AK Parti'nin başına Burhan Sakallı mı gelecek?

AK Parti ve MHP erken seçim taleplerine hayır diyor ama seçim sürecine dair hem genel hem de yerel düzeyde ciddi bir hazırlık ve hareket içinde oldukları kesin

29 Kasım 2021 08:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti ve MHP erken seçim taleplerine hayır diyor ama seçim sürecine dair hem genel hem de yerel düzeyde ciddi bir hazırlık ve hareket içinde oldukları kesin.
 
Bu hareketin Eskişehir merkezinde sıkça konuşulan isimlerinden birisi de MKYK üyesi Burhan Sakallı.
 
Aslında Burhan Sakallı her dönem Eskişehir de konuşulan bir isim. İsmi partililer tarafından sürekli bir yerlere yakıştırılıyor. Ancak bu kez söylenenler diğer tahminlerden daha farklı daha değişik bir yönde.
 
Sakallı'nın Eskişehir'de AK Parti'nin direksiyonuna geçeceği yani İl Başkanı olacağı ve seçim sürecinin ona emanet edileceği konuşuluyor.
 
Hatta Sakallı ile beraber Serhat Tunç Odunpazarı, Hasan Tuç Tepebaşı İlçe Başkanı olacak diyenlere de rastladım.
 
İlk başta bu söylemlere pek inanmadım ama söylemlerin üstüne Sakallı'nın Ordu'da ifa ettiği  görevinden istifa etmesi dikkat çekici oldu.
 
Bunun üstüne Sakallı'nın bir taraftarın destek çağrısı üzerine  Eskişehirspor ile ilgili geçmiş yıllarda verdiği sözleri hatırlatıp "sözümüz söz" diye o sözleri yeniden gündeme getirmesi ve altını çizerek arkasında durması ise bana acaba ? Dedirtti.
 
Tabi yakın geçmişte Dündar Ünlü ve Harun Karacan buluşması ve AK Parti'nin uzun süredir sessiz kalan kesiminin hareketlenmesini de hesaba katarsak bu konuşulanlara direkt dedikodu demek zorlaşıyor.
 
Şahsen bu söylentilere ilk başta külliyen karşı çıkan ve olmaz diyen birisi olarak artık aynı tavırda değilim. Olabilir diye düşünüyorum.
 
Öte yandan birilerinin böyle bir tablo istediği için bunun lobiciliğini yapma ihtimalini de yabana atmıyorum.
 
Hatta böyle bir şey olmasın diye şimdiden bu tür söylentiler çıkaranların olması da muhtemel.
 
O yüzden olur ya da olmaz diyemeyiz ama Burhan Sakallı'nın Eskişehir ile ilgili sürece Ankara düzeyinde öyle ya da böyle müdahil olacağına kesin gözüyle bakıyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
es esli 29 Kasım 2021 22:37

Burhan sakallı yi AKP de cemaatler istemiyor

1 0 Cevap Yaz
Marmara kazım 29 Kasım 2021 10:11

Bu saatten sonra akp eskisehir il baskanligina ben bile gecsem faydasiz

24 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi