AK Parti’de bir oyun hesabı yapılıyor

Cihan Yıldırım yazdı

8 Mayıs 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İktidar Partisi aday adayları temayülün ardından önemli bir aşamayı daha geride bıraktı. AK Parti’de dün mülakat heyecanı yaşandı.
38 aday adayı ile Genel Merkez’de görüşüldü. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal başkanlığındaki beş kişilik heyet aday adaylarıyla görüştü.
Her aday adayına ortalama beş dakika ayrıldı. Elbette o kısa süre içinde ‘çok sağlıklı’ bir mülakat yapmak mümkün değil ama şartlar bunu gerektiriyor.
Bazı aday adaylarıyla görüştüm...
Bu arada dün ‘mülakat günüydü’ ama gündem temayüldü. Daha doğrusu temayül sonuçlarıydı... ‘temayül listeleri’ havada uçuşuyordu.
Her temayülde olduğu gibi herkesin listesi başka başkaydı... Temayül sonrası ‘karmaşık’ havayı görünce ‘keşke resmi olarak açıklansa’ dedim yine...
Dündar Ünlü’nün ‘açık ara’ birinci çıktığı herkesin ortak kanaatiydi... TRT’den gelen Fethi Fahri Kaya’nın da ‘ikinci çıktığı’ hayli konuşuldu. Herkesin dediği doğruysa bu Kaya için ciddi bir başarı ve önümüzdeki günler için önemli bir gösterge demektir.
Temayülden mülakata dönelim...
Bu komisyon aday adaylarını 13-15’e düşürecek. Sonraki aşamada da listeye son şekli verilecek. 21 Mayıs’ta da listeler YSK’ya teslim edilecek. O güne dek heyecan sürecek.
Aday adaylarıyla yapılan ‘sohbet’ AK Parti’nin seçimlere ‘bakış açısını’ da gösteriyor.
Mülakata çağrılanlara yöneltilen “Meclis ne zaman açılır-kapanır, siyasete ne zaman girdin, ilk kez mi müracaat ediyorsun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında ne düşünüyorsun, partinin manifestosunda neler vardı” gibi bazı klasik soruları geçiyorum...
Asıl önemli sorunun “Partiye ekstra oy getirir misin? Nasıl getirirsin? Tabanın var mı?” türü sorular olduğunu düşünüyorum.
AK Parti yönetimi bu seçimin önemini biliyor. Başka şeyler de biliyorlar. İşlerin tıpkı 7 Haziran öncesinde olduğu gibi ‘kritik’ olduğunu da biliyorlar.
Kısacası ‘bir oyun önemli’ olduğunu biliyorlar. Ve buna göre hareket ediyorlar. Kimin vekil olduğu ya da olacağıyla pek ilgilenmiyorlar! Şu sırada bi kadın olsun, şuraya da bi genç koyalım türü yaklaşımların bu seçim itibar göreceğini sanmıyorum.
Kim nereyi hak ediyorsa, kim bir oy fazla getirecekse ya da kim daha az oy kaybettirecekse listeye onlar girecek.
İşin şakası yok...
Kimsenin kara kaşına, kara gözüne bakılmıyor!
İşte böyle bir ortamda listenin ‘sürpriz’ yönleri olabilir diye düşünüyorum.
İki hafta daha ‘listede kimler var, kim kaçıncı sırada olur’ sorularına cevap arayacağız! 21 Mayıs’ta her şey netleşecek. Şimdilik tüm hesapların ‘1 oy’ üzerinden yapıldığını biliyoruz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi