10 numara taraftar

29 Eylül 2016 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir

Bir tarafta futbolun yıllardır en güzel yönünü tüm Türkiye’ye hatta ve hatta tüm Avrupa’ya gösteren Eskişehirli taraftar grubu.

Öteki tarafta ise futbolun terör yönünü ve çirkin yüzünü tüm Türkiye’ye gösteren Sakaryalı taraftar grubu.

 İyi de, bu kin ve nefret niye? Niçin, sadece tutuğu takım ve yaşadığı şehri kendinize düşman bilip hiç tanımadığınız birilerine saldırıp, öldüresiye vurmak istersiniz. Bunu anlamak ve buna bir anlam yüklemek insan olarak çok zor. Ama bu tür insanlıktan nasibini alamamış bir grup, kendini bilmeyen şahısların yapmış olduğu çirkinliğe anlam yüklemek ve isim koymak ise çok kolay “Futbolun ve sporun Teröristleri”

    İşin özü şu, hem taraftar grubuna, hem de Güvenlik güçlerine silah doğrultacak kadar gözü dönmüş insanlara, bey efendi diyemezsiniz onlara söylenecek tek şey “futbol teröristi”söylemi olmalıdır.

    Ancak, beni üzen tek şey, bu kadar ciddi olaylar olmasına rağmen, ulusal kanallarda ve spor camiasında istenilen tepkinin yüksek perdeden verilmemesi olmuştur. Öyle ki! Van Persi’enin oynamaması, Beşiktaşlı Cenk’in gol kaçırması bile saatlerce konuşulurken, Sakaryalı bir grup taraftarın Eskişehirsporlu taraftarlara kurmuş oldukları pusu ve doğrultmuş oldukları silah neredeyse hiç konuşulmadı. Buna söylenecek tek şey ise”yazıklar olsun”

   Bu alçak ve bir o kadar hain saldırıya rağmen, Eskişehirspor’umuzun örnek taraftarları ve taraftar grubu liderleri her zaman olduğu gibi, yine Tüm Ülkeye örnek olacak kararların altına imza atacaklarından hiçbir şüphem yoktur. Çünkü Eskişehirspor taraftarları ve taraftar grupları sapla samanı ayırt edecek kadar sağduyulu ve duyarlıdırlar. Geçmiş olsun 10 Numara Taraftar grubu. Selam olsun sizlere.

   Bu yazımda, Eskişehirspor un Ümraniye karşılaşmasıyla ilgili her hangi bir yorum ya da eleştiri yapmadım. Yapmakta istemiyorum. Neticesinde Takım olma yolunda çok büyük adımlar atması gereken Eskişehirspor un hala küçük adımlarla yol alması, ilerleyen haftalarda ciddi sorunlar yaratabilir. Eskişehirspor için en ciddi sınav Boluspor karşılaşması olacaktır. Şartlar ne olursa olsun Kırmızı şimşekli futbolcularım bu maçı kazanmasıdır. Neden mi! Çünkü Eskişehirspor un Şampiyonluk yolundaki en önemli rakibi Boluspordur. Eskişehirspor’umuza şimdiden başarılar diliyorum.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi