“İlklerin Şehri Eskişehir”

Öncelikle böylesi bir dönemde yarı şahsi bir konudan bahsettiğim için affınıza sığınıyorum. Ancak soran, bilgi isteyen, merak eden fazla olunca yazmak zaruri oldu.

6 Ağustos 2021 09:20
A
a
Sütiş Eskişehir
Öncelikle böylesi bir dönemde yarı şahsi bir konudan bahsettiğim için affınıza sığınıyorum. Ancak soran, bilgi isteyen, merak eden fazla olunca yazmak zaruri oldu.
 
THY’de Sorumlu Kaptan Pilot olarak görev yapan, kadim dostum sevgili Mehmet Aksoyek ile ortak kaleme aldığımız “İlklerin Şehri” nihayet raflarda yerini aldı.
 
Eskişehir’in birkaç detay dışında Cumhuriyet döneminden bugüne olan yolculuğunda nice başarılar, nice olağanüstü işlere imza attığını daha çok insan bilsin istedik. Çoğu bilinmeyen ilkler ve nedenleri Eskişehir insanını motive etsin arzusu ile yola çıktık.
 
Yaklaşık 1 sene boyunca kaynağına ulaşabildiğimiz, belgelerle teyit edebileceğimiz yaklaşık 30 Eskişehir İlk’ine bu kitapta yer verdik.
Yaklaşık 100 sayfaya kısa kısa bu öyküleri sığdırdık ki, rahatça, bir solukta okunsun ve akılda kalsın.
 
Kitabı okuyanlar sadece bu ilkleri değil Yargıtay Başkanlığının o günlerde neden Eskişehir’de kurulduğunu anlayacak.  Olimpiyat seçmeleri için Eskişehir’e gelecek sporculara Başbakan İsmet İnönü’nün dahi bedava bilet temin edemeyecek kadar disiplinli ve adil devlet yönetimine saygı duyacak, Türkiye’nin çatısını oluşturan kiremit hikâyesinin bu şehirde nasıl başladığını ve eğitim devriminin neden memleketim Çifteler ile Mahmudiye arasında yapıldığını da anlayacaklar.
 
Sıkça sorulan bir soruyu da samimiyetle cevaplayım. Kitabımızın hiçbir sponsoru ve finans destekçisi olmadı. Tamamen kendi imkânlarımızla hem de niteliği yüksek bir baskı ve kapak ile kar amacı taşımadan bu işi üstlendik. Yaptığımız yorumlara hiçbir ideoloji ve siyasi etken katmadan tamamen bağımsız ve objektif bir çizgi çizdik. Aslında olan bitene sadece bir ayna tutup, küçük bir eserle bir araya toplayıp, yarı kamusal, gönüllü bir işbirliği yaptık diyebilirim.
 
Umarım bizim hissettiğimiz motivasyonu, şehrin ruhunda saklı başarıları değerli okuyucularımız da hisseder, umarım şehrin üstündeki ataleti atmasına küçük bir katkımız olur. Umarım bu bir başlangıç projesi olur ve birileri üstüne koyarak daha profesyonel daha kaliteli işlere imza atarlar.
 
Kitabımız henüz çok yeni sevgili Mehmet ile birlikte şehir yöneticilerimizi birkaç ay içinde  gezerek onlara hediye edeceğiz. Okumak, edinmek isteyenlerde ister Nisan Kitapevi, ister Es TV’den, isterlerse internet üstünden İlklerin Şehrini edinebilirler.
 
Şu ana gösterilen ilgi ve destekler içinde herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
BİR VATANDAŞ 6 Ağustos 2021 10:39

İLGİMİ ÇEKTİ OKUYALIM BAKALIM :)

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi