AFAD gibi bir şey...

Cihan Yıldırım yazdı

16 Ağustos 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Sabah 9 gibi arkadaşlar gazeteye gelen ‘sarı bir zarfı’ masama bıraktı. Zarf, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) geliyordu. Konunun önemli olacağını düşünerek zarfı hemen açtım. Engelli bireylere yönelik bir AB projesiyle ilgili bir semineri haber veriyordu. Projeye “Afetlere Karşı Engelleri Birlikte Aşalım” ismi verilmiş. Bir otelde düzenlenecek seminere basın da davet ediliyordu. Buraya kadar her şey iyi güzel ama bülteni dikkatlice inceleyince ‘küçük’ bir sorun olduğunu fark ettim. Toplantının 27 Temmuz’da yapılacağı bildiriliyordu! Evet, 27 Temmuz... Yani tam 19 gün önce... Tarih yanlış olabilir mi diye birkaç kez baktım. Üç yerde “27 Temmuz” yazıyordu. AFAD gibi kritik bir kurumun ‘önemli duyurusu’ 19 gün gecikmeyle gazetemize ulaşmıştı. Evet, AFAD’ın kusuru olmayabilir ortada bir sorun olduğu kesin. AFAD yetkilisinin biraz takip yapması gerekirdi. Kurum, iletişim kanallarını gözden geçirmeli. Yarın öbür gün daha ‘acil’ bir durumda daha sıkıntılı şeyler yaşanabilir.
 
Seçimden sonra yıldızı parlayanlar
  • AK Partili Dündar Ünlü
  • Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı
  • CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer
  • AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan
  • AK Partili Yılmaz Şahin
 
Termik santralde neler oluyor?
 
Seçimden sonra biraz ‘unutulur’ gibi oldu ama son günlerde yine hayli gündemde. STK’lar hemen her gün açıklama yapıyor. Santrali istemeyenler sosyal medyada da etkin bir kampanya yürütmeye başladı. Bu arada sürecin şeffaf yürümediğini ifade edelim. Bilgilendirme konusunda en başından beri sıkıntı var. Muhtarları toplayıp ‘tüy dökücü krem’ dağıttılar o kadar... Bu erteleme işleri neyin nesi mesela... İhale kaçıncı kez erteleniyor. Niye erteleniyor, sorun ne? Açıklayan yok, koskoca kenti muhatap alıp iki satır bilgi veren yok. Yapım aşamasının detayları da paylaşılmadı. En başından beri bi belirsizliktir gidiyor...
 
Yerli malı çağrıları

Yerli malı nedense bir ülke ile gerilim yaşayınca aklımıza gelir oldu! Normal zamanlarda pek gündeme gelmiyor. ABD ile yaşanan sıkıntı bir kez daha kendi malımızı çağrı yapılmasını sağladı. Bu tür çağrılar örnek verilmezse pek işe yaramaz. Kurumlar kendiişlerinden örnekler vermeli... Biz şurada Afyon mermeri, Osmaneli kumu, Eskişehir kiremidi kullandık gibi örnekler göstermeli.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi