Ahmet Ataç'tan öğrenmiş

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın üniversite öğrencilerine yönelik güzel uygulamalarına bir yenisi eklendi

13 Kasım 2019 08:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın üniversite öğrencilerine yönelik güzel uygulamalarına bir yenisi eklendi. Daha önce su indirimi ve bisiklet yolları müjdelerini de veren Yavaş, Ankara'daki 5 ayrı noktada öğrencilere bedava çorba dağıtacakmış. Ne diyelim darısı "Bedava çay" diyenlerin başına... Şimdi bir kazan çorba kaynatmanın belediyeye ciddi bir maliyeti olmaz. Buna karşın bu işi akıl etmek bile başlı başına bir başarıdır. Nitekim – elbette "Ce Ha Pe'li başkan esnafa kafa attı" diyen havuz gazetelerini saymıyoruz – tarafsız basın organları bu uygulamayı övdü. Ancak yaygın basının kaçırdığı bir gerçek olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Elbette Mansur Yavaş'ın uygulaması güzel. Fakat kendisi bu projeyi ilk olarak hayata geçiren isim değil. Benzer bir uygulamayı Eskişehir'de zaten ve öteden beri görüyorduk. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın nicedir öğrencilere bedava çorba dağıttığını zaten biliyoruz. Bu durum Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'ın Türkiye'ye örnek olduğunun örneklerinden sadece biri. Bu vesileyle kendisini bir kere daha tebrik ederiz. Soğuk kış günlerinde öğrencilere bir bardak sıcak çorba dağıtanların elleri dert görmesin.

Behiç Bey'i andık 

1'inci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Behiç Erkin, ölümünün 58'inci yılında rahmet ve minnetle anıldı. Demiryolcular Behiç Erkin'i daha ziyade Behiç Bey olarak tanır ve 'babaları' olarak tanımlar. Zira o Behiç Bey, "Türkler beceriksizdir, demiryolu işletemez" diyen Osmanlı Hânedanı zihniyetini yıkıp, demiryollarımızı millileştirmiş olan kişidir.
Tabii aynı Albay Behiç Bey'in Kurtuluş Savaşı'nın lojistik dehâsı olduğunu da unutmayalım. Kırmızı ve yeşil şeritli İstiklal Madalyası sahibi olan Behiç Bey, daha sonra Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı da yapmış bir vatan evladıydı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın da kurucularından olan Behiç Erkin son olarak Macaristan ve Fransa'da da Büyükelçilik vazifelerini icra etti. Vichy Hükumeti zamanında bize insanlık dersi veren Fransızların ve Almanların zulmünden on binlerce masum Yahudiyi kurtaran da kendisidir. Behiç Bey eğer yaşasaydı ve kendisine "Kaç savaş madalyası aldınız" deseydik, muhtemelen bakışlarını tavanda bir yere sabitleyerek hesap yapmaya koyulur, ancak işin içinden çıkamazdı. Yine de Behiç Bey'in vasiyeti, Eskişehir'de demiryollarının bulunduğu rayların arasında küçücük bir mezara defnedilmek oldu. Demek ki kendisi bütün ömrüne sığdırdığı başarıları bir yana ama Kurtuluş Savaşı'nda yaptıklarını bir başka yana koymuş. Bu vatan kahramanının ebedi istirahatgâhının Eskişehir olması, bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Ruhu şâd, mekânı cennet olsun.

Bakanlığın büyük başarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yurt genelinde uygulanan ağaçlandırma kampanyasına Eskişehirliler büyük ilgi gösterdi. Bilindiği gibi Orman Bakanlığı Türkiye genelinde 11 milyon fidan dikmeyi hedeflemiş, ancak halkın ilgisi nedeniyle bu rakam 13 milyon 800 bine çıkmıştı. Bu miktar fidan şaka bir rakam değil. 34 bin 500 hektarlık muazzam bir alanın ağaçlandırıldığını görüyoruz. Yetkilileri tebrik ederiz. İnşallah bu güzel uygulamaların devamı gelir. Eskişehir'de toprakla buluşan 290 bin fidan, kentimizin güzelliğine güzellik katacaktır. Her zaman söylerim; daha güzel bir şehir mi yaratmak istiyorsunuz, ağaç dikeceksiniz... Hükumet yetkililerini tebrik ederiz.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi