Ahmet Ataç: Burhan Sakallı onurlu bir iş yaptı!

Önceki gün ES TV ekranlarına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı konuk olarak aldık

6 Aralık 2018 08:45
A
a
Sütiş Eskişehir
Önceki gün ES TV ekranlarına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı konuk olarak aldık.
Programda; belediyenin yapmış olduğu projeler, CHP’nin atanmış yeni yönetimi, Ataç’ın yerel seçim stratejisi ve ittifaklar meselesi gibi birçok hususu masaya yatırdık.  
*
Ataç’ın, özellikle üç konuya ilişkin yaptığı açıklama dikkat çekiciydi. Neydi o konular? İlki Burhan Sakallı’ya ilişkin… İkincisi İYİ Parti’ye ilişkin… Üçüncüsü ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun,Yılmaz Büyükerşen ve Muharrem İnce hakkında yaptığı açıklamalarına ilişkin…
*
Başlayalım…
*
AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı oldu. Acaba Ataç, Sakallı’nın adaylığını nasıl değerlendirdi? Okuyalım…

ODUNPAZARI’NDAN SIYRILDI
“Burhan sevdiğimiz kardeşimizdir. Ben Burhan’la ilgili olumsuz bir şey söylemedim, söylemem de, söylemeyeceğim de. Hani geriye dönersek, 2014’e dönersek, Burhan orada ‘Odunpazarı adayı olmayacağım, Büyükşehir adayıyım’ dedi. Burhan’ı yapmadılar, işte Harun Karacan’ı yaptılar ve ‘sen Odunpazarı’na geri dön’ dediler. Ama Burhan dönmedi. Niye dönmedi? Deneyimli bir belediye başkanı, hiç belediye başkanlığı yapmamış bir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayının altına girmez. Ama Burhan şunu da biliyordu: Odunpazarı’nda işi garanti değildi, zordu. Hem dik durdu, kendi adına onurlu bir iş yaptı. Ama Odunpazarı’ndan da sıyrılmış oldu.”
*
İYİ Parti Eskişehir teşkilatı, CHP ile Eskişehir’de ittifak kurmak istemiyor. Peki Ataç, İYİ Parti ve ittifaklar meselesine ilişkin ne düşünüyor? Şunları…

İTTİFAK OLURSA SEVİNİRİM
“Şimdi şu var. CHP, İYİ Parti’ye gerçekten iyilikler yaptı. Ama seçimden sonra İYİ Parti, CHP’lilerin hak etmediği bir davranış içerisine girdiler. O beni çok üzdü yani. Biz İYİ Parti hep iyi olsun istedik. Gerçekten yüreğimden de söylüyorum bunu. Ve Kemal Bey sayesinde parlamento çatısının altı, gerçekten daha çok partiyle doldu. Buna ben de çok sevindim. Ben inanın koalisyonlar tarafındayımdır. Ama sayın cumhurbaşkanı koalisyonları ne kadar kötülemesine rağmen, şu an koalisyonlara muhtaç kaldı. O açıdan bir ittifak olursa sevinirim. Ama olmazsa da başımızın çaresine bakacağız.”
*
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir’e geldi ve Eskişehir’i Yılmaz Büyükerşen’e emanet etti. CHP Lideri diğer taraftan, “eğilim yoklaması olursa İstanbul’a aday adayı olurum” diyen Muharrem İnce’ye, “bunu İstanbul örgütü bilir” şeklinde karşılık verdi. Bu noktada Ahmet Ataç, Kılıçdaroğlu’nun aynı konudaki iki farklı ifadesini değerlendirdi. Ataç, bakın ne dedi…

KILIÇDAROĞLU PİŞMAN OLUR
“Yani bunu Kemal Bey’e de anlatsan, o da pişman olur dediklerine. O da, yani… Hoşuna gitmez yani. ‘Nasıl yapmışım bunu’ der. Yani tabi genel başkanlık çok zor bir iş. Peki, bir şey diyeceğim. Kemal Bey Eskişehir’e gelmeseydi ne olacaktı? Yani, Köy Enstitülerinin toplantısına gelmeyebilirdi de. Değil mi? Böyle olunca Eskişehir’de bir gerginlik olabilirdi tabi. Kemal Bey’in gelmesiyle parti içerisindeki gerginlik bitti tabi. Yani, ilçeleri de atadılar zaten. Zaten bakın, niye önce ilçeleri atadılar? O siyasi gerginlikler bitsin diye atadılar. Niye Hoca’yı atamadılar? Bana göre Büyükşehir’i beraber şey yapacak. Yani her şeyden bir kuşkulanmamak lazım. O kadar obsesif olmamak lazım.”
*
Ahmet Ataç’ın, dikkatimi çeken üç konuya ilişkin yaptığı açıklamaları aktardım. Takdiri ise, size bıraktım...

‘Emirdağlıların oyuna kimse ipotek koyamaz!'


Emirdağlılar Platformu adına verildiği iddia edilen “Bizler bu şehrin yılmaz neferleriyiz” başlıklı bir ilan, Eskişehir kamuoyunun gündemini hatırı sayılır bir biçimde işgal etti. Özetlemek gerekirse; Emirdağlılar Platformu, birçok şehirdeki Emirdağlı örgütlenmeler ve Eskişehir’deki bazı kurum ve kuruluşlar adına siyasi bir açıklama yapmış, Suat Er’in Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesini istemiş. (Suat Er’in, AK Parti’nin adayı olarak gösterilmek istendiği konuşuluyor. Er aday yapılmazsa, Emirdağlı seçmenin tavrının farklı olacağı mesajı verildiği öne sürülüyor. Bu noktada tehdit içeren bir ilan olduğu iddia ediliyor.)
*
Söz konusu ilanla ilgili Emirdağlılar Vakfı ile Emirdağlılar Platformu İkinci Başkanı Ayhan Türkseven aradı ve “Bu ilanı biz vermedik” 
dedi; açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

ALGI YARATMA ÇABASI
“Bizim bu ilandan, ne vakıf olarak ne de platform olarak hiçbir bilgimiz ve ilgimiz yok. Böyle bir ilanın verilmesine ilişkin hiçbir kararımız yok. İlan içerisinde yazılı kişi ve kurumların neredeyse hiçbiri, böyle bir ilandan haberdar değil. Telefonlarım susmuyor. İlan içerisinde yazılı olan muhataplar, ‘bu nasıl iş, bizim niye bundan haberimiz yok’ diyerek serzenişte bulunuyorlar. Ben de işin aslını astarını anlatmaya çalışıyorum. Bakın bir de o ilanı verenler, ilanın faturasını bize göndermişler. Bizim ilgimizin olmadığını söyleyerek hemen geri çevirdik faturayı. Yani bu nasıl olur? Vakıf ve Platform Başkanımız Murat Kahya’da İzmir’de; böyle bir ilandan haberi yok. Yani anlayamıyorum. Bakın burada bir algı yaratma çabası var. Şu bilinmelidir ki Emirdağlıların oyuna kimse ipotek koyamaz.”
*
Türkseven’in açıklamaları bu yönde. Tabi söz konusu ilana ilişkin ciddi bir iddia var. Şöyle ki… Bu ilanı, İYİ Parti’den tartışmalı bir biçimde istifa eden Soner Çam’ın, Suat Er’le işbirliği yaparak verdiği öne sürülüyor. Tabi öne çıkan bu iki isim olsa da, perde arkasında bazı ‘güçlü’ kişi ve kurumların olduğu konuşuluyor. 
*
Ne denebilir ki? Bu ilan olayı, tam  kara mizah örneği. Yazık…
NOT: Ayhan Türkseven’in yukarıda okuduğunuz açıklamasının bir bölümünü, sıcağı sıcağına Twitter’dan paylaşmıştım. Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimi olan Emirdağlı Dr. Veli Görkem Pala, söz konusu paylaşımı alıntılayıp şu yorumu yaptı: “Henüz adaylar bile belli olmadan Emirdağlılar olarak genetik özelliğimiz gereği birbirimize düştük. Bravo bize.” Pala’nın bu yorumunun altına imzamı atıyorum.

Büyükerşen'de sıkıntı yok


Dün, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar basın toplantısı gerçekleştirdi. Adar, yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda önemli mesajlar verdi. O mesajların bazılarını, kısa notlar halinde paylaşıyorum…
  • Yılmaz Büyükerşen’in adaylığı konusunda hiçbir sıkıntı yok.
  • Kırgınlıkları ve küskünlükleri bitirmeyi ve bu şekilde seçimlere giderek başarılı bir sonuç almayı hedefliyoruz.
  • Kadın meclis üyelerinin, erkek meclis üyelerine göre daha başarılı olduğunu gördük.
  • Kavgacı bir üslubum yok, uyum içinde bir seçim süreci geçireceğiz.
  • İttifak moda haline geldi.
  • CHP ve İYİ Parti, Eskişehir’de ittifak yapmayabilir. Ama ittifakta önemli olan, tabandaki seçmen bazında ittifak yapabilmektir. 

Gözütok aradı...


Dün kaleme aldığım “Ahmet Ataç’ın öngörüsü…” başlıklı yazım üzerine Hüseyin Gözütok aradı, “Rahmi Çınar Genel Merkez tarafından CHP Odunpazarı İlçe Başkanı olarak atanmadı, zaten kongrede seçilmiş bir yöneticiydi ve diğer seçilmiş yöneticilerin onayıyla ilçe başkanı oldu” diyerek kapattı telefonu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi