2020'de siber saldırılar

2020'de siber saldırıların daha da karmaşıklaşacağı ve gelişen teknolojilerle birlikte yeni yeni yöntemlerin ortaya çıkacağı tahmin ediliyor

12 Ocak 2020 10:10
A
a
Sütiş Eskişehir
2020'de siber saldırıların daha da karmaşıklaşacağı ve gelişen teknolojilerle birlikte yeni yeni yöntemlerin ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Siber güvenlik araçlarının daha da güçlenmesi siber saldırganların oltalama ve sosyal mühendislik gibi insan hatasının ön planda olduğu yöntemleri daha aktif bir şekilde kullanmalarına neden olacak. Teknolojik anlamda yetişmiş insan gücünün yetersiz olması 2020 yılında da siber güvenlik alanında en önemli sorunlardan biri olmaya devam edecek. Uzmanlar bu açığın yapay zeka ve otomasyon teknolojileri ile doldurulmaya çalışılacağını belirtiyor. Her zaman söylendiği gibi kullanıcıların bilinçlenmesi ile birlikte birçok sanal tehdit ortadan kalkmakta.
 
TANKLARIN GÖZÜNE TÜRK DAMGASI
 
Türk mühendisler yurt dışından temininde güçlükler yaşanan M60T Tankı Nişancı Görüntüleme Birimi'nin yerlisini üreterek entegre ettiler. 12 yıldır savunma sanayisine yönelik ürün ve hizmetler geliştirdiklerini ifade eden DIGITEST Savunma ve Havacılık Genel Müdürü Sefer Erseven, "Türkiye'de üretilmesi zor olan, üretilmemiş ya da tedarik aşamasında zorlanılan ürünleri yerli ve milli olarak tasarlayıp üretiyoruz. Nişancı Görüntüleme Birimi"ni de yerli ve milli olarak tasarlayıp üretiyoruz, ürün tanklarda aktif olarak kullanılmakta" dedi.
 
FACEBOOK YENİDEN TASARLANDI
 
Dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden biri olan Facebook, geçtiğimiz yıl yeni tasarım müjdesi vermişti. Firma yetkilileri Facebook'un yeni arayüzünün hazır olduğunu belirterek tarihini de açıkladı. Facebook, son bir kaç aydır, rastgele seçilen kullanıcılara yeni tasarım deneyimi yaşatarak belli bir geri bildirim sayesinde tasarımı şekillendirme imkanı buldu. Son yapılan açıklamalara göre yeni tasarım hazır ve aktif hale gelmesi an meselesi. Yeni tasarım için net bir tarih verilmese de en geç mart ayında hizmete girmesi beklenmekte.

KAFA NAKLİNE DOĞRU
 
Robotik uzmanı ve beyin cerrahı Dr. Bruce Mathew, 10 yıl içinde beyin ve omurilik transferlerinin yapılabileceğini söyledi. The Telegraph'a konuşan Hull Üniversitesi Eğitim Hastanesinden Dr. Bruce Mathew, "Başlangıçta bu çok saçma görünüyordu. Çok da saçma olmadığını fark ettik. Eğer beyin naklini yapabilirseniz ve beyin ile omuriliği birlikte tutarsanız bu aslında imkansız değil. Omuriliği çıkarırsınız, böylece tüm beyni, omuriliği ve bel sakralını yeni bir vücuda yerleştirebilirsiniz." ifadesini kullandı. Kadavralar arası kafa naklinin daha önce yapıldığını hatırlatan Mathew, "Beyin ölümü gerçekleşmiş kadavralardaki kafa nakli ise bir sonraki aşamadır. Operasyon, kas distrofisi hastaları ve organı alınmış kişilere yardımcı olabilir, hatta bireyleri ölümden geri getirebilir." değerlendirmesinde bulundu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi