2019 Ormancıların yılı oldu

Şu yeni yıllarda neden ağaç keserler anlamam doğrusu. Amerikan filmlerinden görerek özendik sanırım

2 Ocak 2020 08:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Şu yeni yıllarda neden ağaç keserler anlamam doğrusu. Amerikan filmlerinden görerek özendik sanırım. Zaten katolik hristiyanların noeli ile yeni yılı hepimiz karıştırmış durumdayız. Bir de hindi kesip araya şükran günü etkinliği sıkıştırıyoruz. Yanlış anlamayın yeni yıl kutlamalarına karşı değilim. Hatta bu vesileyle ben de arkadaşlarımla buluşur, felekten bir gece çalarım. Ancak kültürel bir yozlaşmayı da görmüyor değilim. Her neyse... Orman Bölge Müdürlüğümüz yeni yıl arifesinde yine vatandaşlara ücretsiz çam fidanı dağıtmış. 2019 yılı Orman Bölge Müdürlüğü için bir hayli yoğun geçti. Hükumet 81 ilde 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağladı. Elbette Orman Bölge Müdürlükleri'nin de başını kaşıyacak vakitleri olmadı. Şimdi aynı ormancılar Eskişehirlilere 3 bin fidan dağıtmışlar. Ülkemizde tek bir ağacın hesabını yapıyoruz. Biz insan oğulları şunu çok iyi öğrendik ki ağaç gökdelenden kıymetliymiş. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine 2019'daki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Yeni yılda polisler ne yapar? 

Yeni yılda en çok polislere üzülürüm. Bütün meslek grupları birer ikişer izinler alıp yıl başı gecesini değerlendirirken, polis için 31 Aralık akşamları fazla mesai anlamına gelir. Sokakta titreyerek devriyelerini atan polisler için, ertesi gün izin yapma imkanı da yoktur elbette. Sahaba hiç bir şey olmamış gibi işlerinin başında olmaları istenir. Tabii sıradan bir mesai değildi 31 Aralık akşamı, içkiyi ağzıyla içmeyi tercih etmeyenlerle uğraşmaları gerekir. Kavga çıkaran kabadayılar, koridorlara kusan sarhoşlar, kaybolan köpeği için karakolu birbirine katan tipler; bunlar 31 Aralık'ın 'Vaka-i âdiyesi'nden sayılır. 31 Aralık akşamlarında hırsızlar ve yankesiciler de fazla mesaiye çıkar. Polis bir de bunlarla ilgilenmek zorundadır.
Tabii her şey çok kötü değildir. Mesela arada sırada "Öpiciim Amirim" diye polisin boynuna sarılan birileri çıkar elbette.  Bu durumda polis hem olayın komikliğinden, hem de bozulan sinirlerinden dolayı basar kahkahayı. Yani bozulan morallerini, kendi kendilerine düzeltirler. Yapacak başka bir şey yoktur çünkü...
Bizim huzurlu bir gece geçirmemiz için çalışırlar. Bundan sonra köşe başında duran bir polis memuru gördüğünüz zaman, umarım hangi koşullarda çalıştıkları aklınıza gelir. Yüzünüze bir tebessüm kondurup, "İyi günler" diyebilirsiniz mesela. Fazla bir şey değil, bu bile polislerimize moral verecektir.




 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi