AK Parti büyük risk aldı

Cihan Yıldırım yazdı

15 Ocak 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Ak Parti 16 Nisan’daki referanduma giderken MHP ile ittifak yaptı. Sandık sonuçları gösterdi ki Erdoğan doğru olanı yapmış. MHP’nin desteğine rağmen kıl payı ‘evet’ çıktı. MHP ile ittifak yine gündemde... Erdoğan’ın büyük bir risk aldığını düşünüyorum. Bir yolunu bulup ittifakı daha geniş tabanlı tutmalıydı. MHP’nin katkısını 16 Nisan’da gördük.
 
Emine Hoca sahalara döndü
AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde çok aktifti. Davutoğlu’nun ekonomi başdanışmanı olan Günay, art arda kritik görevler üstlenmişti. Davutoğlu’nun görevini Binali Yıldırım’a bırakmasıyla ‘sahneden çekilir’ gibi oldu. Günay son günlerde tekrar ‘görünür’ oldu! Bakanlık ziyareti, kardeşinin rektörlük yaptığı Boğaziçi’nde Erdoğan ile teması ve Eskişehir programları... Kuşkonmaz’ın peşine tekrar düşmesi... Günay, tekrar sahaya inmiş gibi bir görüntü var.
 
Hepsini biliyor
Eskişehir’in sorunları neler? Kimin ne derdi var? Hangi proje ne aşamada? Önceliğimiz ne olmalı? İlçelerin sıkıntısı ne, çözümü nedir? Mahallelerin isteği neler? STK’ların ve iş dünyasının beklentisi... Kadınların, gençlerin ve çocukların derdi ne? Çiftçinin, esnafın, gazetecinin, öğretmenin, akademisyenin, hemşirenin, taşeronun sıkıntısı nedir? Tüm bu soruların cevabını CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den öğrenebilirsiniz. Aldığı oyların hakkını veren Çakırözer, sorunlara hâkim üç beş isimden biri.
 
Bazen ‘Erdoğan az bile yapıyor’ diyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son yıllarda artan bir şekilde kızıp bağırması, fırça atması ve yüksek sesle konuşması eleştiriliyor. Eleştiriye kapalı olduğu iddia ediliyor. Bu eleştirilere bende katılıyorum. Ama fakat lakin... Şu tespiti de yapmak zorundayım. Erdoğan, 15 yıldır ülkeyi yönetiyor. Yorgunluğu, kızgınlığı, tahammülsüzlüğü bir nebze anlaşılabilir. Haklı demiyorum gerekçesi var diyorum! Geçtiğimiz günlerde DP’nin bir ilçe başkanını eleştirdim. O ilçe başkanı ne yapsa beğenirsiniz. Açtı ağzını yumdu gözünü... Neler neler sıraladı. Neyse ki ben eleştiriye açığım. Sıkıntı yapmadım, yapmam da... Bak daha ‘bir şey’ demedim ha. DP gibi bir partiyi ne hale getirdin demedim. Kişisel çıkarlar uğruna DP mirasına hoyratça harcadın demedim. Kulislerde konuşulan ‘siyasi ihale’ iddialarına değinmedim bile... Neyse diyecek çok şey var. Sonuç olarak böyle ‘tek icraatı hunharca eleştiri yapmak olan’ siyasileri görünce Erdoğan’a hak veriyorum. Hatta az bile yapıyor, diyorum.
 
MHP anlatmakta zorlanacak
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan’a desteğini ‘bir kez daha’ açıkladı. Bu destek anında sahaya yansıdı. Gelişmeleri ‘saflar netleşiyor’ manşetiyle duyurmuştuk. İki parti geçmişte özellikle de Açılım Günleri’nde ‘ciddi sıkıntı’ yaşadı. AK Parti söz konusu işbirliğini ‘kolay’ açıklayabilir ama fakat lakin Bahçeli bunu tabanına izahta zorlanacaktır. Çünkü Bahçeli’nin AK Parti’ye desteği, MHP’li muhaliflerin olağanüstü kongre taleplerinin ardından başladı. Bu destek halk arasında ’vatan, millet’ için değil, kendisini kurtaran iktidara ‘bir teşekkür’ gibi algılanıyor!
 
Tencere dibin kara
MHP ve AK Parti ittifakı sonrası siyaset hareketlendi. Sosyal medya da...  Geçmişte olup bitenlerin MHP’nin önüne konduğunu görüyorum. MHP’ye ‘Erdoğan’a nasıl destek verirsin’ diyorlar. Habur, megri megri, akil adamlar, milliyetçiliği ayaklar altına almalar falan hatırlatılıyor... Burada kimsenin kimseye söyleyecek lafı yok! CHP de kimlere neler neler söyledi ama şimdi aynı safta. Saadet Partisi de öyle... Siyasette şu aralar ‘tencere dibin kara’ durumu var.
 
Ünlü’nün halk günleri
AK Parti’de Halk Günleri etkinliği var. En başından beri ‘eksik’ buluyorum. Halk Günü partinin 117’nci katında yapılmaz! Gidersin Yeşiltepe’ye, mahallenin tam ortasına kurarsın çadırını ya da çekersin 0302 otobüsü... Sonra da ‘anlat’ dersin... Bu görev şimdi Ünlü’de. Fotoğraflara bakınca aklımdan şunlar geçiyor...
  • Ne kadar da steril bir halkımız var
  • Şu amca retina testinden geçmemiş gibi
  • DPT’de bu kadar bürokratik ortam yoktur
  • Ablacım sizin TC’yi tekrar alabilir miyim
  • Bazı halkımız da Ünlü’nün derdini dinliyor gibi
  • Bi çay olmadan insan derdini nasıl anlatır ki
  • Gelenler ‘kaç dakikamız var’ diye soruyor mudur
  • Randevu almadan Halk Günü’ne katılım mümkün mü
 
Herkes dünden hazırmış!
Bahçeli, Erdoğan’a destek verdi. İki partiden nasıl tepkiler gelecek diye bekleşiyorduk. Süreç nasıl işleyecek? Arıza çıkaran olur mu? Küçük de olsa çatlak ses falan... Yok, ne gezer. MHP’liler de AK Parti temsilcileri de dünden hazırmış. Harun Karacan, MHP Zonguldak İl Başkanlığı ziyaretinde ‘ittifakı yıllardır bekliyormuş’ gibi bir konuşma patlattı. Emine Nur Günay, Ruhsar Demirel’e gitti. Başsağlığı ziyaretiydi ama ‘ortak değerler’ üzerinden verilen mesajlar netti. MHP’li Hakan Karakaya da Büyükerşen’e öyle bir yüklendi ki... Anında gelişip ertesi gün kök salan bu ittifak ‘tarihe’ geçer. Tamam, 16 Nisan’da bu işbirliğinin provası yapıldı ama bu kadar ‘can ciğer kuzu sarması’ olunmasına en azından bir müddet şaşırmayalım mı!
 
Akşener her yıl geliyor
10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde MHP Genel Başkanı sıfatıyla kentimizi ziyaret ederek Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy istedi. 25 Nisan 2016’da partisinin genel başkan adayı olduğu dönemde Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katıldı. 16 Nisan 2017’daki referandum çalışması kapsamında AKM’de ‘Milli İdarenin Önemi’ başlıklı bir konferans verdi. Ve son olarak cumartesi günü partisinin il binası açmaya geldi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
reha mutlu 16 Ocak 2018 03:22

Sadullah bey malum tazeye çok konarlar.İyimi ? Ne iyisi Herkes kimin ne olduğunu biliyor.Geç geç geç.

0 2 Cevap Yaz
SADULLAH 15 Ocak 2018 14:20

CİHAN BEY; DOĞRU TESBİTLERİNİZLE ESKİŞEHİR KAMOYUNU BİLGİLENDİRMENİZİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM.ANCAK 13 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ ESKİŞEHİRE BİR LİDER GELDİ.ADI MERAL AKŞENER.ŞU ANDA SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞANLA CUMHURBAŞKANLIĞINDA YARIŞACAK BİR LİDER.İKİNCİ TURA KALDIĞI TAKDİRDE DE BAŞKAN OLMA İHTİMALİ OLAN BİR LİDER.HEM KARŞILAMA KONVOYUNDAKİ COŞKU,HEM KAPALI SPOR SALONUNDAKİ 3000 KİŞİLİK COŞKU VE HEYECAN HEM DE TAŞBAŞI ESNAFI ZİYARETİNDEKİ KALABALIK,TİCARET SARAYI 1, KATINDAKİ İL VE MERKEZ İLÇE BAŞKANLIKLARININ AÇILIŞINDAKİ İZDİHAM TAKDİRE ŞAYANDI.BU COŞKUYU KÖŞENİZDE VE GAZETENİZDE TAM YANSITMADIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM.ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM.SAYGILARIMLA..

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi