2021 Eskişehir Oscarları

Başlık iddialı farkındayım. Kendime kafama göre ödül dağıtmak, Oscar vermek haddime değil. O yüzden yazımın başında bunun kişisel deneyim ve gözlemlerime dayanan bir değerlendirme yapmak istedim.

29 Aralık 2021 10:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Başlık iddialı farkındayım. Kendime kafama göre ödül dağıtmak, Oscar vermek haddime değil. O yüzden yazımın başında bunun kişisel deneyim ve gözlemlerime dayanan bir değerlendirme yapmak istedim.
 
Yılın Sorunu: Çevreyolu
 Eskişehir Çevre Yolu 29122021
Yıllardır bir sorundu ama bu sene zirveye çıktı. Sabah ve akşam saatleri yaşanan tıkanıklık ve ilgilerin bunu sorun kabul etmemesi sorunu daha da körükledi. Bu kategoride ödülü fazlasıyla hak ediyor.
 
Yılın Adayı: Celalettin Kesikbaş
 Eskişehir Celalettin Kesikbaş 29122021
Kamuoyu kendisini seviyor ve sürekli bir yere aday olarak yakıştırıyor. ESO Başkanı Kesikbaş 2021 yılında Büyükşehir Belediyesi, Milletvekili Aday yakıştırmalarının yanında
ETO Adayı olacak denerek hemen her makama yakıştırıldı. Ancak görünen o ki sadece ESO Adayı.
 
Yılın Yöneticisi: Mehmet Şimşek
 Eskişehirspor Mehmet Şimşek 29122021
Burada ezber bozup bu yılın siyasetin dışına çıktık. Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek şeffaf ve net tavrı, dobra açıklamaları ve zorluklar içinde yürüttüğü gemi ile çoğu insana ezber bozdurdu.
 
Yılın Çıkışı : Ulaş Entok
 ESGİAD Ulaş Entok 29122021
ESGİAD Başkanı Ulaş Entok’un ekonomik kriz ve dolarla ilgili çıkışı ve ekonomi bilim kurulu çağrısı kamuoyunda büyük takdir topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde bu çağrıya benzer bir toplantı yapınca konu yeniden gündeme geldi.
Bu alanda ödül genç iş insanı Entok’a gitti. 
 
Yılın Golü: Ahmet Ataç
 Eskişehir Tepebaşı Ahmet Ataç  29122021
Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Meliha Çelik’in Ak Parti’den istifa edip CHP’ye geçmesi şehir siyasetinde ender rastlanan Osasuna atakları gibi şaşkınlık yarattı. Muhalefetin iktidara attığı bu jeneriklik gol ise bu Oscarı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın kucağına bıraktı.
 
Yılın Sendikacısı: Hasan Hüseyin Köksal
 Eskişehir Sağlık Sen Hasan Hüseyin Köksal  29122021
Sağlık Sen Başkanı Köksal bana göre bu konuda rakipsiz bir isim. Hem iktidara yakın olmak ve hem de iktidarın yanlışlarını bu denli sert eleştirme cesaretini göstermek takdire şayan.
 
Yılın TV Başarısı: ES TV Eskişehirspor Maç Yayınları
 Eskişehirspor ES TV  29122021
TFF 2. Lig içinde takımının maçlarını sürekli olarak TV’den canlı izleyen tek şehiriz. Profesyonel standartlarda iç – dış saha bu işi başarmak ciddi bir maddi fedakârlık ve emek işidir. Bu konuda mütevazı olamayacağım. Oscarı müsaadenizle kendimize veriyorum.
 
Yılın Vefasızlığı: Recep Dayının Vefatı
 Eskişehir Recep Dayı 29122021
Barlar sokağının meşhur dayısı, herkesin fotoğraf çektiği, sözlerini alıntı yaptığı Recep dayı vefat etti.
Ancak cesedi bulunduğunda vefasızlığın boyutu ortaya çıktı. Köprünün altında yattığı yerde ve cesedinden sadece kemikleri kalıncaya kadar merak eden, orada yattığı bilindiği halde nerede bu diyeni olmamış. Bu Oscar da bizim popülist duyarlılığımıza.
 
 
Yılın Örnek Eseri: EOSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi
Eskişehir EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  29122021

Meslek lisesini ceza algısından kurtarıp özel bir kolej havasına sokan ve insanların çocuklarını kaydettirmek için torpil aradığı bir eğitim kurumu açmak takdirsiz kalmamalı. EOSB hem şehir hem de sanayi adına bu kategoride hem Oscarı hem de gönülleri alan kurum oldu.
 
 
Yılın STK Yöneticisi : Nuray Akçasoy
 Eskişehir Kent Konseyi Nuray Akçasoy  29122021
Eskişehir Kent Konseyi Nuray Akçasoy liderliğinde  hacmini her geçen gün büyüttü, reklamsız ve gösterişsiz bir şekilde her yere yetişiyor, sürdürülebilir, ayrımsız ve doğaya, çevreye dokunan projeler üretiyor. Haliyle marifet iltifata tabii diyor ve ödülü Akçasoy’a takdim ediyoruz.
 
 
Yılın Merak Edileni: Büyükerşen Aday Olacak mı? 
 Eskişehir Yılmaz Büyükerşen  29122021
Eskişehir siyaseti kripto para olsaydı Büyükerşen kesinlikle Bitcoin olurdu. Zira siyasetin diğer aktörleri hatta diğer partiler tamamen onun yapacağı hamleye göre hareket ediyor. Haliyle bu sene de Büyükerşen vekil adayı olur mu? Cumhurbaşkanı adayı olur mu? Yeniden Büyükşehir’e aday mı? Soruları ile siyasi merakın ilk sırasında yer aldı.
 
Yılın Ödülü: Remourban Ödülü Tepebaşı Belediyesi
 Eskişehir Tepebaşı Belediyesi  29122021
Sen kalk dünyada 180 ülke, 2500 proje içinden dünyanın en saygın ödülü olan Remourban Lighthouse City ödülünü al ve bu Oscarı hak etme, olacak iş mi? Tebrikler Tepebaşı…
 
 
Yılın Takası: Atatürk Stadyumu / Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi
 Eskişehir Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi  29122021
Yılladır resmiyetteki adı Yeni Stadyum olan ama bizim Atatürk Stadyumu dediğimiz stadyum ismi resmiyette Atatürk olarak tescillenirken, Millet Bahçesi dediğimiz bahçenin ismi Recep Tayyip Erdoğan olarak resmi olarak tescillendi. Eskişehir kamuoyu bu isim tescilini bir takasa benzetince bize de halkoyu ile Oscarı bu takasa vermek düştü.
 
 
Yılın Umutlu Bekleyişi: EOSB – ESTÜ Özel Havacılık Şirket Görüşmeleri
 Eskişehir EOSB  29122021
Ortada henüz netleşmiş bir girişim yok ama girişim için istek ve niyet var. ESOB Başkanı Nadir Küpeli Eskişehir’e özel bir havacılık şirketi ve özel uçak seferleri için ESTÜ ile ortaklık görüşmelerine başladı. Görüşmeler devam ediyor, bürokrasi şartları zorlanıyor ve biz havacılık şehri Eskişehir’e yakışacak bu hamle için umutla bekliyoruz.
 
 
Yılın Eskişehir Elçisi: Kaptan Pilot Mehmet Aksoyek
 Mehmet Aksoyek  29122021
Tam bir Eskişehir sevdalısı Mehmet Aksoyek’e bu sene ödül vermeden geçemezdim. Beraberce İlklerin Şehri Eskişehir kitabını yazdık. Eskişehir bayrağını gittiği sayısız ülkede dalgalandırdı. ABD’den tutunda, Güney Afrika’ya kadar her ay onbinlerce km uçuş yaptı. Bürokrasinin en üst organizasyonlarında bizi temsil etti. Bu sene 2. yüksek lisansını bitirdi ve dinlenmek bir yana her izin gününde üşenmeden memleketine koştu. Kendisini Eskişehir elçisi olarak tebrik ediyor ve Oscarı Aksoyek’e veriyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tebrikler. 29 Aralık 2021 19:52

Mehmet şimşek ‘i tek geçerim Parti kur oy verelim Başkan

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi