AK Parti nerede?

Cihan Yıldırım yazdı

8 Aralık 2017 09:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor Olağanüstü Kongresi nihayet yapıldı. Öncelikle çok zor bir dönemde görev üstlenen Sinan Özeçoğlu ve ekibine teşekkür edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Maddi ve manevi pek çok fedakârlık yaptılar. Son ana kadar Eskişehirspor’a katkı sundular. Özeçoğlu’nun ayrılma kararı camiayı mutsuz etti.
Yarım kalan bu hikâye herkesin hevesini kursağında bıraktı.
Uzun vadeli çok güzel hayaller kuruyorduk. Ama olmadı...
Camianın ismi üzerinde kenetlendiği Özeçoğlu, istifa etti. Özeçoğlu’nun ayrılmasını sadece ‘maddi’ nedenlere bağlamıyorum. Evet, şehir Özeçoğlu’na sahip çıkmadı. Bu bir gerçek...
Toplu iğne başı kadar şaibesi olmayan bu adama sahip çıkılmadı. Tarihi bir fırsat böylece kaçtı. Öte yandan istifanın maddi boyutunun yanı sıra ‘manevi’ yönü de var! Özeçoğlu, başarılı ve dürüst bir sanayici...
Yıllar içinde iş yapma kültürü ve ahlakı oturmuş biri. Yani bir anlamda ‘pırıl’ kişilik... Oysa ‘oynamaya çalıştığı’ futbol alanı böyle değil! Eskişehir’de hiç ama hiç değil...
Onlarca denge var mesela...
Denge deyip geçmeyin... AK Parti ve CHP arasındaki dengeyi sağlıklı bir şekilde götürmek herkesin harcı değil. O da yetmiyor! AK Parti’nin içindeki dengeyi de gözeteceksin. Maalesef o da yetmiyor! AK Parti içindeki grubun içindeki kitlenin uhdesindeki zümrenin içindeki dengeyi de... Böyle azalarak sonsuza kadar giden bir ‘denge olgusu’ var.
Aynısı CHP için de geçerli...
Zor işler... Para kazanmak hatta para harcamaktan bile zor işler bunlar.
Özeçoğlu’nu biraz da ‘denge’ işleri bıktırdı! Neyse zamanı geldikçe detayları yazarız... Teşekkürler Özeçoğlu deyip Halil Ünal dosyasını açalım.
Halil Ünal, Eskişehirspor için adeta sigorta gibi... Öyle veya böyle Ünal varsa ahalinin içi rahat! Camianın büyük bir kısmı ‘Kimse yoksa Halil Ağa var’ diyor.
Öyle de oldu...
Ünal’ın artık klasikleşen ‘muhteşem dönüşlerinden’ birine daha tanıklık ettik. Olanı biteni “Halil Ünal, kulübü kapanmaktan kurtardı” diye özetlemek mümkün.
Ünal’ın işi zor... Allah yardımcısı olsun. İnşallah yalnız bırakılmaz. Kritik süreç boyunca Eskişehirspor için çalışan bazı isimler oldu. Başta Ali Eldem olmak üzere hepsine teşekkür etmeliyiz.
Kongrede dikkatimi çeken bir şeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum.
AK Parti’den hiç kimse kongrede yoktu. Ne İl Başkanı, ne milletvekilleri, ne ilçe başkanları, ne belediye başkanları...
İktidar kanadından kimse yoktu...
Neden gelmediler? Neden takımı böylesine bir günde yalnız bıraktılar? Neden yoktular orada? Eskişehirspor’a son yıllarda en çok desteği veren iktidarın temsilcileri orada neden yoktu?
Kulübü birkaç kez kapanmaktan kurtaran AK Partililer niçin gelmediler? Eskişehirspor için Türkiye’nin en iyi statlarından birini yapanlar niçin yoktular?
Türk Dünyası Kültür Başkentliği vasıtasıyla kulübe muazzam kaynak aktaranların başları neden önde?
Hepsinin birden işleri mi çoktu?
Utanılacak şeyler mi yaptılar?
Cenazeyi kaldırmaktan mı korktular? Velev ki cenaze... Yine de gelip kaldırmaları gerekirdi. İktidar olmanın gereğini neden yerine getirmediler? Neden gelip ayakta tuttukları Eskişehirspor’a sahip çıkmadılar?
AK Parti’yi hiç bu kadar dağınık, boş vermiş ve etkisiz görmemiştim. İktidar Partisi şehirden ‘umudunu’ kesmiş gibi... Adeta şehri terk etmiş gibiler... Bırakın 2019’daki kritik seçimlere hazırlığı falan halı saha maçına çıkacak durumda değiller.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ahmet 8 Aralık 2017 10:29

Cihan bey pozitif duruşunuzdan dolayı sizi tebrik etmem lazım.Eskişehirsporun bu zor gününde sahip çıkan herkese teşekkür etmek lazım,gördüğüm kadarıyla sorun oldukça büyük,sadece yönetimin altından kalkabileceği bir iş değil,şehri yönetenlerin,özellikle bu şehirden kazanan sanayicilerimizin,ihale alanların sahip çıkması şart.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi