AK Parti çok iş yapıyor, ancak reklam yapamıyor!

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından Afyon’da bir kamp düzenlendi, bununla beraber bıkkınlık getiren bir söylem tekrar gündeme geldi

15 Ocak 2020 08:59
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından Afyon’da bir kamp düzenlendi, bununla beraber bıkkınlık getiren bir söylem tekrar gündeme geldi.
 
*
 
Neydi o söylem?
Şu: “AK Parti çok iş yapıyor, ancak reklam yapamıyor.”
 
*
 
Hadi oradan!
 
*
 
Bakın, AK Parti, Türkiye’de algı yönetimini en iyi yapan, bunu yaparken de tamamen bilimsel yöntemleri kullanan gelmiş geçmiş en başarılı ‘tanıtım-reklam-medya-halkla ilişkiler’ partisidir.
 
*
 
Peki, Eskişehir’deki AK Parti teşkilatı, niçin bunu başaramıyor?
 
*
 
Anlatayım…
 
*
 
Hasta garantili Şehir Hastanesi yaptılar; sözleşmesi gizleniyor, zarar ettiği öne sürülüyor, hasta sayısını tamamlayabilmek için Tepebaşı’ndan ambulansla alınan hastaların dahi Şehir Hastanesi’ne götürüldüğü iddia ediliyor, sık sık hastane içerisinde istenmeyen hadiseler yaşanıyor.
Bunun mu reklamını yapacak AK Parti?
 
*
 
Tren yolunu yer altına aldılar. Destekledik, “güzel proje” dedik. Ancak projede gösterilenle hayata geçirilen birbirine uymadı. Tren yolunun yer altına girdiği ve çıktığı bölge değişti. Hemen akabinde, tren yolunun yer altına alınmasıyla ortaya çıkan alana (Hatboyu) ‘bir şeyler’ yapıldı. Bir şeyler diyorum, çünkü tanımlayacak sözcük bulamıyorum. Yeşil alan desen, değil. Yürüyüş yolu desen, değil. Hah, buldum: En iyisi beton yol diyelim.
Şimdi, bunların mı reklamını yapacak AK Parti?
 
*
 
Kuzey-Güney çevre yolu… 18 yıldır yapacağız diyorlar, yine 18 yıldır ezici bir çoğunlukla iktidar olmalarına rağmen tek bir adım atmıyorlar.
Yani, yapamadığı çevre yolunun mu reklamını yapacak AK Parti?
 
*
 
TOKİ, vatandaşları mağdur ediyor. Karapınar 1’inci etap projesini bitiremedi; vaat ettiği çoğu şeyi yapmadı. Karapınar 2’nci etap projesine ise hiç başlayamadı.
TOKİ’nin başarısızlığının mı reklamını yapacak AK Parti?
 
*
 
TOKİ demişken… “Eskişehirlilere muhteşem bir stadyum yaptık, Eskişehirspor maçlarını artık AK Parti’nin yönettiği TOKİ tarafından yapılan o stadyumda oynayacak” dediler. Ancak yeni yapılan o stadyumun çatısının çelik aksamı büyük bir gürültüyle söküldü ve kırıldı. Söz konusu sorun, Allah’tan maç oynandığı esnada gerçekleşmedi de, muhtemel bir facia yaşanmadı. Şimdi, o stadyum kapatıldı ve ne zaman açılacağı meçhul.
Peki, AK Parti, yıkılma tehlikesi nedeniyle kapanan yeni stadyumun mu reklamını yapacak?
 
*
 
Kütahya’daki Zafer Havalimanı zarar ediyor, zararı devlet tarafından karşılanıyor. Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı, Zafer Havalimanından daha çok yolcu kapasitesine sahip, ancak Hasan Polatkan Havalimanındaki tarifeli uçak seferleri kaldırılıyor. Eskişehir’de tarifeli uçak seferlerinin başlaması için baskı yapıldığında ise Eskişehirli yurttaşlarımızdan doldurma garantisi isteniyor; bununla beraber Kütahya’ya devlet kefil olurken, Eskişehirli kaderine terk ediliyor.
Bu noktada soruyorum: Kütahya’da zarar eden havalimanının ve Kütahya’dan daha fazla yolcusu olan Eskişehir’de tarifeli uçak seferlerinin başlatılamayıp hemşerilerimizin üvey evlat yerine konulmasının mı reklamını yapacak AK Parti?
 
*
 
Yıllardır bağlayacaklar güya. Neyi? Eskişehir ile limanı! Sonuç olarak elde ne var? Koca bir hiç! Öyle ki, Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan Devrim’i yapan Eskişehir, Devrim’in devamı niteliğindeki TOGG’un üretimini alamadı. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi, şehrimizin limana bağlantısının olmaması.
E, limana bağlantı yapılamamasının ve Devrim’i kaçırdığımızın mı reklamını yapacak AK Parti?
 
*
 
Ölüyoruz! Yapılmayan yollar nedeniyle, her an canımız yanıyor. Afyon taltif edilip cillop gibi duble yol yapılırken, Seyitgazi’ye bir giriyorsunuz, koca bir rezaletle karşı karşıya kalıyorsunuz. Başka? Ölüm yolu diye adlandırılan Alpu yolu var birde; yerel seçimlerden önce başladı, seçimin bitmesiyle beraber çalışmalar durdu.
Yapılmayan yollar nedeniyle yaşamını yitiren yurttaşlarımızın mı reklamını yapacak AK Parti?
 
*
 
Gelelim Kızılinler Termal Sağlık-Turizm Merkezi projesine. Öyle beylik laflarla anlatıldı ki bu proje, insanlar umutlandı. Hatta belediyeler bile kıyısından köşesinden projenin içerisinde yer aldı. Peki, şu an durum ne? Proje yapılmadı, herkes ümidini kesti ve bununla beraber unutuldu gitti.
Durum böyle olunca, söz verip de yapamadığı Kızılinler Termal Sağlık-Turizm Merkezi projesinin mi reklamını yapacak AK Parti?
 
*
 
Bir de Süper Kent projesi var! Yine çok iddialı laflar edildi, “Türkiye’ye örnek olacak” denildi. Hatta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen dahi söz konusu projeyi beğendi. Ancak gelin görün ki ‘tık’ yok. O proje de yalan oldu anlayacağınız.
Be kardeşim, proje için belirlenen ancak tek bir çivi bile çakılmayan alanda otlayan ineklerin mi reklamını yapacak AK Parti?
 
*
 
Hala bitirilemeyen Reşadiye Cami’nin oradaki yapıdan, bakımsızlıktan çürüyen bir parkan hiç bahsetmiyorum.
Dahası, İl müdürlüklerine, okullara, bazı ilçe belediyelerine ve üst düzey AK Partili isimlere ilişkin iddiaları, kişi ve kurumları rencide etmemek-yıpratmamak adına ifade etmiyorum bile.
 
*
 
Bu noktada AK Parti, iğneyi kendine, çuvaldızı ise başkalarına batıracak.
Yani, “Çok iş yaptık ancak reklam yapamıyoruz, bizim işlerimizi CHP sahipleniyor” demek, en hafif ifadeyle iş bilmezliktir.
Hele ki, başta da belirttiğim gibi bilimsel yöntemleri kullanarak Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi algı yöneten partisinin temsilcilerinin bu ifadeyi kullanması, inanın kimseye inandırıcı gelmiyor.
İnsanlar, bu durumu, “bahane üretiyorlar” şeklinde yorumluyor.
 
*
 
Şimdi, AK Partililerin bir bölümü, yukarıdaki eleştirilerim nedeniyle bana oldukça kızacak, bunu biliyorum.
Ancak eleştiri iyi bir şeydir, işlerin yoluna girmesine yardımcı olur.
Yaşadığım şehri seven bir yurttaş olarak, şehrimin daha iyi hizmet alabilmesi için bu eleştirileri ve uyarıları getiriyorum.
Bir anlamda AK Parti’ye de ayna oluyorum; çünkü AK Parti, belki kendine bile söyleyemediklerini bu yazıyı okuyarak görecek.
En azından öyle olmasını umut ediyorum.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali baba 16 Ocak 2020 02:14

Sağ iktidarlar kamu çalışanlarının primlerini ödemediği için ssk battı diyen aklı evvel . Sen birilerini savunayım derken çarşafa şey etmişsin . Bari mantıklı yalan söyle , yalanın bile bir namusu vardır . Yerine göre iş bitirici bir yalan doğru sözden evladır . Gardaşşşşş kamu çalışanlarının primleri kimsenin insiyatifinde değildir direk kaynağında hesaba aktarılır . Madem öyleydi neden hiç kimse primim yatırılmadı mağdur oldum demedi ? Koçummmm destekli at destekli .

0 0 Cevap Yaz
Selami dündar 15 Ocak 2020 23:19

Arif bey stadyumun çatı meselesi teknik bir konu düzeltilir . Yılmaz hoca rektör iken üniversitede yaptığı rektörlük binası 1999 depremine dayanamadı aylarca güçlendirme çalışması yapıldı . Suçlamıyorum malesef kamuda yapılan tesislerin böyle bir kaderi var . Bunun partiyle muhalefetle iktidarla alakası yok . Kamu tesislerinin ekonomik ömrü az oluyor . Çözümünü bu güne kadar bulan çıkmadı .

1 2 Cevap Yaz
Ahmet 15 Ocak 2020 21:17

Eskişehir büyük şehir deniyor. Ama bir çevre yolu yok. Eski garaj mezbebelik. Bir ruhsat verin yerine güzel bir otel olsun. Vatandaşa iş açılsın. Zemin komple otopark olsun o çevrenin otopark sorunu çözülsün.

0 1 Cevap Yaz
Gürdal 15 Ocak 2020 12:09

Akparti hizmet yapar. CHP reklam yapar - makyaj yapar - göz boyar

8 3 Cevap Yaz
Hüsam

Evet chp göz boyuyor, genel seçimlerde imamlara, sağlık çalışanlarına ve polislere 3600 ek gösterge sözü verdi. Eytlilere emrklilik sözü verdi. Şu faizle dolarlada uğraşacakıdı. Seçildi amma Halen yapmadı, ah cehapeee ahhhh!!!

2 6
hee 15 Ocak 2020 11:20

nasılda altta kalmamak için her yapılan hayırlı işe bir çamur atıyorsunuz balık baştan kokar lideriniz ne demişti sabiha gökçen hava limanı için tuz gölünde alabalık üretmeye benzetmedimiydi o hava alanı rekorlar kırıyor burun kıvırdıklarınız yarın suratınıza okkalı bir şamar gibi yüzünüzde patlayacak hee valla siz hala tiyatrodan çıkamadınız

12 4 Cevap Yaz
Hee ya hee

Kütahya hava limanındanda bir bahsediver be kardeşşş.. Uçuşlar nası mesala?

3 6
DKC 15 Ocak 2020 09:32

Yani bizim millete hayret ediyorum. Akp şehir hastahanelerinden bahsederken ne diyordu? Bizim cebimizden 5 kuruş para çıkmayacak. Sonra gerçek ortaya çıktı ki; Her ay milyonlarca lira şehir hastahaneleri için müteahhitlere, arsa sahiplerine ve benzerlerine oluk oluk akıtılıyor. Sonrada zarar ediyorsa etsin bee deniyor. Bu ortaya çıkınca, bizim millet ne yapıyor peki? Bu duruma dahada seviniyor, avuçlar patlarcasına alkış sesleri ve oley nidalarıyla seviniyor. Asıl algı yönetimi budur işte. Sonra meydanlara çıkıp, Yahu bu bay kemal sgk'yı batırdı be batırdı dersin. Nasıl olsa alkışlayan çoook..

4 20 Cevap Yaz
ESKİŞEHİRLİ

sgk batmadı.O zamanki sağ iktidarlar bilerek kamu çalışanlarının primlerini ödemediler.SGK borçlanıncada elindeki dünya kadar mal varlığına hazine olarak el koydular.SGK böyle zarar etti.

7 9
bilek26

çalışanların primlerine ssk sgk mı karar veriyor devlet hükümetler istediği maaşı veriyor (tabbiki hep az verildi)onun üzerinden o maaşın üzerinden istediği primi ssk ya sgk ya yatırıyor çalışana sorulmuyor ki yada oradaki memura sorulmuyor ki hükümetler ne lütfedip verirse o kurumların suçu olamaz yok batmışmış ta bilmemneymiş. Çalışana hak ettiği para ve sgk primi yatırılsa sgk açık vermez veriyorsa devlet eksik para yatırmıştır sgk ya ve bunu kalkınma politikası diye yaptılar hep çalışanın alacağını her yerde milyoner yapacağız sermaye oluşturacağız diye birilerine verdiler. Vatandaşın devlet kurumlarında çalışanların hiç bir suçu yok hatta mağdur olanlar onlar.

0 3
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi