51 tane manda mı verdiniz?

Seçimler CHP için yaklaşıyorsa, AK Parti için de yaklaşıyor. Bir seçim yatırımı da kendileri yapsınlar da görelim.

5 Mart 2019 08:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Bozan Kalkınma Kooperatifi ile imzalanan protokol ile Bozan’da üreticilere 50 adet manda düzenlenen tören ile teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmaya yönelik hamleleri gerçekten göz dolduruyor. Maalesef memleketimizde tarım ve hayvancılığın giderek gerilediğini görüyoruz. Tarım Bakanlığımız bu konuda "Çiftçimizin yanındayız. Onları ezdirmeyiz" gibi hoş ama içi boş açıklamaların dışında bir şey yapmıyor. Çiftçilerimiz uluslararası lobilerin insafsızlığına terk edilmiş durumda. Şimdi birileri kalkıp, büyükşehir belediyesini eleştiriyor. Tarım Bakanlığımız çiftçilerimize 51 tane manda mı verdi de 50 manda veren Büyükşehir Belediyesini eleştiriyor? Bir de kırsal kalkınmaya ilişkin destekleri 'Seçim Yatırımı' olarak gösterme çabası var. Seçimler CHP için yaklaşıyorsa, AK Parti için de yaklaşıyor. Bir seçim yatırımı da kendileri yapsınlar da görelim. Yoksa "Seçim yatırımı yapmayı bile beceremiyorlar" eleştirilerine maruz kalmaya devam ederler.

Eskişehir Türkiye'ye örnek oluyor

A Milli Takımımız ile Moldova arasında oynanacak olan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası karşılaşmasına Eskişehir ev sahipliği yapacak. Maç biletlerinin satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükendiğini sevinerek öğrendik. Eskişehir pek çok açıdan Türkiye'ye örnek olan bir şehir. Buna futbol kültürü de dâhil. Ne zaman şehir dışına çıksam ve Eskişehirli olduğumu söylesem, konu bir şekilde muhteşem taraftarımıza gelir. Ben de bir Eskişehirli olarak övgüleri kabul eder, gururdan kasım kasım kasılırım. Büyük Eskişehirspor taraftarını son olarak Futbol Federasyonumuz da övmüş. Federasyondan yapılan resmi açıklamada, "A Milli Takımımızın Moldova ile oynayacağı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu maçının biletleri tükendi. Eskişehir Yeni Stadyumu'nda 25 Mart 2019 Pazartesi günü oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmaya gösterilen yoğun ilgiden dolayı başta Eskişehir halkı olmak üzere tüm futbolseverlere teşekkür ederiz" ifadelerine yer verilmiş. Futbol Federasyonuna asıl biz teşekkür ederiz. Milli maçlar ne zaman İstanbul'da yapılsa, İstanbul takımlarının kendi aralarındaki tartışmalar işin çirkinleşmesine yol açıyor. Trabzon'daki maçlarda da durum aynı. Umarım hem milli bilinçle maça giden hem de takımını çok iyi destekleyen Eskişehir, bundan sonraki milli maçlara da ev sahipliği yapar.

Sırada koç ve keçiler var

Büyükşehir Belediyesi Bozanlı çiftçilere manda desteği verdikten sonra, koyun ve keçi desteği yapmaya da hazırlanıyor. Damızlık koç ve keçilerin üreticimize dağıtılmasıyla birlikte, daha sağlıklı ve verimli bir küçükbaş nesline kavuşacağız. Eskişehir'de daha ziyade Ak Karaman cinsi koyunlar bulunuyor. Süt ve et verimliliği yüksek olmayan bu koyunların yapağı verimi de bir hayli düşük. Ancak ak karamanlara bakmak çok kolay ve hayvanlar kolay kolay hasta olmuyor. Türkiye'de koyunculuk genel olarak çiftliklerde yapılmıyor. Köylümüz koyun üretimini daha ziyade bir ek gelir olarak görüyor. Pek çok çiftçi, tasarruf ettiği parayla altın almak yerine 3 – 5 baş koyun alıyor. Bunları da çobana verip, yıl sonunda küçük bir kâr elde ediyor. Bu sebepten dolayı koyun ve keçi neslinin ıslahı çok önemli. Ayrıca küçükbaş çobanlarının eğitimi de unutulmamalı. Bu konuda CHP'li belediyelerin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini görüyorum.

Huzurumuz kaçmasın

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak’ın Cumhuriyet Bulvarı'nda bulunan seçim irtibat bürosu saldırıya uğradı. Kimliği henüz belli olmayan kişi ve kişilerce yapılan saldırıda büro önündeki bayraklar parçalandı. Daha önce benzer bir saldırı AK Partili Volkan Doğan'ın seçim ofislerinden birine de yapılmıştı. Artık Sayın Karabacak'ın ofisine İŞİD mi saldırdı, yoksa Pol Pot destekli Kızıl Kmerler mi saldırdı işin orasını bilemeyeceğim. Tabii Belucistan Kurtuluş Ordusu ve Abdullah Azzam Tugayları'nı da hesaba katmak lazım... Ancak ben bu tip saldırıların içkiyi biraz fazla kaçıran bir kaç serserinin işi olduğunu düşünüyorum. Tabii bu düşüncem, saldırıların çirkinliğini değiştirmiyor. Umarım emniyet güçlerimiz saldırganları yakalar ve adalete teslim eder. Seçimler bir demokrasi şölenidir. Kimsenin tadımızı kaçırmaya hakkı yok.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vural 7 Mart 2019 16:39

sayın kerem akyıl bey; bunlar sadece bir kaç tensi vatandaş her şeyi farkında sadece seçim yatırımı değil sürekli yapılan yardımlar bunlar. siz algı yaptıkça vatandaş akpartiye daha çok yakınlaşıyor

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi