Agresif ve sert oyun

Ahmet Bingöl yazdı

12 Şubat 2016 12:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor ikinci yarı maçlarına iyi başladı. Deplasmanda oynanan iki maçtan dört puan alması, çok iyi diyebiliriz. Ancak ilk yarı itibarıyla oynanan oyun, alınan sonuçlar o kadar umutsuzdu ki, sıralama olarak dipte olmamız alınan puanları küçümsememize neden oluyor. Rakiplerin kazanması da bir o kadar can sıkıyor. Benim matematiksel olarak şansımız olduğu sürece, umutlarımı her zaman taze tutacağım.  Son oynadığımız iki maçın baskısı çok yüksek olması ve telafisi olmayan maçlar sebebiyle, bu maçlarda puan ya da puanlarla ayrılmak çok önemliydi. Eskişehirspor bunu başardı. Takım olma yönünde önemli adımlar attı. Özgüven adına ve kazanmayı veya kaybetmemeyi alışkanlık adına önemli işler olarak görüyorum. Bunun karşılığını inşallah Antalya maçında görürüz.

 Rize maçında gördük ki ev sahibi takımlar, agresif, hırçın, saldırgan oyunlarıyla rakip takımı yıldırmaya çalışıyorlar. Kısacası bir bardak suda fırtınalar kopartıyorlar. Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın anlamsız ve gereksiz çıkışı tamamen hakemi etkilemek adına yapılmış bir hareket olarak görüyorum. Hepimizin gördüğü gibi Hakem Fırat Aydınus, Hikmet Karaman’ı sahanın dışına çıkarttıktan sonra nabza göre şerbet vermeye başladı. Birçok tartışmalı kararlar verdi. Verilen verilmeyen birçok yanlış karara imza attı. Maçtan sonra Rize cephesi ver yansına devam etti. Demek ki neymiş, Futbol saha içinde oynandığı kadar saha dışında da oynanıyor. Bir sonraki haftaya ya da maça yatırım yapılıyor. Bu işleri yaparken usturuplu yapmak gerekir. Haklıyken haksız duruma düşmemek gerekir.

Önümüzde hayati önem taşıyan, bir Antalya maçı var. Bu maç bizim için olmazsa olmazımız. Makasın ağzı daha fazla açılmadan Eskişehirspor’un üç puanla ayrılıp var olma savaşını sürdürmeli. Bu maçta oyun kuralları içinde, agresif, saldırgan ve hırçın oynanmalı. Savaşmalı, rakibten daha çok istemeli. Oyun kuralları içinde tüm sertliği yapmalı. İçerde dışarıda bunları yapmalı, savaşarak kazanmalı.

Taraftarımız her zaman olduğu gibi desteğini arttırarak devam etmeli. Şarkı ve marşlardan çok pozisyonları takip etmeli her pozisyonun içinde olmalı, anında tepki vermeli hakemi etkisi altına almalıdır. Taraftarın üzerine her zaman kinden daha fazla iş düşüyor. Kulübün ceza alacağı hareketlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Yoksa rakiplerimizin ekmeğine yağ süreriz.
Bu maçın anahtarı sabırdır. Sabırlı davranıp sonuna kadar destek olunmalıdır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi