Adil Kullanım Kotası kalktı!

Serkan Açıkgöz yazdı

9 Nisan 2017 10:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Müjdeli bir gelişmeyle birlikte merhaba. İnternet hızınız ne olursa olsun, sınır aşıldıktan sonra kullanabileceğiniz bağlantı 3Mbps'ye düşüyordu. Yeni uygulamada ise farklılıklar var. 1 Mayıs'tan itibaren başlayacak uygulamaya göre gece 02:00 ve sabah 08:00 saatleri arasında veri kullanımı ve indirme işlemleri AKK kapsamında değerlendirilmeyecek. Internet kullanıcıları bu sayede geceleri web sitelerinde daha rahat sörf yapabilecek.

Sanal asistanlar yarışı
İlk olarak 2012 yılının Mayıs ayında Apple tarafından iOS işletim sistemi üzerinde kullanıma sunulan Siri’yi hepimiz tanıyoruz artık, özellikle iPhone kullananlar çok daha yakından tanıyor Siri’yi. Birçok kolaylığı da beraberinde getiren sanal asistan ‘Siri’ için iPhone kullananların sayısının da hayli fazla olduğunu biliyorum. Samsung Galaxy Siri’ye alternatif olarak Galaxy S8 modelinde kullanıcılarına sanal asistan Bixby’yi sundu. Şimdi ise Facebook çok önceden duyurduğu sanal asistan ‘M’yi hizmete sunduğunu duyurdu. Uzun lafın kısası önümüzdeki günlerde bu sanal asistanların rekabetine tanık olacağız gibi. İlk sanal asistan olan Siri şimdilik sancağı elinde tutuyor fakat ilerleyen günlerin ne getirip ne götüreceğini şimdiden tahmin etmek çok zor. Facebook Messenger’ın sanal asistanı ‘M’ ve Galaxy S8 ile birlikte hizmete sunulan sanal asistan Bixby insanlığa hayırlı uğurlu olsun diyelim biz de.

Türk Kartal’ı Almanya’da tanıtıldı
Türk Kartalı Aquila Almanya'da havacılık, uzay sanayi ve uçak ekipmanları fuarı Aero 2017'de Bursa sembolüyle görücüye çıktı. Türk işadamı Mehmet Celal Gökçen tarafından geçen yıl satın alınan 'Aqiula' Almanya'nın Friedrichshafen kentinde bu yıl 25'incisi düzenlenen 'Aero 2017'da Bursa sembolüyle tanıtıldı. 39 ülkeden 707 firmanın katıldığı 'Aero 2017' iddialı bir konum ve stantla gövde gösterisi yapan Aquila, 5 Nisan'da açılan fuarın ilk saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.

Telefonlar amortisörlü olacak
Cep telefonu dünyasının dev markası Samsung, yeni Galaxy S8 ve S8 Plus modellerini geçtiğimiz hafta tanıtımını yaparak satışa sunmuştu. Youtube kanalında Galaxy S8 ile ilgili birçok video milyonlarca kişi tarafından izlendi ve izlenmeye de devam edilmekte. Bu videolar arasında en çok dikkati çekenler hız, darbe ve suda kullanım testleri. Çekiçle ekranına vurulmasından tutun da yüksekten atmalara, pres makinelerinde sıkıştırmalara kadar bir çok darbe testi benim de ilgimi çekmiyor değil hani. O güzelim telefonun gözlerimin önünde kullanılamaz hale getirilmesine de içimin el vermediğini de belirteyim. İşte tam da bu noktada iPhone 8’den müthiş bir özellik bilgisi sızdırıldı. Amortisörlü akıllı telefon ekran özelliği. Apple’dan sızdırılan bilgiye göre, cihazdaki sensörler düşüş algılandıktan sonra iPhone ekranının korunması için amortisör benzeri özel bir mekanizmanın açılmasını sağlayacak ve bu sayede telefon darbelerden de korunmuş olacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi