AK Parti’nin bölündüğünü ilan etti

Cihan Yıldırım yazdı

29 Haziran 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir gazetecinin herhangi bir ‘medya patronu’ hakkında yazı yazması ‘normal’ değil. Ama benim bugünkü yazımın konusu bir medya patronu! Ama medya patronluğu yönüyle köşemde değil. Daha çok ‘siyasi’ çıkışları nedeniyle...
Bahsettiğim kişi Hanifi Şimşek... 2Eylül Gazetesi’ni Sürmeli Ailesi’nden alarak Eskişehir’de basın hayatına girdi.
İş adamı Şimşek’in gazete sahipliği ilk başlarda ‘politik geleceğine’ bağlanmıştı. Çünkü Şimşek, 2015 seçiminde AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapmıştı.
Şimşek’in gazetenin sahibi olduktan sonra gazetenin son yıllardaki “AK Parti’ye yakın, CHP’li belediyelere muhalif” yapısını sürdürdü. Öte yandan Şimşek, uzun süre ‘kendi siyasi geleceği için’ gazeteyi pek kullanmadı.
Ama fakat lakin...
Son zamanlarda bi şey oldu!
Şimşek’in tavırları ve gazetenin AK Parti’ye yönelik yayın politikası gözle görülür bir şekilde değişti. Bazı AK Partililer öne çıkarılmaya başlandı. Dikkatleri çeken ilk şey Şimşek’in kendi gazetesine verdiği ilanlar... Kimin zaman mermer firması adına, kimi zaman kendi adına ilanlar verdi. Afrin’deki askerimizse destek veren ilanlar da verdi, AK Parti’yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘selamlayan’ ilanlar da verdi.
Bu ilanlar bi ölçüde ‘normal’ görüldü...
Şimşek’in ikinci hamlesi kendi gazetesine ‘haber olmak’ oldu. Gazetesine verdiği mülakat manşetten yayınlandı. Sivrihisar’daki fabrikasında kendi muhabirini ağırlayan Şimşek, söz konusu haberde sektörden bahsedip yatırım çağrısı yapıyordu. Söyleşi ‘ekonomi’ sosuna bulanmış ‘siyasi’ bir haberdi.
İlk gün böyle ‘yumuşak’ bir giriş yapılmış ama söyleşinin ikinci gün yayınlanan kısmında doğrudan siyasete girilmişti. “Mermer sektörünün önde gelen iş adamı” olarak duyurulan Şimşek, Cumhurbaşkanlığı sistemi üzerine görüşlerini kamuoyuyla paylaşmıştı.
İlanlar ve söyleşi derken Şimşek, ‘siyasi unsur’ haline geldi. Anlaşılan AK Partililer görevlerini iyi yapamıyordu ve bu eksikliği Şimşek gideriyordu!
Şimşek, dün bazı gazetelere verdiği son ilanla da AK Parti içinde ‘kiminle’ yürüdüğünü ya da yürümek istediğini kamuoyuna duyurdu.
İlana birazdan dönelim... Önce Şimşek’in hareket ettiği ‘ekibe’ bakalım.
AK Parti Eskişehir’de Birlik Vakfı Tayfası’ndan çok çekti. Partiyi ele geçirip ‘dışlanmışlar’ ordusu meydana getiren bu ekip, sonunda tasfiye oldu. Dündar Ünlü tam işleri yoluna koyacakken bu seferde Tiryakizade Ekibi çıktı ortaya...
Hani şu Millet Kıraathanesi olarak lanse edilen Odunpazarı’ndaki mekân... Bayram Kök’ün organize ettiği iddia edilen ekip, yıllarca AK Parti’yi dizayn etmek istedi. Son günlerde yaşananlara bakınca bunu başarmış görünüyorlar. Millet Kıraathanesi denen mekanda AK Parti İl Başkanlığından daha çok siyaset yapıldı, tartışıldı, konuşuldu!
Şimşek’in işte bu ekibin içinde yer aldığı ifade ediliyor. Bu kitle için kısaca Harun Karacan’ı Sevmeyenler Kulübü (HKSK) denebilir.
Son dönemde güçlerini hayli artırmış görünüyorlar. HKSK’cılarla hareket eden Şimşek, verdiği son ilanla AK Parti içindeki ‘kavgaya’ taraf olduğunu belli etti. Söz konusu ilanda seçim başarısının Nabi Avcı, Emine Nur Günay ve Volkan Doğan’ın ‘üstün gayretleriyle’ sağlandığı vurgulanıyor.
İlanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı olan Harun Karacan’ın, İl Başkanvekili Murat Özcan’ın, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca’nın, Kadın Kolları’nın, Gençlik Kolları’nın ve diğer adayların ismi geçmiyor.
Partiyi bugünlere getiren Dündar Ünlü yok, en az beş bin oy getiren BBP’li Ahmet Namık Akdoğan yok, Nurettin Kaba yok, listenin en çalışkanı Serhat Tunç yok...
Bu ilan, başka pek çok şeyin yanı sıra aynı zamanda AK Parti’nin bölündüğünü ilan ediyor! Üstelik bunu gazeteci ya da rakip partili değil bir AK Partili dile getirmiş oldu. Dile getirmekle kalmayıp bunu cümle aleme ilan etti!
AK Parti’nin düştüğü ya da düşürüldüğü şu durum seçim zaferini bile gölgede bıraktı. Şimşek, ne yapmaya çalışıyor, amacı ne bilmiyorum ama partisine esaslı bir darbe vurdu. Bu işten en büyük zararı da Volkan Doğan görür, görecektir. Doğan’ın da emeklerine yazık olmuş, olacak...
Seçim sonrası kara bulutları dağıtamayan CHP’lilere bir parça ‘ohh’ dedirten ilan olmuş... Bu ilan ‘bardağı taşıran’ son damla olabilir...
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Engin baytar 30 Haziran 2018 14:40

Yav.he.he.

1 2 Cevap Yaz
ismet sezgin 29 Haziran 2018 16:56

sayın Yıldırım Hakkı Kutlu 2 eylül gazetesinden ayrıldımı.?.Nerede yazıyor.?.Yerel yönetimlere iyi muhalafet yapıyordu.Ne oldu anlaşmazlığamı düştüler.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi