AK Parti’nin en büyük projesi olur

Şu an için Eskişehir’de herhangi bir su sorunu görünmüyor. Ancak Porsuk, yakın gelecekte ömrünü tamamlayacak

12 Aralık 2019 08:26
A
a
Sütiş Eskişehir
Şu an için Eskişehir’de herhangi bir su sorunu görünmüyor. Ancak Porsuk, yakın gelecekte ömrünü tamamlayacak. Hadi Ilıca Barajından ilerleyen süreçte su getirilsin; fakat Eskişehir’in su ihtiyacını karşılamaya yetmeyeceğini söylemek zorundayım. O halde ne yapmak lazım? Çifteler’de bulunan Sakaryabaşı’ndaki muazzam su kaynağını ivedilikle değerlendirmek lazım. Peki, bunu kim yapacak? Tabii ki hükümetin yapması gerekiyor. Hükümet, böyle bir adımı atarsa, inanın Eskişehir’deki en büyük projesi olacak ve şunu demeye hak kazanacak: AK Parti, Eskişehir’in 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak dev bir projeye imza attı!

Kimse zıplamasın, 'S' plaka kararı doğru!

Bir süredir tartışma konusu. Nedir o? Servis işletmeciliği yapmak için zorunlu olan ‘S’ plakaların sayısının arttırılması. Konuya ilişkin Eskişehir Büyükşehir Belediye meclisine gelen gündem maddesi, ilgili komisyona incelenmek için gönderildi. Muhtemelen belediye meclisi, ‘S’ plakaların sayısının arttırılmasına ilişkin olumlu bir karar verecek. Ancak bazıları zıplıyor ve diyor ki: “S’ plaka sayısı arttırılamaz, mevcut sayı yeterli.” Hadi oradan! Artırım istemeyenler ve bu nedenle bağırıp çağıranlar, çoğunlukla ‘S’ plaka sahipleri ve onların yandaşları! Niye bağırıp çağırıyorlar? Çünkü rantlarının azalacağından korkuyorlar, rekabetin artacağından tırsıyorlar, az çalışıp çok para kazanamayacaklarını biliyorlar, vesaire… Bakın, ‘S’ plaka yetersizliğinden dolayı ne oluyor? Köy okullarında okuyan çocuklar, okula gidecek servis bulamıyor. Çoğu ‘S’ plaka sahibi, köy okullarında servis taşımacılığı yapmaktan imtina ediyor. Ondan sonra da itiraz ediyorlar: “Efendim, ‘S’ plaka yeterli, daha fazlasına gerek yok!” Hayır kardeşim, senin yüzünden yeterli olmuyor işte! Biliyorsunuz, en son bazı köy okullarında servis krizi yaşanmış, çocuklarımız okula gidememiş; bununla beraber Valimiz Özdemir Çakacak’ın girişimiyle sorun çözülmüştü. O nedenle ‘S’ plaka sayısının arttırılması talebi oldukça yerindedir ve tekel vaziyetini bir nebze de olsa ortadan kaldıracak bir karar olacaktır.

Millet kongre sürecinin bitmesini bekliyor 

Yeni kurulacak partilerin Eskişehir’de çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ve bazı önde gelen isimlerle temaslarını sıklaştırdıklarını geçtiğimiz günlerde kaleme almıştım. Özellikle Aralık sonu Ocak başına gelindiğinde, söz konusu partilerin teşkilat yapıları üç aşağı beş yukarı şekillenecek. Bu noktada her iki partiye de en çok geçişin, AK Parti’den olacağı öngörülüyor. Bunun bir nedeni var: Abdullah Gül-Ali Babacan ikilisi ile Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin politikalarını beğenmeyip istifa eden ve yeni partileri kuracak olan kişiler. Tabii Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisindeki erimeyi önlemek için belli çalışmalara imza atıyor. Bana göre bu çalışmalardan bir tanesi de kongre sürecini başlatması… Erdoğan, kongrelerle beraber partilisine umut vermeye, küskünleri barıştırmaya çalışıyor. Ancak görülüyor ki pek de başarılı olamıyor; zira en yakın örneği olan Eskişehir’de, AK Partililer arasındaki keskin ayrışma gözle görülür seviyeye geldi. Şu an AK Parti’den ayrılmak isteyip de ayrılmayan partililerin bekledikleri net: Kongre sürecinin sonunda il-ilçe başkanı ya da il-ilçe yöneticisi olabilir miyim? İşte, bu noktada özellikle bazı isimler, kongre sürecinin sonuna kadar ekiplerini bir arada tutarak pusuda bekliyorlar. Partide bir yere gelebilirlerse ne ala. Ya gelemezlerse? Ekiplerini serbest bırakacaklar; isteyen AK Parti’de kalacak, isteyen başka bir partiye geçiş yapacak… Yani demem o ki, AK Parti’nin kongrelerinin bitmesiyle beraber, yeni partilere geçişler hızlanacak.

Büyükerşen aleyhinde çalıştılar mı?

Biraz geriye gidelim; 31 Mart yerel seçim sürecine… Aklımı kurcalayan bir mesele var. Yerel seçim sürecinde yoğun olarak konuşulan şöyle bir iddia söz konusuydu: “CHP’li Mecit Açıkgöz ile Mustafa Taşlak, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı lehine çalışma yürüttü!” Dolayısıyla Yılmaz Büyükerşen aleyhine politika üretti. Hatta o günlerde, bu iki ismin sosyal medya paylaşımları elden ele gezdi, biz de hala saklıyoruz. Peki, söz konusu isimlerin savunması, CHP İl Başkanlığı tarafından alındı mı? İşlem yapıldı mı? 
Bunların hepsi muallak, iki isim üzerindeki şaibe hala orta yerde duruyor. Ve tahminim o ki CHP’deki kongre süreci devam ederken, bahsi geçen söz konusu iddia yüksek sesle konuşulmaya başlanacak. Bu noktada iş, İl Başkanı Abdülkadir Adar’a düşüyor. Bahsi geçen CHP’li isimler Yılmaz Büyükerşen aleyhinde çalıştı mı, çalışmadı mı? Başkan Adar, seçim öncesinden bu güne kadar, her konuda olduğu gibi bu konuda da suskun. Bakalım herhangi bir adım atacak mı?

Sazak’a bir tebrik, bir eleştiri

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Ordu’da bıçaklanarak öldürülen Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’i TBMM gündemine taşıdı. Katil zanlısının tutuklu bulunduğu cezaevinden firar ettiğinin altını çizen MHP’li Sazak, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yanıtlaması için soru önergeleri sundu. Harika bir tavır! Sazak’ı, bu duyarlı davranışından dolayı tebrik ediyor ve kendisine gönülden teşekkür ediyorum. Ancak… Biliyorsunuz Eskişehir’de, Ayşe Tuba Arslan isimli bir kadın vahşi bir biçimde katledilmişti. Bu olaydan sonra TBMM’de ‘kadın cinayetlerini araştırma komisyonu’ kurulmak istendi. Gelin görün ki bu istek, AK Partili ve MHP’li milletvekilleri tarafından reddedildi! İşte, bu noktada bir çelişki söz konusu. Milletvekilimiz Sazak’tan, soru sorarak gösterdiği doğru tavrı, TBMM’de kadın cinayetlerinin araştırılması komisyonunun kurulması noktasında da bekliyoruz. Her ne kadar partisinin grup kararına uymak zorunda olsa da, yine de bekliyoruz…

Mesele şu: Zafer Kütahya’nın, Hasan Polatkan bizim!

Yolcu uçmadı, ama hazinenin havalimanına ödediği bedel uçtu! Kütahya Zafer Havalimanını işleten şirkete, uçmayan yolcular için 7 yılda 25 milyon EURO ödendi; bu da havalimanı maliyetinin aşağı yukarı yarısına tekabül ediyor! Üstelik verilen yolcu garantisi, Kütahya, Afyon ve Uşak’ın nüfusuna yakın. Devlet, söz konusu şirkete 2019 yılı için 1 milyon 200 binden fazla yolcu garantisi vermiş. Yani neredeyse yukarıda yazılı olan üç ilin toplam nüfusu kadar yolcunun, havalimanını kullanması gerekiyordu. Ancak 2019’un ilk 11 ayında havalimanını kullanan yolcu sayısı, yalnız ve yalnız 78 bin 500’de kaldı. İç hatlarda uçmayan her yolcu için 2 EURO ödüyoruz, dış hatlarda uçmayan her yolcu için ise 10 EURO ödüyoruz. Yani zarar büyük! Dahası, Zafer Havalimanı için verilen garanti ve uçmayan yolcular, Sayıştay raporunda da yer aldı. Verilen garantinin tutması için, her gün ortalama 3 bin 450 yolcunun havalimanını kullanması gerekiyor. Ama 2019’un ilk 11 ayında, günde ortalama 240 yolcu tarafından havalimanı kullanıldı. Burada da gerçekleşme oranı şöyle: Yüzde 3 dış hatlarda, yüzde 5 ise iç hatlarda. Bu bilgileri niye aktardığımı kısaca anlatayım. Bizim çiçek gibi Hasan Polatkan Havalimanımız var, ancak tarifeli uçak seferi yok. Şehrimizi parlamentoda temsil eden değerli bir milletvekilimiz diyor ki: “Garanti verin, uçağı doldurun, ben yardımcı olayım.” Ancak milletvekilimiz, yanı başımızdaki Zafer Havalimanını görmüyor. Zafer’e, devlet garanti veriyor. Konu Eskişehir olunca, garanti vatandaşlardan isteniyor. Pes doğrusu!

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hee 12 Aralık 2019 23:59

akılverenlere bakın pohpohlayalımda istediğimizi yaptıralım ne uyanıksınız ya utanmadan adınıda koyar sonra biz yaptık sizde kimsiniz diyen o kafa işte bu kafa siz gelrken bizler o iş bitirmişizdir haberiniz bile olmamıştır hee valla

0 0 Cevap Yaz
Vatandas 12 Aralık 2019 16:39

Zamaninda s plakaları servisçiler ve onune gelen herkes hatırladığım kadarıyla zamanın parasıyla 3000 liraya almışlardı servisci olmadigim halde bir arkadasim banada teklif etmişti.

0 1 Cevap Yaz
Burhanettine cevap 12 Aralık 2019 13:58

Belli ki, heykellerle ilgili ağır bir sıkıntın var geçmiş olsun. Anladım hükümete toz konduramıyorsun, ama azıcık araştır be kardeşim, heykel,müzik diye söylenene kadar, Hükümet ne iş yapar, belediye ne iş yapar onu bir araştır be kardeşim. Hoca zaten su kaynağını buldu, akpliler 8 sene engel oldu, geç oldu ama akp sayesinde pahalı oldu bunu unutma. Ilıca barajına engel koyan akpliler değil mi? Hoca daha ne yapsın???

6 7 Cevap Yaz
Vural

siyasi görüşü bir tarafa bırakalım. bu Arada Akpartilide değilim. fakat yıllardan beri yerel seçimlerde büyüklerimiz hep şöyle düşünürdü. hükümet hangi parti ise belediyede de o adaya oy verirlerdi . ve iktidar yanlısı olan belediyeler : İL - İLÇE - BELDE hep gelişti hep iyi hizmet gördü.

4 4
Vural kardeş

Bizi bu zihniyet ayırdı işte, oysaki hükümeti seçmeyenlerede hükümetin pozitif yaklaşması gerekirdi, yanlış mı? Bu çok yanlış bir bakış açısı, oy verene hizmet var, oy vermeyen bizden değil demek ayrımcılığın kralı değil mi? Bende bunu parti ayırmaksızın söylüyorum. Hizmette eşitlikçi olmak gereklidir

3 3
Selim 12 Aralık 2019 11:07

Her servisten 5-6 bin TL. net kazanç, günde en az 5 servis, ayda bir araçtan net 30 bin TL. kazanç. Tabi ki istemezler plaka sayısının artmasını. Okul servis ücretleri düşürülsün. İki hafta ara tatili, iki hafta sömestr tatili var ama servisçi hizmet vermediği bir ayın parasını da alıyor, biraz insaf.

2 13 Cevap Yaz
Ayhan

Eskişehir de okul servis ücretleri Ankara nın nerdeyse 5 katı. Eskişehir son 3 yıldır pahalı bir yer oldu. Son 3 yılda Eskişehir in enflasyonu Türkiye ortalamasının üzerinde.

1 5
Nurullah 12 Aralık 2019 10:55

siz bırakın akpartinin en büyük projesinide kalabak suyuna çözüm bulsunlar evlere su dağıtımı durdu bakkallara bırakıp gidiyorlar. yada Alo kalabaktan sipariş vermek zorunda kalıyoruz.

4 6 Cevap Yaz
Esnaf 12 Aralık 2019 10:55

Akp den bakan ve başbakan yardımcısı çıkaran Eskişehir,bunun hiçbir faydasını görmediği gibi,elinde olanlarıda kaybetti.Eskişehire bu saatten sonra akp den ne köy olur nede kasaba...Biraz geç anlaşıldı ama ,anlaşıldı....

5 5 Cevap Yaz
Eses 12 Aralık 2019 10:39

S plaka, T plaka, D plaka... Bunların sınırlanması rantı paylaşmamak için isteniyor. Dandik ve dökülen bir aracın plaka devri fiyatı astronomik rakamlarla ifade ediliyor. Hiç kimse de araç sayısının arttırılarak rantının azalmasını istemiyor. Gerçekte olması gereken ise sayının arttırılarak rekabet ortamı sağlanması ve hizmet kalitesinin artması olmalıdır. Bu işleri de yapmak isteyen yapsın. Bu araçları yatırım aracı olarak görenler değil.

2 5 Cevap Yaz
Eses 12 Aralık 2019 10:35

AKP nin Eskişehir'e reva gördüğü en büyük projesi Termik Santraldir. Bu şekilde kentin sosyal ve ekonomik olarak tükeneceği, insanların sağlığından olacağı kimsenin umurunda değil. Santrale karşı çıkanları ihanetle suçlayan politize olmuş hemşehrilerimiz de mevcut santrallerdeki baca filtresi konusunda yapılanları göre göre hala umutları varsa Allah akıl fikir versin.

7 6 Cevap Yaz
Hani 12 Aralık 2019 10:01

Benim bildiğim akp, eskişehirde oy alamazsa veya yerelde kazanamazsa, bırak 50 yıllık su ihtiyacına çözüm bulmayı, yağmurlu havada Eskişehirliye bir bardak su vermez...

6 8 Cevap Yaz
Burhanettin

oldu canım su problemini hökümet çözsün. bizimkilerde heykelle senforock ile ilgilensin ne güzel dünya .

7 6
Semih 12 Aralık 2019 09:03

Gençler işsiz evde otursun servisçiler odası hala cebinin peşinde, plaka artmasın diyene yazıklar olsun

2 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi