2017’ye damga vuracak

18 Aralık 2016 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
2016 yılında kullanıcıların en çok tercih ettiği ve hakkında çokça iyi şeyler söylediği akıllı telefon marka ve modellerini sunuyorum bugünkü yazımda. Eğimli ekran modelleri, çizilmeyen, kırılmayan kasalar, su geçirmez... Hemen her marka, gelmiş geçmiş en güçlü amiral gemisi modellerini 2016 yılında piyasaya sürdü.


İşte o ilk 10 liste...
  1. iPhone 6s Plus - iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta 12 MP iSight kamera bulunuyor. Bu kamera 4K video çekilmesine imkan sağlıyor.
  2. Samsung Galaxy S7 - Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge ile karşımıza çıktı. Samsung, bu modellerde iki farklı işlemci seçeneği sundu. Bölgesel olarak farklılık gösterecek olan bu işlemciler Snapdragon 820 ve Exynos 8990.
  3. Samsung Galaxy S7 Edge - Her iki modelde de 4 GB RAM seçeneğine yer verdi ve cihazlar Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile satışa sunuldu.
  4. LG G5 - Güney Koreli üretici LG'nin G5 modeli, üstün teknolojisi ve akıllı cihaz dünyasına yepyeni bir soluk getiren özellikleri ile dikkat çekti. LG G5, 5.3 inç ve 2K (1440 x 2560) çözünürlüklü ekrana, Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye, 2800mAh bataryaya, 16 megapiksel geniş açılı çift arka ve 8 megapiksel ön kameraya sahip.
  5. Sony Xperia Z5 - 5,5 inç ekranı bulunan Sony Xperia Z5, 3840 x 2160 piksellik çözünürlük sundu. Cihaz 23 megapiksellik arka kamerası sayesinde 4k video kaydına imkan sağlıyordu.
  6. HTC One M9 - 20MP ana kameraya sahip olan HTC One M9 da kamerasıyla öne çıkan cihazlar arasında yer almıştı.
  7. LG Nexus 5x - Nexus 5X, 7.9 mm inceliğe ve 139 gram ağırlığa sahip. Corning Gorilla Glass 3 ekran koruma teknolojisinin kullanıldığı LG Nexus 5X, plastik kasası ile metal kasalı rakipleri ile kıyaslandığında geride kaldı.
  8. Huawei Nexus 6p - Android 6.0 Marshmallow ile gelen cihazda Google'ın Çinli bir firmayla ortaklaşa ürettiği ilk cihaz olarak dikkat çekmişti.
  9. OnePlus 2  - 5.5-inç'lik ekrana sahip olan OnePlus 2'nin çözünürlüğü 1920x1080 piksel değerinde. Snapdragon 810 v2.1 yongaseti ile gelen cihazda 4GB LPDDR4 RAM bulunuyordu.
  10. BlackBerry Priv - 3 GB RAM'e ve 32 GB dahili depolama birimine sahip olan BlackBerry Priv'in depolama alanı 200 GB'a kadar microSD kart desteği ile artırılabiliyor. Priv, 5.4 inç büyüklüğünde ve 540 PPI değerinde 1440 x 2560 çözünürlüğünde AMOLED ekrana sahip.
 
 
2017’ye damga vuracak
 
2017'de hangi teknolojiler günlük hayatımıza girecek ve teknoloji dünyasını meşgul edecek.
 
Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen dijital dünya kendini hızla yenilemeyi sürdürüyor. Her gün farklı yeniliklerle gelen bu dünyanın hızına yetişmekse neredeyse imkansız gibi. Pek çok trend şekil değiştirerek karşımıza çıkıyor. 2017 yılı dijital trendlerin daha da arttığı ve tercih edileceği bir yıl olacak.
 
Olmazsa olmazımız videolar
 
Facebook takipçi sayısı düşüyor gibi şehir efsanelerini duymaya devam edeceğimiz 2017’de bunlar gerçekten efsane olarak kalacak. Tartışmasız en büyük ve en fazla teknoloji geliştiren sosyal ağ olan Facebook, bu yıl da büyümeye devam edecek. Video, sosyal ağlarda zaten çok fazla tüketiliyordu ancak artık ana içerik haline gelecek. Facebook, Youtube benzeri videolara reklam verebilmek için özel servisler vermeye başlayacak. Instagram ve Whatsapp verilerini Facebook verilerini ile konsolide eden Facebook, çok daha özgün ve kişisel reklamlar sunmaya başlayacak. Google Plus ve Twitter’ın önlenemez düşüşü devam edecek. Twitter haber yayıncısı olmak için daha fazla efor sarf edecek. Diğer ağlar ise ana ağ olan Facebook etrafına kümelenip, daha çok kullanıcı tarafından içerik üretilen yayıncı olmaya yönelecek.
 
E-ticaret alanında yenilikler
 
Dijital dünyanın ekonomik lokomotifi olan e-ticaret yeni yılda daha fazla markanın kendini konumladığı yıl olacak. 2017 yılı, 2015’ten itibaren tamamen konsolide olduğu bir yıl olarak kayıtlara geçecek.
 
Büyük şirketlerin dijital dönüşümü
 
İnternet, evimiz ya da arabamız gibi hayatımızın her alanında bizimle yaşayan bir varlık haline gelecek. Şirketler için de artık sadece web sitesi ve medya planlamasına online kanalları da eklemek dijital dünyada var olmaya yetmeyecek. Şirketlerde sadece bu konuya ayrılmış IT ekibi ya da dijital pazarlama ekibi de yeni dünyaya ayak uydurmak için eksik kalıyor. Artık tüm şirketin dijital düşünmesi ve dijital dünyanın oyuncusu gibi davranması gerekecek.
 
KOBİ’ler dijital pazara giriyor
 
Basit bir web sayfasının ötesine geçip, daha derli toplu, kendini doğru şekilde ifade edebilen web siteleri, e-ticaret hamleleri, dikkat çeken dijital pazarlama yatırım arayışlarını göreceğiz.
 
Bankaların teknolojik gelişimi
 
Dünyada da Türkiye’de de en hızlı büyüyen alanlardan biri de finansal teknolojiler. Türkiye’de finansal teknoloji geliştiren şirketler hızla büyümeye ve çevre ülkelere doğru yol almaya başlayacak. Ancak büyük teknoloji gelişimi ve dönüşümü sadece yeni şirketler tarafında değil, bankacılık alanında faaliyet gösteren şirketlerde de yaşanacak.
 
E-posta pazarlamada yenilikler
 
E-posta pazarlama, dijital pazarlama metotları içinde açık ara en etkili sonucu veren metot. Ancak sadece e-posta göndererek, liste büyüterek var olmak artık imkansız hale geldi. Daha fazla kişiselleştirme ve segmentasyon yapmak; dinamik içerikler üretmek e-posta pazarlaması yapan şirketlerin olmazsa olmazı haline gelecek.
 
İnsanların mobil uyumu tamamlandı
 
İnsanların önemli bir bölümünün mobil teknolojilere uyumu tamamlandı. Mobil teknolojiler sayesinde pazarlama imkanları daha da özelleşecek. Perakende ve e-ticaretin entegre olduğu en önemli alan da mobil cihazlar yardımıyla olacak.
 
Kişiselleştirme ve analize odaklanacağız
 
Dijital dünyada var olan en büyük iletişim kurma merkeziniz şüphesiz web siteniz. Web siteniz bu konumunu korumaya devam edecek. Öte yandan “web sitenizi mobil uyumlu hale getirin” uyarılarının yerine, “bu çağda mobil uyumlu web siteniz yok mu?” ayıplamasını bol bol duyacaksınız. Bu yıl web sitenizi kişiselleştirmek ve buna dayalı olarak dinamik içerikler sunan web siteleri üretmek dijital hayatımızın önemli gündem maddesi olacak.
 
e-postaya rakipler geliyor
 
İşimizle ilgili özel e-postalarımızın olması 2000’li yılların başında hayatımızı kurtarıyordu ama artık yetmiyor. E-postalarımızı haber veren araçlar haline dönüştürüp, daha çok beraber çalışma, ortak doküman oluşturma, takvim gibi imkanlar sunan iş yönetim platformları kullanmaya başlayacağız.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi