AK Parti, MHP, İYİ Parti, DSP ve elitler; Kazım Kurt’a karşı ittifak kurdu!

AK Parti, MHP, İYİ Parti, DSP ve elitler bir tarafta; Kazım Kurt ise bir diğer tarafta...

29 Ocak 2019 08:39
A
a
Sütiş Eskişehir
  • İYİ Parti Eskişehir Teşkilatının şu minvalde bir çıkışı oldu: CHP ile İYİ Parti Odunpazarı’nda ittifak yaptı. Bu ittifaka genel merkezler karar verdi. CHP, Odunpazarı’nda adayını çekecek (Yani Kazım Kurt’u) ve İYİ Parti’nin adayını destekleyecek.
  • Bu çıkışı, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu doğruladı.
  • Ardından Eskişehir karıştı…
  • Bununla beraber CHP’nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve ittifak görüşmelerini yapan Oğuz Kaan Salıcı ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt telefonla görüştü. Salıcı, Kurt’a şunları söyledi: “Bizim adayımız sensin. Aksi bir durum söz konusu değil. Sadece İYİ Parti, Odunpazarı’nda aday çıkaracak.”
  • CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’la da görüşme yapan Kazım Kurt, “adayımız sensin” yanıtını aldı.
  • Kazım Kurt, Salıcı ve Torun’la yaptığı görüşme sonrası basın toplantısı gerçekleştirerek tatlı-sert İYİ Parti’yi eleştirdi ve “hodri meydan” dedi.
  • Söz konusu toplantıya CHP PM Üyesi Gaye Usluer, İl Başkanı Abdülkadir Adar, Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar da katıldı.
  • Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve CHP’li vekiller Utku Çakırözer ile Jale Nur Süllü’nün basın toplantısına katılmamaları dikkat çekti. Dahası, bu isimlerin hiç birinin Kazım Kurt’un adaylığını destekler nitelikte açıklama yapmaması, ciddi bir kuşku yarattı. (Gazeteci Kerem Akyıl, Yılmaz Büyükerşen’in bu konuyla ilgili açıklama yapmayacağı, İl Başkanı Abdülkadir Adar’ın açıklamasını yeterli bulduğu bilgisine ulaştı.)
  • Zira Kazım Kurt’un basın toplantısının hemen ardından attığı şu twit oldukça manidar karşılandı: “Yanımıza gelerek bizlere destek ve güç veren CHP PM Üyemiz @GayeUsluer’e, İl Başkanımız Abdülkadir Adar’a, İlçe Başkanımız Rahmi Çınar’a, CHP İl Yönetimimize, partili yoldaşlarıma ve kıymetli hemşerilerime teşekkür ediyorum.”
  • Basın toplantısı sonrasında Arslan Kabukçuoğlu, bir yanlış anlaşılma olduğuna, Odunpazarı’nda CHP-İYİ Parti ittifakının olmayacağına, İYİ Parti’nin Odunpazarı’nda aday çıkaracağına ilişkin mesaj göndererek, bir anlamda geri adım attı.
  • Tüm bu olaylarla beraber ilçeler de karıştı. İYİ Parti Sivrihisar ve Mihalgazi İlçe Başkanlıklarının yöneticileri, partilerinden istifa edip CHP’ye geçme kararı aldı. İYİ Parti Beylikova İlçe Başkanlığı yöneticileri de; Beylikova’da CHP’nin aday çıkarmasını, İYİ Parti’nin CHP adayını desteklemesini istedi.
  • Yine gün içerisinde arayan birçok CHP’li, “Kazım Kurt aday gösterilmezse partide toplu istifa gerçekleşir, Genel Merkeze yürürüz” şeklinde ifadeler kullandı. Bu ifadeleri, basın toplantısına katılan CHP’lilerin de kullandığına şahit oldum.
  • Unutmadan… Kazım Kurt’a yakın CHP il yönetiminin görevden alınması sonrası İl Başkanı olarak atanan Abdülkadir Adar’ın, ES TV ekranlarında Kazım Kurt aleyhinde yaptığı açıklamanın hemen sonrasında bu olayın cereyan etmesi de kafaları bir hayli karıştırdı.
*
Evet… Olayın özetini aktardım. Bütün bu anlattıklarım ışığında şunları söyleyebilirim ki… Bu işin içinde bir iş var, bir bit yeniği var! Öyle bedava yaşanan bir olay değil bu. Kazım Kurt’u istemeyen “elitler”in, bu işin içinde parmağı olduğunu düşünüyorum.
*
Her neyse… Adaylar resmi olarak YSK’ya bildirilene kadar buna benzer olaylara epey şahit olacağız gibi görünüyor. Çünkü elitler, Kazım Kurt’un peşini bırakmayacak! Bu noktada kim kazanacak? İyi olan kazansın…
*
Bu yazıyı 22 Aralık 2018’de kaleme almıştım. Üzerinden bir ayı aşan süre geçmiş. Bu süre içerisinde gördüm ki, satır aralarında yaptığım tespitlerin tümü, doğru çıktı.
*
Yani… Bazı elitler, Kazım Kurt’un aday yapılmasını istemiyordu. Uzun bir süre, bu çerçevede algı oluşturdu, çeşitli eylem ve söylemlerde bulundu. Kurt’un aday yapılmaması noktasında başarılı olamayınca da, ‘Kazım Kurt nasıl kaybeder?’ formülü üzerinde kafa yordular. Kazım Kurt kaybederse, CHP de kaybedecek ancak bu durum elitlerin umurunda değil. Çünkü korktukları nokta şu: Eğer Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’ni bir kez daha kazanırsa, rüştünü ispat edecek, gücüne güç katacak ve bir sonraki döneme Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olabilecek seviyeye erişecek. İşte, rüştünü ispat etmiş bir Kazım Kurt, CHP içerisinde yuvalanmış elitlere de nefes aldırmayacak!
*
Süreç içerisinde İYİ Parti’nin ‘anlam verilemeyen’ tavrının büyük oranda nedeni bu. Bazı kesimler, İYİ Parti’nin ‘anlam verilemeyen’ tavrı üzerine, ‘yöneticileri tecrübesiz, milletvekili deneyimden yoksun, siyaset bilmiyorlar’ gibi saçma sapan görüşler öne sürdüler. Ben, kesinlikle öyle olduğunu düşünmüyorum. Evet, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu da, İl Başkanı Ramis Tunca da gayet iyi politika biliyorlar ve yapıyorlar. Yoksa, Kazım Kurt aleyhinde, elitlerle beraber bu denli stratejik bir oyun planlamak ve bu planı uygulamak, her babayiğidin harcı değil birader.
*
Ha, bu planın bir kısmında AK Parti de var mıdır? ‘Yok’ diyenin alnını karışlarım, alnını! Çünkü… Elitlerle AK Parti’nin ortak düşmanı, Kazım Kurt. Çünkü… Kazım Kurt bir kez daha kazanırsa, elitler çil yavrusu gibi dağılacak. Çünkü… Kazım Kurt bir kez daha kazanırsa, CHP’nin Eskişehir’deki hakimiyeti, gelecekte de devam etme şansı yakalayacak.
*
Bu noktada DSP’ye ilişkin bir parantez açmak istiyorum. Yakın geçmişte ne demişti DSP’nin Genel Başkan Yardımcılarından biri? Şunu: “İdeolojimiz dışında bir tutum belirleyebiliriz!” Evet, bugün geldiğimiz noktada, söz konusu ifadenin ne anlama geldiğini net bir biçimde değerlendirebiliyoruz. Çünkü DSP, CHP ile ittifak yapmaktan kaçınmış ve CHP’li belediye başkanlarının karşısına aday çıkarıyor. Ve bir insanın, bir milyon yıl yaşayabilmesi ne kadar imkansızsa, DSP’nin herhangi bir belediyede seçim alması daha da imkansız! Yani İYİ Parti ile DSP’yi, bu noktada aynı kefeye koymak mümkün. Zira son beş yıla baktığımızda, DSP’nin iktidar partisine dönük tek bir eleştirisini bulamazken, CHP’li belediye başkanlarını yerden yere vurduğunu göreceksiniz.
*
Son söz… AK Parti, MHP, İYİ Parti, DSP ve elitler bir tarafta; Kazım Kurt ise bir diğer tarafta. Buna rağmen Kazım Kurt seçimi alırsa, vay onların haline!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
SELAMİ 30 Ocak 2019 08:44

atalarımız ne demiş. Kurt kışı geçirir ama, yediği ayazı unutmaz

0 1 Cevap Yaz
Rıdvan Aktuna 30 Ocak 2019 02:48

Hep başkalarını suçlamışsın arif bey , k.kurt'un bu işte hiç suçu yok mu ?

3 2 Cevap Yaz
gülce 29 Ocak 2019 19:44

her yeri chp alacak diye bişeymi var...odunpazarıda iyi partiye bırakılabilirdi.........koltuk kazım ağbinin tapulumu malımı :) iyi parti seçmenine biraz saygı.............

9 5 Cevap Yaz
T.m 29 Ocak 2019 15:12

IYI parti kurulduğunda ilgi görmüştü şimdi sallayan yok

7 16 Cevap Yaz
Esnaf 29 Ocak 2019 12:42

Kazim Kurt,halk marketleri kurdu,fakir fukaranin karni doysun evine as ekmek girsin diye.Ekonomiyi bu hale Kazim Kurt getirmedi,pazari marketi tabiki kendisi ucuzlatacak degil.Bu hale getirenlerin kendisi marketi,pazarcilari hain ilan ediyorken ,Kazim Kurt'tan boyle birsey beklemek ,traji komik.Bu arada,Odunpazarina yapilacak her projeye engel olanlara ragmen,yilmadan bikip usanmadan,mahkemelerden karar cikartip yinede projelerini devam ettirmistir.Eskisehir sevdalisi olmak nedir diye soranlara ......Sevda boyle birsey iste.Hicbirsey sevdiginden seni ayiramaz, engel olamaz.....

8 24 Cevap Yaz
Seçmen 29 Ocak 2019 11:19

Tebrikler çok güzel tespitler ve doğrular ama bence bir eksikle büyükerşen in olmadığı büyükşehir varisleri kurt ve Ataç kurt yıpratılırsa seçim kaybettirilirse örgüt ağırlığı kaybolursa kimin önü açılır son durumlarda bakarsak T. Başı için AKP de dahil muhalefet yok il başkan ve yönrtimi keza m. Vekilleride ataça yakın kişilerdir bu oluşumda niçin Ataç planı olduğu düşünülmüyor yada dile getirilmiyor Ataç eski il başkanı için tarafsın diyordu şimdi adaletten hukuktan bahseden atama yönetimin neredeyse tamamı Ataç yakını ve taraftarı bir yönetimdir.. Kısaca kurt olmazsa büyükerşen in veliahtı kim olur??

3 4 Cevap Yaz
Nurullah 29 Ocak 2019 10:55

chp , Sayın Kazım Kurt'u kibarca diskalifiye edecek. durum onu gösteriyor. chp bu yerel seçimde odunpazarında 3. sırada bile yer alabilir.

10 8 Cevap Yaz
Muhtar 29 Ocak 2019 10:53

Kazım başkandan memnunuz.tekrar kazanacak çünkü çalışkan ve dürüst samimi.yalanla işi yok olan neyse söylüyor.tam destek kazım kurt beyfendiye.

7 19 Cevap Yaz
Esnaf 29 Ocak 2019 09:25

Kazim kurt'un karsisindaki grup , Eskisehir halkina ne diyecekte ,secimi kazanacak?Vatandas pazara cikip yiyecek alamiyor,dogalgaz elektrik parasini odeyemiyor.Insan gibi yasayip gecinmek surada dursun.Bunlara sebep olan akp ye ,bu yuzdenmi oy versin?Mhp zaten dunyasinda yok,her an degisen bir parti.Guven vermiyor.Diger iyi ve dsp ise baskalarinin menfaatlerine gore hareket eden ,gudumlu partiler.Diger tarafta ise, bugune kadar gormedigi hizmetleri son 5 yilda goren bir Odunpazari var.(Halk market,spor compleksleri,Hamamyolu,temizlik ve cevre duzenleme).Eskisehir ve Odunpazari halki,bos lafa ,masa alti menfaatlere,kendilerine imtiyaz icin baskanlik isteyenlere itibar etmez.Yapilan isler ,Kazim Kurt'un aynasidir.Cunku kendisi bir Eskisehir sevdalisidir.Birilerinin cebini degil,Odunpazarlinin gonlunu doldurdugu icin yine ARKASINDAYIZ!!!

11 27 Cevap Yaz
leman

Kazım bey seçimi kazanırsa pazar ucuzlayacak mı?

16 10
Vural

Eskişehir sevdalısı olmak nasıl oluyor?

16 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi