Ahlakımız ağır hasarlı!

Şu son dönemdeki haberlere bir bakın! İnsan ister istemez “Bizim toplum ne kadar ahlaksız olmuş” diyor!

15 Eylül 2020 08:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Şu son dönemdeki haberlere bir bakın! İnsan ister istemez “Bizim toplum ne kadar ahlaksız olmuş” diyor!
Son örnek cinci hoca!
Adam kılıktan kılığa giriyor! Sözde hoca olduğunu iddia ediyor! Göbeğe, kalçaya, bacağa, Arapça harflerle bir şeyler yazıyor…
Cinci Hoca 15 09 2020
Elbette bunu yapanın dinle imanla bir ilgisi yok! Ama cahil vatandaşlarımızı kandırıyor! Vatandaşımız dinini bilmeyince muskaya, büyücülere gidiyor!
İşte bu duruma yeni ortaçağ deniyor!
Sadece bizim ülkemizde değil! Dünya genelinde büyücülük hortluyor! Muskacılar, medyumlar, büyücüler…
Taciz, tecavüz, hırsızlık, sahtekarlık, dolandırıcılık…
Aklınıza gelen her türlü ahlaksızlık var! Milletin gözünün içine baka baka yapıyorlar! Kimisi şeyh oluyor, kimisi cinci hoca, bir başkası mehdi!
Ve bir başka haber…
Bir kadın CHP’li bir belediye başkanının 4 yıl önce iş vaadiyle kendisiyle zorla birlikte olduğunu ileri sürüyor! Olayın doğru mu yoksa başkanın söylediği gibi rant çetesinin bir organizasyonu mu olduğuna yargı karar verecek!
Ancak bu haberlere kimse şaşırmıyor?
Olmaz! Demiyor!
Olabilir ve normal karşılanıyor!
Ahlakımız ağır hasarlı!
 

CHP NASIL BAŞARIYOR!

 
CHP’liler nasıl beceriyorlar bilmiyorum ama her defasında parti içinde bir tartışma çıkarmayı başarıyorlar…
Son tartışma “Atatürksüz Mustafa Kemal” isteyenler ile “Mustafa Kemalsiz Atatürk” isteyenler arasında geçiyor!
İsmi çocukken Mustafa’ydı…
Şemsi Efendi okulunda adının yanına Kemal ilave edildi
Soyadı kanunu çıkınca Mustafa Kemal’in soyadı Atatürk oldu! Türklerin ortak atasıydı…
Devlet bürokrasinde üst düzey yöneticileri kendisine “Gazi” ya da “Gazi hazretleri” demeyi tercih etti! Bugün bile yaşı 80’in üzerinde olan eski bürokratlar Atatürk’ten bahsederken “gazi” demeyi tercih eder!
…/…
Tartışmalar uzayıp gider!
Ancak iktidara hazırlanan, iktidara alternatif olduğunu söyleyen bir partinin sanırım yapacağı en son tartışmaydı! Bu tartışmaları gören bir vatandaş mutlaka kendisine şu soruyu soruyordu:
-Böyle tartışmaları yapan bir parti ülkeyi yönetmeye talip olabilir mi?
 

VİRÜS İNSAN

Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, bir çoğumuzun kafasında beliren bir şüpheyle ilgili şu ifadeyi kullandı:
-Korona virüs insan yapımı!
Bu konuda bilim insanlarından oluşan bir heyet rapor hazırlıyormuş. Li-Meng diyor ki:
- Detaylı bilimsel kanıtlarla bunun neden doğadan, o hayvanlardan gelen bir şey olmadığını göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
…/…
Virüs insan yapımıysa, mutlaka bir yerlerde aşısı da hazırlanmıştır! Yok eğer kontrolden çıktıysa, bir bilim-kurgu filmine hazır olun!
 

DOĞRU MESAFEYİ BUL!

Kirpileri tutmak isterseniz, dikenleri size batar! Bunu bilirsiniz ve bu sevimli hayvanları uzaktan seversiniz…
Peki kirpilerin dikenleri birbirine batar mı?
Batar elbette!
Soğuk kış günlerinde üşüyen kirpiler, ısınmak için birbirlerine sarılır ancak dikenleri birbirine batar.
Fazla yakınlıktan acı çeken kirpiler en son doğru mesafeyi bularak ısınmaya devam eder! Kirpiden, insan ilişkilerini öğrenebiliriz!
Fazla yakınlık incitir, uzaklık üşütür diyor Schopenhauer…
Doğru mesafeyi bulmak en iyisidir!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Dün zekiydim, dünyayı değiştirmek isterdim. Ama bugün akıllıyım, kendimi değiştiriyorum. Mevlana Celaleddin-i Rumi
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 15 09 2020

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Omer 15 Eylül 2020 16:16

Ahlaksızlığı dinle dindarlarla veya dini tebliğ etmekle görevli hocalarla ahlaksızlık medya aracılığı ile birleştiriliyor. Dindar insanlar itibarsizlastirilmaya çalışılıyor. Ne hikmetse nerede bir tecavüz vakası olsa ihale dindarlara kalıyor. Butun bunlar bireri tarafından kasıtlı gerçekleştiriliyor. Bunu anlamamak için aptal olmak gerek. Tacavuzcu şeyh(!) olayı çok iyi planlanmiş. Tecavüz olayından kısa bir süre önce uşşaki tarikatı lideri en güzel sarığı biz saracağız, İslam devleti kuracağız gibi söylemlerle halkın hem dikkatini hem de öfkesini kendine çekti. Kısa süre sonra da malum olayin kayıtları sızdırıldı. Hiçbir tarikatta hiçbir şeyh veya hoca artık neyse kadın nlarla muhattap olamaz. Hele kadınlar çay servisi yapacak bulaşık yıkayacak mümkün değil. Asıl ahlaksızlık, kendi ahlaksizligini görmeyip başkalarını yaftalayanlardir. Yegeniyle ilişkiye giren amcaya iki tarafında rızası varsa sorun yok diye akladilar ahlaksizlar. Kadınca şiddete karşıyız deyip eşlerini dövdüler

0 1 Cevap Yaz
Xy 15 Eylül 2020 09:31

Ahlaksızlık bizim toplumda hep vardı, kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir. Sadece eskiden sosyal medya yoktu, kamera ve internet teknolojisi bu kadar yaygın olmadığı için bir çok ahlaksızlıktan kimsenin haberi olmuyordu. Evet haklısınız toplumda çok büyük bir çürümüşlük ve yozlaşmışlık var. Fakat yinede insan hayret ediyor, biz ne ara böyle olduk gibisinden. Gözünü kırpmadan insan öldürenler, hayvan öldürenler, birbirlerini dolandıranlar, çocukları, kadınları, hayvanları istismar edenler, ahlaksızlıkları özgürlük adı altında normalleştirenler, en ufak tartışmada kavga çıkaranlar, haksızlıklar, adaletsizlikler.. daha neler neler.. Sadece hızla çürüyen toplumu seyretmekle yetiniyoruz. Ali bey siz anadoluya köylere bir ziyarete gidin, illa ki bir hayvana yaptığı pislikle övünen bunu marifet sayan bir yaratıkla karşılaşırsınız. Benimkisi genelleme değil yanlış anlamayın, hayvanlara pislik yapanlar çok fazla. Başımıza taş yağacak taş...

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi