AK Parti ‘dost acı söyler’ demeli

Cihan Yıldırım yazdı

18 Nisan 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti uzun sayılabilecek bir zamandır tek başına iktidarda. Bu süre zarfında iyi kötü hizmetleri olmuştur. Kimi zaman takdir edildi, kimi zaman eleştirildi.
Son zamanlarda iktidar için şöyle bir sıkıntı görüyorum. Son yıllarda ‘takdir yarışı’ başladı. Hemen herkes, tüm kurumlar iktidarı ya da Erdoğan’ı övme yarışında...
Aşırıya kaçan bazı övgülerin ‘kasıtlı’ yapıldığını düşünüyorum. Kimi övgüler ise sosyal medyada tasarlanıyor. Bunlar doğrudan Erdoğan’a ya da partisine zarar vermek için üretiliyor. Bunları ayrıca ele almak lazım.
Biz konumuza tekrar dönelim...
Öyle bir ortam oluştu ki...
Sanki iktidar hiç yanlış yapmıyor.
Sanki haşa ‘hatasız kimselerden’ oluşan bir topluluk var karşımızda.
Sonuçta 2002’den beri tek başına iktidar olan bir parti var. Hatalar, kusurlar normaldir. Hatta yaşananlara bakınca çok normal, gayet doğal bile denebilir!
Yine doğal olarak yıllar geçtikçe ‘hata oranı’ arttı, artıyor...
Bu durumu istişare kültürünün zayıflamasına ve iktidarın ‘sinirlerinin’ yıpranmasına bağlıyorum.
Öte yandan ‘eleştirinin’ bu topraklarda yanlış anlaşılması da etkili... Eleştiriye illaki ‘başka başka’ anlamlar yükleriz. Kimi zaman ‘kimin’ yaptığına bakarız?
Doğru mu, haklı mı diye sorgulamayız...
Çoğu zaman eleştiriyi yapan kişi ya da kuruma karşı ‘tavır’ alırız.
Son zamanlarda iktidara yönelik eleştiriler arttı. Söz konusu eleştiriler ‘uzaktan’ değil, çok yakınlardan yapılıyor.
Önce Eğitim Bir-Sen, Bakanlık’ın öğretmenler için düşündüğü performans uygulamasını eleştirdi. Ve ciddi bir kampanya başlattı. Uygulamanın kötü sonuçlar doğuracağını ileri süren sendika yetkilileri, iktidarı uyarıyor.
Ardından Sağlık-Sen’in bazı uyarıları oldu. Sağlık-Sen, son olarak okul taramasında yaşanan ‘rezaleti’ gündem getirdi ve Vali Özdemir Çakacak’tan yardım istedi.
Her iki sendika da hükümete yakın... Kimilerinin ‘yandaş’ diye adlandırdığı sendikalar... Yanlış olduğuna inandıkları konularda uyarılar yaptılar. Görmezlikten gelmediler, itiraz ettiler... Kol kırılır yen içinde kalır demediler.
Bir anlamda ‘sivil toplum örgütü’ olmanın gereğini yerine getirdiler. Bu ‘uyarıları’ çok önemsiyorum. Umarım iktidar da böyle düşünür ve çözüm için adım atar.
İktidar, ‘dost acı söyler’ türünden yapılan eleştirileri ‘yanlış’ anlarsa sıkıntı daha da artar. Kurumlar, halk ve iktidar için sorun daha da büyür. En iyisi oturup konuşmak ve çözüm üretmektir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi