Ah bir kar yağsa da!

Eskişehirliler kar yağışının ardından sosyal medyada genel olarak ikiye ayrıldılar…

7 Ocak 2020 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Güne karla uyananlar cep telefonlarına sarıldılar ve sosyal medya hesaplarından başladılar yazmaya… Eskişehirliler genel olarak ikiye ayrıldılar… İlk gruptaki sosyal medya paylaşımları şöyle: Belediye sınıfta kaldı! Kardeşim kar yağacağı belli, neden tedbir almadınız! Neden tuzlama yok! Belediyeler ne iş yapıyor! Eleştiri bombardımanı! Adeta “kar yağsa da şu belediyeleri bir eleştirsek” derdindeler! Oysa aralıksız süren bir kar yağışı var! Belediye ekipleri ellerinden geleni yapıyor. İşçiler kent merkezlerinde aralıksız kar kürüyor! Diğer grup ise daha çok “ne kadar güzel yağıyor” “Muhteşem manzara” cümlelerini kuran kesim… Her iki kesim de haklı olabilir. Ancak kar yağışından bile kutuplaşma çıkarmak çok kolaycılık! Kimi zaman susmak ve kar yağışının tadını çıkarmak en iyisi… İşi karla mücadele etmek olanlara kolaylıklar dileyin. Anlayış gösterin! Sıcak ikramlarda bulunun! Hallerini hatırlarını sorun! Kar yağışını felaketmiş gibi gösterenleredir sözüm… Ülke genelini bilmem ama Eskişehirliler kar yağışından memnun ve mutlu!

ATAÇ’IN SORUMLULUĞU

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, şehrin ekonomisine yön veren sanayici, iş adamı, tüccar ve esnafa bir yemek verdi. Ataç, yemekte yaptığı konuşmanın bir bölümünü dikkatimi çekti… Ataç, ekonomi ve işsizlik konusunda şu görüşlere yer veriyor:
• 2019’da bir yerel seçim vardı. Bizim lehimize biten bir seçim oldu. Ama vatandaş açısından baktığımızda ekonomik krizin ve işsizliğin başrol oynadığı bir yıl oldu. Maalesef bununla ilgili hiçbir önlem alınmıyor.
• Oranlara baktığınızda işsizlik yüzde 35’e çıktı. Hiç bu kadar olmamıştı. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Ama görev hükümette olsa da kentlerde bize düşen ciddi görevler var. Birlikte olursak, paylaşırsak, bir birimize destek olursak, birimize sevgi ve saygıyla yaklaşırsak bu sorunların hepsini aşarız.
• Eskişehir’imiz hem sanayi anlamında hem ticaret anlamında farklı bir şehir. Bu farklılıktan dolayı da istihdam yapılıyordu. Ama son dönemde maalesef bu sıkıntılar başımıza gelmeye başladı.
…/…
Ataç, klasik politikacılar gibi iş adamlarını bulmuşken  hükümeti eleştirmiyor. Yapıcı oluyor, “nasıl yardımcı oluruz?” sorusunu yöneltiyor? Ülke sorunları karşısında sorumluluk duyuyor, çözüm için çaba harcamak gerektiğini söylüyor. Örnek davranışı umarım tüm siyasetçiler görür!

BİLGELİK VAR!

Tanrım! Değiştirebileceğim şeyler için değiştirme cesareti ver, değiştiremeyeceğim şeyler için ise kabullenme gücü… Ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilmek için de bilgelik ver… ( Mr. Brooks filminden bir replik)

NE SÖYLESE DOĞRU ÇIKIYOR

Konsensus araştırma şirketinin son yaptığı araştırma sonuçları açıklandı. En güvenilir kurum listesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü ilk sırada yer aldı. Haberi genel olarak şöyle verdiler. “Sürpriz yaşandı ve birinci çıkan kurum herkesi şaşırttı”
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün en güvenilir kurum olmasına ben hiç şaşırmadım. Vatandaş doğru karar vermiş… Meteoroloji, ne söylese doğru çıkıyor. Vatandaşı hiç yanıltmıyor!

HERKESİN GÖZÜ VALİDEYMİŞ

Kar yağışından sonra anladığım kadarıyla herkesin gözü Vali Özdemir Çakacak’ın sosyal medya hesabındaymış… Vali bey “okullar tatil” mesajını verdikten sadece 3 dakika sonra 22 paylaşım 90 yorum 402 beğeniye ulaştı… Kar tatiline hazırlıklıydık sizin anlayacağınız!

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 07 01 2020
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nazmi 7 Ocak 2020 15:09

Belediyelerimiz kar ile mücadelede maalesef sınıfta kaldı. tabi yerel basınımızda sınıfta kaldı

2 4 Cevap Yaz
the beginner 7 Ocak 2020 11:32

Şaşırdıkmı tabiii hayır.zamanında Ankaraya yagmur yagınca eleştirenler şimdi Eskişehir eleştirilmesin istiyor.Ne ala memleket..

3 7 Cevap Yaz
Halis 7 Ocak 2020 10:21

Dun 8 de iste olmam gerekirken 10 da ancak varabildim ve bu saatler arasi tramvay hatlari haric hicbir calisma belediyenin calismasini gormedim.

3 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi