyeli dürüst efendi.eskişehşrli kazanır

3 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi