Ahmet Ataç 15 02 2024

AK Parti’de ilk temayül!

Arif Anbar yazdı

10 Ekim 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
3 Ekim 2018’de, yani geçtiğimiz hafta Çarşamba günü, AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, İç Anadolu Bölge Koordinatörü ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Eskişehir’deydi.
Açıkgöz’ün ziyaretini, AK Parti İl Başkanlığı’ndan öğrenmiştik.
Zira sosyal medya hesaplarından, söz konusu ziyaretin duyurusu yapılmıştı.
 
*
 
Tabi, yerel seçimler öncesinde, AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısının il başkanlığını ziyaret etmesi, “şöyle geçerken uğradım” şeklinde yorumlanamaz.
Mutlaka ciddiye alınması gereken bir mevzu olması gerekir.
 
*
 
Evet…
Öğrendik ki mevzu gerçekten ciddiymiş.
AK Parti kulislerine göre Zihni Çalışkan, yerel seçim sürecinin görüşülmesi için; sivil toplum kuruluşlarının, vakıfların, derneklerin, sendikaların ve odaların yer aldığı geniş kapsamlı bir toplantı tertip etmek istemiş, bu kapsamda AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz’ü de incelemelerde bulunması için Eskişehir’e davet etmiş.
Bu daveti kabul eden Açıkgöz, 3 Ekim Çarşamba günü Eskişehir’e gelmiş ve çeşitli temaslarda bulunmuş.
4 Ekim Perşembe günü ise Saffron Hotel’de yapılan; sivil toplum kuruluşlarının, vakıfların, derneklerin, sendikaların ve odaların yer aldığı “görüş alışverişi” toplantısına katılmış.
Söz konusu toplantıda, AK Parti teşkilatından sadece İl Başkanı Zihni Çalışkan varmış.
Yani, Zihni Çalışkan dışında il yöneticisi de yokmuş, ilçe başkanları ve ilçe yöneticileri de yokmuş.
 
*
 
 
Şimdi…
O toplantıda neler yaşandığını ve konuşulduğunu sizlere aktaracağım.
 
*
 
AK Parti kulislerinden yükselen iddialara göre…
 
  • Toplantıya katılanlara Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’ne aday olacak isimlerin, ne gibi özellikleri olması gerektiği soruldu.
  • Bu noktada isteyen sözlü olarak aday ismi önerdi. İsteyene de aday ismi ve aday özelliği yazması için form verildi.
  • Alanı sağlık olan bir katılımcı, mevcut milletvekilleri olan Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay’dan herhangi birinin Büyükşehir Belediyesine aday yapılması halinde, AK Parti’nin seçimi kaybedeceğini savundu. Her üç milletvekilinin ve parti teşkilatının üzerinde uzlaşabileceği bir ismin aday yapılmasının faydalı olacağını söyledi. Bu noktada Burhan Sakallı’yı, Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak önerdi.
  • AK Parti’nin İl eski Başkanı Dündar Ünlü ismi, Tepebaşı Belediyesi başkan adayı olarak öne çıktı. Katılımcıların çoğunluğunun “Ünlü” demesinin nedeni olarak şu maddeler gösterildi: Teşkilat tarafından sevilmesi, tecrübesi, tanınırlığının olması ve kimsenin itiraz etmeyeceği bir isim olarak görülmesi.
  • Yine Tepebaşı Belediyesi başkan adaylığı konuşulurken, şöyle bir görüş öne çıktı: İttifak modeliyle en kolay kazanılabilecek yer Tepebaşı Belediyesi’yken, teşkilatın bütün enerjisi ve dikkati Büyükşehir ile Odunpazarı belediyelerine harcanıyor. Bu yüzden Tepebaşı Belediyesi gözden kaçırılıyor.
  • AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın ismi, Odunpazarı Belediyesi başkan adayı olarak öne çıktı. Katılımcıların geneli, Doğan’ın dört yıldır yoğun emek verdiğini ve bu anlamda emek verenden yana tavır alınması gerektiğini söyledi.
  • Has Parti’den AK Parti’ye, Numan Kurtulmuş’la beraber katılan bir ismin yorumu çok tartışıldı ve bir yönüyle haklı bulundu. O ismin tartışılan yorumu şöyleydi: Yılmaz Büyükerşen’le mücadele etmek çok güç. Hoca’nın siyasi stratejileri bizim bile yönümüzden şaşmamıza neden oluyor. Meclis üyelerimizi iyi seçemiyoruz. Popülist politikalar ve iç kavgalarımız yüzünden merkezdeki belediyeleri alma ihtimalimiz azalıyor.
  • Toplantının en başında, alanı ziraat olan bir katılımcı, AK Parti içindeki genel sorunlardan bahsetti. Çalışkan ise “Yerel yönetimler için toplandık, konumuz bu değil” diyerek oda başkanının konuşmasına izin vermedi. Bunun üzerine oda başkanı salonu terk ederek toplantıyı protesto etti.
 
*
 
Evet…
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz’ün katılımıyla gerçekleştirilen toplantının içeriğine ilişkin kulislerde konuşulanları okudunuz.
Bu haliyle bir fikir alışverişi toplantısından çok, temayül yoklaması kıvamında bir organizasyon olduğunu söylememiz mümkün.
Ancak…
Bu noktada aklımda bir soru işareti var: Madem böyle bir toplantı düzenlenecek, o halde niçin cümle alemin haberi oluyor?
Olması gereken; Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı sessiz sedasız Eskişehir’e getirilir, toplantısını yapar, notlarını alır ve gider.
Toplantıya alınmayan il ve ilçe teşkilatı üyelerinin de bu sayede söz konusu toplantıdan haberi olmaz ve katılımcıları etki altına alamaz.
 
*
 
Her neyse…
Mustafa Açıkgöz’ün de katılımıyla gerçekleştirilen söz konusu toplantı, AK Parti’de belediyelere adaylık için ismi geçenlere ilişkin bir ipucu veriyor.
Bakalım…
Bu toplantının ilerleyen günlerdeki yansıması ne olacak?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 10 Ekim 2018 12:27

Volkan doğan nın odunpazarında kazanma ihtimali 100de 1 bile değil tepebaşında Ahmet ataçın karşısında Dündar ünlü çok zayıf kalır Büyükşehir zaten çok zor bu seçim bu adaylarla çıkarsak yine hüsrana uğrarız

4 6 Cevap Yaz
Hakan 10 Ekim 2018 11:54

Bu toplantı AKP,de demokrasinin olmadığını,herşeyi tek adamın emri ile yaptıklarını gösteriyor.AKP il teskilatlarini ne zaman seçilmiş biri yönetmiştir hiç bir zaman

4 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi