“Beni boşu boşuna konuşturmasınlar!”

Arif Anbar yazdı

17 Ağustos 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Dün, “Yaparsa Nabi Hoca yapar” başlıklı bir yazı kaleme almıştım.
Yazımın içeriği özetle şuydu: Yıkımına başlanan Atatürk Stadyumunun belgeseli yapılmalı, anılar yaşamalı, gelecek neslimize aktarılmalı. Bu belgeseli de yapacak olan tek bir isim var. O isim AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı.
 
*
 
 Yukarıda özetini okuduğunuz yazım üzerine Nabi Avcı aradı ve konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Dahası, Eskişehirspor’un yaşadığı mali kaynak krizine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.
 
*
 
Öncelikle Atatürk Stadyumunun belgeselinin yapımına ilişkin açıklamadan başlayalım.
Şunları aktardı Nabi Avcı:
 
BELGESEL ÇEKİLİYOR
“Belgesel çalışmasına başladık. Orada bütün stadın yıkım süreci adım adım çekiliyor. Ve bu belgesel sadece Atatürk Stadını değil, Millet Bahçesi’nin doğuşunu da konu alacak. Bir de Atatürk Stadının belgeseli olur da içerisinde Eskişehirspor olmaz mı? Eskişehirspor’u da belgeselde işleyeceğiz. Tabi Anadolu Üniversitesinin 2009 yılında Öğretim Üyesi Nedim Gürses yönetiminde çekilen ‘Omuz Omuza’ isimli bir belgesel var. O belgeselden de yararlanıyoruz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Şu an çekilen belgeselimiz Anadolu Üniversitesi’nde görev yapan Doç. Dr. Barış Kılınç kontrolünde yürütülüyor. Barış Kılınç aynı zamanda benim öğrencimdir. Tabi bu noktada katkılarından dolayı Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan’a da teşekkür ediyorum.”
 
*
 
Avcı’nın, Atatürk Stadyumunun belgeselinin yapımına ilişkin açıklamalarını okuduk.
Söz konusu belgeselin çekiliyor olmasından mutluluk duyduk.
Eskişehir kamuoyu ve spor camiası adına şimdiden teşekkür ediyorum.
Çünkü belgesel sayesinde yarım asırlık bir tarih çöpe atılmayacak, onurlu bir biçimde yaşayacak.
 
*
 
Şimdi ise kent kamuoyunun en baştaki gündem maddelerinden biri olan Eskişehirspor’da yaşanan mali kaynak krizi konusuna gelelim.
İşte Nabi Avcı’nın konuya ilişkin açıklaması:
 
SİYASİ BİR HAVA VERMİYORUZ
“Bakın biz, takımımıza mali kaynak yaratmak adına elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bunu yaparken de özellikle siyasi bir hava vermeden elimizden geldiğince her kapıyı çalıyoruz. Geçici bir süreliğine de olsa Eskişehirspor’u rahatlatma için kaynak bulmaya çalışıyoruz. Şimdi CHP İl Başkanı kaynağın bulunduğunu söylüyor. Yani eğer 15 milyon kaynak bulunduysa, nereden bulunduğunu bana da haber versinler, beni boşu boşuna koşturmasınlar.”
 
*
 
Avcı’nın, Eskişehirspor’da yaşanan mali kaynak krizine ilişkin açıklamasını okudunuz. Açıklamadan anlaşılıyor ki Eskişehirspor’a acil olarak gereken 15 milyon, daha bulunamamış. Böyle büyük bir paranın da kısa sürede bulunabilmesi zor görülüyor. Şunu da belirtmeliyim ki, para bulma meselesini sadece Nabi Avcı’nın üzerine yıkmak doğru değil. Nabi Avcı’nın yanı sıra farklı isimlerin de devreye girmesi, çabalaması gerekiyor.
 
 
İddia!
 
Şöyle bir iddia var…
 
*
 
Son günlerde kent kamuoyunun gündemine oturan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i birinci dereceden ilgilendiren gerginlikle beraber; birisi, önde gelen bir odaya ziyarette bulunmuş. Ziyaret edilen odanın başkanının yanı sıra, diğer etkili odaların başkanları da varmış. Protokol görüşmesinden sonra yemeğe geçilmiş. Yemekte konuşulan temel konu Yılmaz Büyükerşen’miş. Büyükerşen’in nasıl yıpratılacağına ilişkin görüş alışverişi yapılmış, yemekte bulunan oda temsilcilerine Büyükerşen’i yıpratma anlamında neler yapmaları gerektiği anlatılmış, bu noktada son günlerde yaşanan ve gündem olan gerginlik örnek olarak verilmiş. Yine aynı yemekte, Yılmaz Büyükerşen’in koltuğuna Nabi Avcı’nın getirilebilmesi için çaba harcanması, oda başkanlarına tembihlenmiş. Nabi Avcı’nın Büyükşehir Belediyesine aday olmayı kabul etmeme ihtimaline karşı da, başka isimler masaya yatırılmış.  
 
*
 
İddiayı okudunuz.
Aslında iddianın içeriğinde şaşılacak bir şey yok gibi görülebilir.
Ancak durum hiç de öyle değil.
Neden mi?
Anlatayım…
Oda başkanlarının bir araya gelip gönüllerinden geçen belediye başkan adayını konuşmaları ve destek yöntemleri aramaları oldukça normal.
Fakat o toplantı, siyasetin dışında olması gereken bir ismin yönetiminde gerçekleşiyorsa, burada doğru olmayan bir vaziyet meydana gelir.
Çünkü siyasetin dışında olması gerekenler…
Siyaset yapmaz, yapamaz, yapmamalıdır.
Çünkü siyasetin dışında olması gerekenler…
Emaneten aldığı gücü baskı aracı olarak kullanmaz, kullanamaz, kullanmamalıdır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 18 Ağustos 2018 02:29

Özellikle yerel yönetimlerin profesyonel kulüplere maddi kaynak kullanmasına şiddetle karşıyım.Bir futbolcunun maliyeti milyon dolarlarla başlıyor, düşünün takımın maliyetini,gelirler dürüstçe kullanılsa, siyasi malzeme yapılmasa,gelirler ve giderler kongrelerde adam gibi sorgulansa bu duruma düşmezdik. Başkanın ve yöneticilerin keyfine bırakırsanız daha çoook dizlerimize vururuz.

0 3 Cevap Yaz
Engin 17 Ağustos 2018 20:54

Eskişehirspor siyasete alet edilmesin. Ama EsEs üzerinden de artık hiç bir yönetici, politikacı nemalanmasın. Son bir haftada verilen demeçler yerel yöneticileri yıpratmaya yönelik.

2 5 Cevap Yaz
Atila 17 Ağustos 2018 12:08

Bu güne kadar bu borçlardan sorumlu yöneticiler aralarında para toplayıp ödesin.ve ya kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyen iktidar ödesin kanunlarla iktidarın baskıları altında bir başkana kimse suç atmasın akp belediyeleri gibi şımarık degiller

9 17 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi