AK Parti’nin sessizliği

Cihan Yıldırım yazdı

4 Mayıs 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İlk günlerden itibaren İktidar Partisi’ne parti içinden yapılan bir ‘eleştiri’ var... Eskişehir’e kazandırılan eserler, uygulanan projeler yeteri kadar anlatılmıyor...
Bu durumu dönemin Başbakanı Erdoğan bile gündemine almıştı. Anemon Otel’deki bir toplantıda ‘yaptığımız işleri anlatın yeter’ diye teşkilatına sitem etmişti.
Hizmetleri anlatamamak...
AK Parti’nin kentimizdeki ‘başarısızlığı’ konuşulurken ilk maddeler arasına yazılır.
Evet, yapılan şeylerin anlatılmaması siyasi başarıyı azaltır ama Eskişehir’deki durumu sadece bu eksiklikle açıklayamayız. AK Parti adına politika yapan çoğu kimsenin ‘ahaliye’ kendini sevdirememesi, şehre kendini kabul ettirememesi başarısızlıkta bana kalırsa daha önemli bir etken...
Öte yandan şunu da ekleyelim...
Konuşmamak önemli bir eksiklik, anlatamamak ciddi bir sorun!
İktidar’ın kentimizde ‘güçlü’ isimleri var. Eskişehir 10 yıl kabinede temsil edildi. Sözü dinlenecek ‘temsilcileri’ vardı demek istiyorum.
AK Parti’nin kendini izah edememe, yaptıklarını anlatamama sorunu giderek büyüdü. Zaman içinde parti tamamen sessizliğe büründü. Koskoca partiden çıt çıkmıyordu.
CHP hadi neyse belediye başkanları, vekilleri falan var...  Ama daha az oy alan partilerin kentin gündemine dair daha çok açıklama yaptıklarını, konulara daha çok müdahil olduğunu gördük.
Bu durum özellikle son zamanlarda daha sıkıntılı bir hal aldı.
İktidar’ın üç vekili ‘yüksek siyaset’ yaptığı için kentle ilgili konularda pek topa girmediler. Bu konuda yükün tamamı İl Başkanı Dündar Ünlü’ye kalmıştı. Ünlü de elinden geldiği kadarıyla mücadele etti.
Ama Ünlü’nün cephesi çok genişti... Tek başına derdini anlatması çok zordu.
Şimdi Ünlü de yok...
Bakalım ne olacak?
İktidar temsilcilerinin sessizliği bazı icraatları önemsizleştiriyor. O sessizlik kimi zaman ‘kabul etme’ anlamına da geliyor.
Termik santral meselesinde ortalık çatırdadı. İktidar kanadından tatmin edici bir açıklama gelmedi. Topu akademisyenlere attılar. Bilim adamları konuşsun... Tamam onlar da konuşur, konuşsun ama yatırımı yapanlar olarak siz ne diyorsunuz?
İşi bilenlerden bilgi alıp üç beş toplantı ya da açıklama yapılamaz mıydı?
Şeker Fabrikası’nın satılması meselesi...
AK Parti’nin buradaki tüm temsilcileri bence satışlara karşı çıkıyor! Benim ‘sessizlikten’ anladığım bu.
Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesi meselesi...
Nabi Hoca bile şöyle etraflıca meseleyi anlatmadı. AÜ konusunda da kimseden çıt çıkmıyor... İyi mi, kötü mü? Neden bölündü, şimdi ne olacak? Bu konularda İktidar ne düşünüyor? Bilmiyoruz... Böldü ve ‘hadi bizi eleştirin’ dedi!
Üç önemli konuda AK Parti neredeyse ‘sessiz’ kaldı...
O sessizliğin de partiyi hayli yıprattığını düşünüyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi