AK Parti İl Kongresi’nin ardından / 4

Cihan Yıldırım yazdı

24 Şubat 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
17 Şubat’ta yapılan kongreyle İktidar Partisi’ni önemli seçimlere hazırlayacak ve belki de o süreçleri yönetecek il yönetim kurulu da belirlendi. Dündar Ünlü başkanlığındaki 50 kişilik liste ‘ilk bakışta’ yarı yarıya değişmiş hissi veriyor!
Biraz dikkatli bakınca değişimin ‘köklü’ olmadığı hemen anlaşılıyor. Ünlü değişimin ‘sınırlı’ olacağının sinyallerini vermişti. Ünlü’nün sinyallerine rağmen ‘beklenti’ içinde olanlar vardı. İl yönetiminde ‘uzun süredir’ görev yapan kimseler var.
Metal yorgunu olmasalar da ‘heyecan’ veremedikleri konuşuluyor. 2019’un önemine binaen yerlerini yeni ve heyecanlı isimlere bırakacağı umut edilmişti.
Bu anlamda umutlar boşa çıktı...
Dikkat çeken tek değişim Hasan Küpeli’nin olmaması... Küpeli, yeni listede yok. Kimse için sürpriz olmadı. Aşağı yukarı ‘beklenen’ bir durumdu.
Değişim olmaması yeni il yönetimi için genel olarak ‘olumsuz’ bir havanın esmesine neden oldu. AK Parti kulislerinde bir müddet gezinince büyük oranda hoşnutsuzluk olduğu görülüyor.
Ünlü’nün yardımcıları yani Yürütme Kurulu yerini aynen korudu. Küpeli hariç... Yürütme aynı ama üyeler de ‘kısmen’ değişim söz konusu...
Ünlü’nün listesine ‘müdahale’ de olmamış gibi! Sadece Harun Karacan’ın iki üç isim önerdiği ve onların da listede yer aldığı ifade ediliyor. Listeye sivil toplum kuruluşlarından da pek isim alınmamış. Bu yönüyle de listeyi ‘eksik’ bulanlar var... STK cephesinden Elektrikçiler Odası Başkanı Cafer Adıgüzel’in listede olduğunu da belirtelim.
Öte yandan İbrahim Poyraz’ın Merkez İlçe yönetiminde görev yapmış başarılı doktorlardan Cengiz Ovalı da listeye giren dikkat çekici isimlerden. HAS Parti’den isimlere de listede yer verilmiş. Ahmet Turan Yıldız ve Mustafa Özkan yeni yönetimde yer bulmuş. Özkan geçen listede de disiplin kurulunda yer almıştı yanılmıyorsam. Disiplin’deki Esat Girgin ve Abdülkadir Sönmez isimleri de tanınmış kişiler.
Ünlü göreve geldiği ilk günden itibaren ‘adam yetiştirme’ konusunda hassas davrandı. Kimseyi kıskanmadı, gençlerin önünü açtı. İş yapana ‘dur bakalım’ demedi. Aksine elindeki isimleri parlatma yolunu seçti.
Bu özelliği nedeniyle olsa gerek ‘yeni’ listesi biraz eleştiri aldı...
AK Parti’de göreve hazır, kendini yetiştirmiş ve maddi durumu yerinde olan isimler var. Özellikle bazı gençlerin listede olması partiye güç katardı. Aklıma ilk anda gelenler Serhat Tunç, Hakan Çizmelioğlu ve Gürhan Albayrak...
Üç isim de ilçe başkanlığı yapacak kapasitede... İl’de olmaları Ünlü’ye ve partisine güç katardı. Bu üç isim ve benzeri isimler ‘havayı’ değiştirirlerdi. Aynı şekilde göreve hazır ve geleceğe yatırım olacak kadınlar da var.
Kongre’nin ardından üzerinde çok konuşulan bir konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Odunpazarı Gençlik Kolları’nın eski Başkanı Mürsel Çavdar’ın eşini ziyaret etmesiydi. Çavdarlar yaz aylarında bir trafik kazası geçirmişti. Eşinin tedavisi evde devam ediyor. Zor günler geçiren Çavdar Ailesi’ne yapılan bu ziyaret çok önemli.

AK Parti İl Kongresi’nin ardından / 4

Erdoğan’ın Eskişehir ziyaretindeki ‘en anlamlı’ programdı bana göre. Erdoğan liderliğini ve yol arkadaşlığını bir kez daha gösterdi. Onca işinin ve gündeminin arasında böylesine bir ziyaret herkes için öğretici olmuştur. Erdoğan’ın evde yaptığı bu hasta ziyareti vefa duygusunun alabildiğine yıprandığı günümüzde çok kıymetlidir. Belki hastayı iyileştirmedi ama pek çok şeye iyi geldiği muhakkak. Öte yandan Cumhurbaşkanı’nın işin peşini bırakmadığını görüyoruz. Erdoğan, talimatıyla Bayan Çavdar’ın tedavisi Ankara’da devam edecek. İnşallah şifa bulur. Cumhurbaşkanı Çavdarlar’ı Ankara’da da yalnız bırakmadı ve hastanede aileyi ziyaret etti. Erdoğan’a hem ziyaret hem yardım hem de gündeme getirdiği ‘güzel şeyler’ için teşekkür ediyorum.
Kongre notlarıma burada son veriyorum... Demokrasi ve kentimiz için hayırlı olsun.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
reha mutlu 24 Şubat 2018 21:36

muratçığım bazı hastalıklar vardır ancak bellli merkezlerde tedavi edilir.Her yerde bulunmasına gerek yoktur bu merkezlerin.Allah vermesin başına gelince anlıyorsun.İdeolojin sana kalsın.

0 1 Cevap Yaz
murat 24 Şubat 2018 11:38

Eskişehirdeki hastanelerin suyumu çıkmış.Demekki Eskişehir'deki hastane ve doktorlara güvenmiyor cumhurbaşkanı.Özel ilgi görmek ve tedavi olmak için illa AKP 'li mi olmak gerekiyor.

5 0 Cevap Yaz
Saçma saçma konuşma.

Orada bir anne var . Yeni doğmuş bebek ve trafik kazası geçirmiş aile. Bence özür dilemen gerekir. Hem doktorlardan hem aileden.

0 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi