…Eskişehir’e ve Eskişehir halkına ihanet eden hainler…

Arif Anbar yazdı

21 Kasım 2017 09:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz Cumartesi CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel’i ES TV’de programa aldığımı ifade etmiştim.
Dün bu sütunlarda Yüksel’in Eskişehirspor’a ilişkin görüşlerini aktarmıştım.
Bugün ise termik santral ve Büyükşehir Belediyesi’nin otogarda yatan otobüslerine ilişkin ifadelerini paylaşacağım.
 
*
Bakalım Yüksel, termik santral ile ilgili ne demiş?
 
*
 
RAFET DEMİRTAŞ’I AKILLI BİR ADAM SANIRDIM
“Termik santral lehine açıklama yapanlar var. Bunlardan bir tanesi Alpu Belediye Başkanı. Yani Alpu Belediye Başkanını… Doğru konuşalım. Ben akıllı bir adam zannederdim Rafet Demirtaş’ı. Yani Rafet Bey, neyin etkisiyle böyle şeyler söyledi, kendisine de yakıştıramadım. Hani ne içtiyse bize de versin, biz de iyimser bakalım bu işe. Çünkü bunlar, düzgün kafayla, sağlam kafayla söylenecek şeyler değil.
 
ESKİŞEHİR HALKINA TAARRUZ SÖZ KONUSU
Bakın burada Eskişehir halkına bir taarruz söz konusu. Taarruz edilen Eskişehir halkı. Biz gerçekten Eskişehir’de; zamanında DSP, şimdi de CHP’li belediyeler sayesinde bir fanusun içinde yaşıyoruz. Türkiye’nin diğer kentlerinde yaşanan toplumsal olaylar ve sağlık sorunları yok. Bakın Türkiye’nin havası en kirli illerinin arasında değiliz biz. Şimdi diyor ki, ‘Eskişehir’e doğalgaz gelmeden önce hava kirliliği yok muydu, e öldük mü?’ Öldük tabi. Doğalgaz geldikten sonra Eskişehir’de üst solunum yolları ve hava kirliliğinden kaynaklanan akciğer kanseri gibi hastalıklarda yüzde 34 düşüş olduğunu bilmiyor.
 
TERMİK SANTRALİ İSTEMEYENLERE PKK’LI DEDİLER, RÜŞVET VERMEYE KALKTILAR
Tasigo Otel’de Enerji Bakanlığı 200’ü aşkın muhtarı topladı. Muhtarları ikna etmeye çalıştılar. İtiraz eden muhtarlar oldu. Ve o muhtarlara Eskişehir’de termik santral istemeyenlere PKK’lıdır dendi. Toplantıyı terk eden muhtarlar oldu. Muhtarlara rüşvet vermeye kalktılar. Kozmetik malzemeleri filan verdiler hediye olarak. Yani çevresel hassasiyeti çok olup Eskişehir’e böyle bir felaketin gelmesini istemeyen insanların PKK’lı olmakla ne alakası var? Yarın derler ki, istemeyen FETÖ’cü derler.
 
EKONOMİK KATKISI YOK
Türkiye kömür başta olmak üzere fosil yakıtlara yılda 1.9 milyar dolar teşvik ödüyor. Fakat fosil yakıtlar özellikle hava kirliliği yaratarak insan sağlığını etkiliyor. Hava kirliliğinin yarattığı sağlık sorunlarından dolayı devletin SGK vasıtasıyla hava kirliliğinden kaynaklı sağlık harcamaları 19.4 milyar dolar. Yani 1.9 milyar dolar teşvik ediyorsun, 19.4 milyar dolar sağlık harcaması yapıyorsun. Nerede bunun ekonomiye katkısı?
 
BUNDAN SONRA MAÇASI OLAN ÇIKSIN…
Eskişehir gibi fanus içerisine yer alan temiz, çevresel değerlendirmeler açısından iyi bir yere termik santral kuruluyor demek, hiç kimse kusura bakmasın Eskişehir’e ihanettir. Termik santrali kurmak isteyenler, termik santralin kurulmasına destek verenler Eskişehir’e ve Eskişehir halkına ihanet eden hainlerdir. Bu kadar net. Hadi bakalım bundan sonra maçası olan çıksın termik santral konusunda iyi bir şey söylesin.
 
15 SENEDİR TÜRKİYE’Yİ YÖNETEN İNŞAAT CANAVARI…
Termik santral ekonomik getirisi için kurulmuyor. Rant için kuruluyor. Müteahhitler para kazanacak. Bir inşaat hükümeti var. 15 seneden beri Türkiye’yi yöneten bir inşaat canavarı var. Ancak Eskişehir halkın bunu engelleyecek. Eskişehir halkı kendisine yapılan bu taarruzu engelleyecek.”
 
*
Şimdi de Yüksel’in otogarda yatan otobüslerin vahametiyle ilgili açıklamasını okuyalım.
 
*
 
OTOGARDA YATAN OTOBÜSLER YILBAŞINDAN ÖNCE HİZMETTE
“Otobüslere validatör sisteminin, yani elektronik bilet sisteminin takılması gerekiyor. Bir de hat planlaması var. Otobüslerin büyük bir kısmının hizmete girdiğini biliyoruz ancak vatandaşımızın da söylediği gibi bir kısmı hala garajda duruyor. Ben şimdi belediye yetkilileriyle yaptığım görüşmede çok kısa sürede, en geç bir, bir buçuk ay içerisinde bütün otobüslerin hatlarda hizmete gireceğini öğrendim. 2 Eylül kampusu için de ek sefer çalışmalarının yapılacağını söylediler.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
heykelci buba 23 Kasım 2017 02:46

Hani bize tranvay diye yutturulan ucube devreye girince lastik tekerlekliler olmayacaktı vede trafik rahatlayacaktı.Fiyasko değilmi.? Daha durun 5.yılda bu oldu , ileride çağdaş şehriniz bunun standar tranvay olmadığını anlayacak ve kendisinin gökten zembille indiğini zanneden hocanızı hayırla , duayla yad edecektir .Hiç şüpheniz olmasın yaşayan görecek bunları.....!

0 0 Cevap Yaz
vatandaş 26 21 Kasım 2017 13:55

mahallelerede ek sefer koysunlar t100 hattı gibi diğer hatlarada tramvay destek hattı konulsun mesela 71evler-odunpazarı

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi