“ÖNCE GÜVEN” SONRA “İSTİKRAR”

Eskişehirspor süper ligde oynamaya başladığından beri istikrarı bir türlü yakalayamadı. Bir hafta önce oynadığı oyunu bir sonraki haftaya taşıyamıyor.

3 Aralık 2013 19:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor süper ligde oynamaya başladığından beri istikrarı bir türlü yakalayamadı. Bir hafta önce oynadığı oyunu bir sonraki haftaya taşıyamıyor. Bu yapıda olan takımların hedeflerine ulaşması sadece hayalde kalıyor. Geçen hafta Trabzonspor maçında oynanan oyunu, Karabük maçında görmek mümkün olmadı. Geçen haftanın istatistik bilgileriyle, bu haftanın istatistik bilgileri arasında uçurum vardı. Bir haftası bir haftasını tutmayan takımlarda istikrardan bahsetmek doğru olmaz.
Eskişehirspor iç sahada oynadığı bazı maçlarda, özellikle kapanan takımlara karşı oyunu iki taraflı oynamakta sıkıntı yaşıyor. Rakibe pozisyon vermeyeceksiniz, kapalı defansı açıp, pozisyona girip sonuç alacaksınız. İleride yırtıcı, defansı zorlayan, gol becerisi yüksek, hava hâkimiyeti iyi olan bir santraforunuz yoksa işiniz çok zorlaşıyor. Eskişehirspor’un şansı defansının uyum içerisinde, birbirini tamamlayarak istikrarlı oynaması. Orta sahada istikrar bazı zamanlarda sekteye uğruyor.
Forvette istikrardan bahsetmek imkânsız. Hal böyle olunca takım bütünlüğünden bahsetmek zorlaşıyor. Karabük maçında olduğu gibi, işiniz gününde olan oyuncuların becerisine kalıyor. Gününde değiller ise alınan sonucu kabul etmekten başka çare kalmıyor.
Bir takımı başarıya götürecek en büyük etken; “Önce Güven” sonra “İstikrar”dır. Güven tamam, istikrar sıkıntılı.
 
BOZÜYÜKSPOR
 
20.11.2013 tarihli yazımda Eskişehirspor’un sezon başında pilot takım olarak seçtiği, Bozüyükspor’da işlerin iyi gitmediğini, yarın doğabilecek sıkıntıların önüne geçmek için yeni bir strateji belirlenmesi gerektiğini yazmıştım. Sıkıntıları detaylandırmadan bir iki örnekle anlatmıştım. Geçen süre zarfında Bozüyükspor yönetiminin, takımının pilot takım olmama isteğini davranışlarıyla tutumuyla belli etti. Eskişehirspor yönetimi aldığı bir kararla stratejisini belirleyip, iyi niyetle başlatmış olduğu pilot takım projeyi sonlandırdı. Her iki tarafa hayırlı olsun.
 
SAĞLIKSPOR
 
Sağlıkspor, Eskişehir’de spor kamuoyunun sempatiyle izlediği ve desteklediği bir takım. Sezon başından bu güne kadar aldığı başarısız sonuçlar, hoca değişikliğine rağmen devam ediyor. Sürekli maç kaybetmenin futbolcular üzerinde olumsuz sonuçları muhakkak olacaktır. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak tekrar özgüven kazanmalarını sağlamak yönetimin ve antrenörün işidir. Sağlıkspor’un bir antrenöre muhakkak ihtiyacı var. Ancak antrenörden çok bir abiye, bir arkadaşa, bir babaya ihtiyaç var.
Sağlıkspor’un bir an önce toparlanarak, hak ettiği sonuçları alacağına ve sevenlerini yeniden mutlu edeceğine inanıyorum.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi