AK Parti’nin en büyük kavgası

Cihan yıldırım yazdı

16 Mart 2018 10:20
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Eskişehir kadroları kurulduğu ilk günden itibaren huzurlu bir dönem geçirmedi.
Tartışmalar, kavgalar, ayak kaydırma oyunları hep oldu.
Ankara’ya giden ‘dosyaların’ haddi hesabı yok. Kimi zaman il başkanı ve ilçe başkanı kavga etti. Kimi zaman milletvekili ve il başkanı... Vekiller kendi arasında da gerilim yaşadı... Belediye başkanı ve teşkilatların da birbirine girdiği dönemler oldu.
Kemal Unakıtan ve Nabi Avcı’nın Eskişehir’den vekil olması kavgaları azaltır gibi oldu. Ya da biraz daha gizli saklı yapılmasına neden oldu diyelim...
İktidar Partisi’nde gerilim öyle ve ya böyle devam etti.
Taraflar birbirini açıktan hiç hedef almadı. Politika sınırları içinde kaldılar. Kapalı kapılar ardında yaptılar ne yaptılarsa, ne dedilerse...
Yaşanan son olayda AK Parti’nin kavga biçiminin değiştiğini görüyoruz.
Adeta CHP gibi parti içi mücadele yaşandığını görüyoruz. Kimse kimseden çekinmiyor artık!
Nedir mesele?
Mesele Sanayi Odası ve Ticaret Odası seçimleri...
Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ın seçimlere müdahil olduğu son günlerde hayli gündemde. ESO’da Celalettin Kesikbaş, ETO’da da Erdoğan Tekgöz’ü destekliğini bilmeyen kalmadı. Karacan bu yöndeki yazı ve haberlerin hiçbirine itiraz etmedi.
Tam bu noktada Nabi Avcı, esgazete’den Gökhan Koçal’a verdiği röportajda “AK Parti teşkilatı olarak herhangi bir oda seçiminde taraf olmamız söz konusu değildir” dedi.
Avcı, bu sözüyle Karacan’ın adaylara desteğinin ‘şahsi’ olduğunu, partinin ‘ortak bir karar almadığını’ vurgulamak istedi.
Avcı’nın hemen ardından Emine Nur Günay da benzeri bir açıklamayı sosyal medya hesabından paylaştı. Günay tam olarak “Nisan ayında yapılacak oda seçimlerinde üyelerin iradesine saygımız tamdır ve taraf olmamız mümkün değildir. Üye iradesinin tecellisi demokrasinin gereğidir ve tersi davranışlar Haktan da, halktan da zıddıyla mukabele görür” dedi.
Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, öteden beri ETO Başkanı Metin Güler ile ‘sıcak’ ilişki içinde. Bu durum elbette Harun Karacan’ı rahatsız ediyordu.
Avcı ve Günay ‘taraf değiliz’ diyerek Karacan’dan yana taraf olmadıklarını gösterdi.
Bu durum AK Parti tarihinde ilk kez yaşanıyor. Girişte dediğim gibi pek çok kavga, tartışma oldu ama hiçbiri böylesine açıktan, hiçbiri bu kadar sert olmamıştı. Yine hiçbiri genel başkan yardımcısına karşı olmamıştı.
Mesele oda seçimleri gibi görünse de kentin siyasi geleceğini etkileyecek bir kavga var AK Parti’de. Kavga uzun süredir vardı. Son olayla ‘adı konulmuş’ oldu.
Kavgaya dair iki şey daha söyleyip bitireyim...


AK Parti’nin en büyük kavgası

Bu kavga ‘Eskişehir’de patron kim’ tartışmasını da alevlendirir. Bu kavga üç vekilin il başkanıyla bir masa etrafında ‘birlik pozu’ verdikten 26 gün sonra yaşandı. Karacan o toplantının fotoğraflarını “Gönüllerde Eskişehir, kalplerde hizmet aşkı, beynimizde projeler, birlik ve beraberliğimizde samimiyet ve bereket var. Haydi dostlarım ilk hedef 2019" sözleriyle paylaşmıştı.  

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet Akif 17 Mart 2018 14:28

Bu şehrin bir dönemde olsa belediyelerde AKP ye ihtiyacı var, özellikle trafik, ulaşım konusunda.

2 0 Cevap Yaz
Hasan kalın 17 Mart 2018 10:25

Harunun işi bitti ozaman, zaten reiste istediği karşılığı alamadı, kısaca karacan başarısız oldu, eskişehirede yapılan işler haricinde bir iş yapmadı, olsada olurr olmasada yani,

2 1 Cevap Yaz
ömer 16 Mart 2018 14:59

harun karacanın eskişehir sevgisine ve eskişehir e hizmet aşkına sonuna kadar inanıyorum.Umarım eskişehire büyük projeleri kazandırır.

7 4 Cevap Yaz
Ahmet

3 yıldır Ticaret odası yöneticilerine verdiği mücadeleyi Eskişehir için verseydi bu şehir heykelini dikerdi. Ne yapmış şimdiye kadar da büyük projelere imza atacak. ?

3 5
Burak K. 16 Mart 2018 14:54

Sıkıntı yok, Harun Başkan Nabi bey ve Emine hanımın da fişini çeker kavga biter :)

6 2 Cevap Yaz
Nil Ferda 16 Mart 2018 10:55

Asil olan biziz Karacan vekil.Bir sey zannetmesin kendini

1 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi