AK Parti dikkatli olmalı

Soner Yüksel yazdı

15 Aralık 2017 09:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Ilıca Barajı tartışmaları başladığı ilk günden bu yana çözümden ziyade çözümsüzlüğe doğru giden bir durumda.
Kavgada söylenmeyecek sözler bile söz Ilıca Barajı’na gelince rahatça söylenir, dillenir oldu. Üslup konusunda herkes hatalı, yöntem konusunda herkes de eksik var, ithamlar da, cevaplarda arızalı olunca bu çocuk okumaz diyor insan kendi kendine…
Büyükerşen’in Belediye’ye ait şehir bülteninde Ilıca barajını yatırım programından çıkaran Ak Partili Meclis üyelerinin fotoğrafını yayınlayıp ifşa etmesi başkası olsa yadırganmaz ama Büyükerşen gibi bir iletişim dehasına yakıştıramadığım bir eylemdi.
Ancak akabinde Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ’nün cevabı da nezaketten uzak ve üslup olarak eleştirilecek bir cevap oldu.
İşin özüne yani Ilıca Barajı ile ilgili sürece bakacak olursak peki kim haklı?
Bence bu konuda Ak Parti grubu yeniden, yeniden düşünmeli. O Barajı bir su birikintisine benzetmek, suyun ne kadar değerli, hayati, önemli olduğunu bildiğimiz bir zaman da, barajın önüne baraj kurmanın hiçbir şekilde bahanesi, detayı olamaz.
Kimse kendini ve başkalarını kandırmasın lütfen. Hepimiz biliyoruz ki buradaki karar siyasi bir karardır ve su meselesi hassas olduğu için Ak Parti’yi biraz zora sokacak bir karar olduğunun altını çizelim.
Hele ki Termik Santral gibi önemli bir sınav öncesi, Ak Parti’nin çevre ile, toprak ile, su ile ilgili kararları günlük değil epey geleceği düşünerek alınmalı. Bilmem anlatabildim mi?
 
Tema’ya büyük görev düşüyor
Termik Santrale karşı şehirde ciddi bir kamuoyu oluştu. Geleceğini düşünen insanlar tepkili ve bunu dile getirmekten çekinmiyorlar. Bir tarafta bireysel diğer tarafta farklı farklı STK ve kurumların tepkilerini görüyoruz. Ancak sosyal medya da dahil olmak üzere bu tepkiler dağınık, münferit ve cılız kalıyor. Bu konuda el yordamı yerine sistemli ve bilinçli bir örgütlenme gerekiyor.
Bana göre bu işin çatısı, ağabeyi sistemi için en büyük görev Tema’ya düşüyor. Siyasetten uzak bir STK’nın bu santrale karşı olan diğer kurum, kuruluşları bir araya getirip bir toplantı, çalıştay düzenlemesi ve stratejik bir plan ortaya konması gerekli. Yapılacak kampanyalar, argümanlar, kullanılacak dil gibi pek çok aşama tek elden, daha güçlü bir şekilde anlatılmalı. Başka bir kurum ya da oluşum olsa insanlar siyaseten mana bulabilir. Bu yüzden bu konuda TEMA’dan önemli bir adım bekliyorum.
 
Yerel yönetimlere teşekkürler
Kış geldi ve biz hayvan severlerin ıstıraplarına yenileri ekleneceği bir sürece girdik.  Bir tarafta açlık, susuzluk diğer tarafta çetin hava şartları nedeniyle yüreklerimiz paramparça. Bir de insanların önyargılı, rahatsız edici tavırları, vurdumduymazlıklarını görünce hepten kahrediyoruz.
Neyse ki Eskişehir’de güzel işler, sokaktaki canlar için çabalayan ciddi bir kitle de, onlara destek veren yerel yönetimlerde var. Birkaç gündür Kent Konseyi ve Odunpazarı Belediyesi’nin farklı noktalara yerleştirdikleri kulübeleri görünce biraz olsun moral buluyor insan. En azından sıcak olmasa da ıslak olmayan bir yere sığınacak bu zavallı canlar diye teselli ediyoruz kendimizi. Tepebaşı Belediyesi’de yıllardır kış aylarında daha özverili ve örnek işler yapıyor bu canlar için. Yani Yerel yönetimler teşekkürü hak ediyor bu anlamda. Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu da harika işlere imza atıyor. Büyüyerek devam etsin inşallah. İyi ki varlar.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Güler Tezcan 15 Aralık 2017 21:12

Eskişehire termik santral istemiyoruz. Bu konuda ısrarlı ve istikrarlı yazılarınız için kutlarım.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi